Monday, May 10, 2021

Disney Plus: Ήρθε να βάλει το Netflix κάτω

- Advertisement -

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Disney ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία βίντεο streaming – μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να αμφισβητήσει τις Netflix, Hulu και παρόμοιες high-end streaming services. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, η υπηρεσία αυτή έλαβε το όνομα: Disney Plus. Η Disney Plus (γνωστή και ως Disney+) προορίζεται να ανταγωνιστεί τον ηγέτη της βιομηχανίας Netflix και τις διάφορες άλλες πλατφόρμες βίντεο συνεχούς ροής απευθείας από τους καταναλωτές που χρησιμοποιούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε ότι η Disney Plus είναι η “μεγαλύτερη προτεραιότητα” της εταιρείας το 2019 – κάτι που λέει πολλά, δεδομένου της επιρροής της Disney.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ

Η Disney δεν έχει δώσει στην υπηρεσία αυτή μία επίσημη ημερομηνία έναρξης, εκτός από έναν ασαφή στόχο της τελευταίας δεκαετίας του 2019 για να γίνει δημόσια και να είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές.
Η Disney αναμένεται να παράσχει την πρώτη προεπισκόπηση της Disney Plus κατά τη διάρκεια της συνάντησης επενδυτών της 11ης Απριλίου, κάτι που επιβεβαίωσε ο CEO της Disney κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Μέχρι τότε, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την υπηρεσία μπορεί να εγγραφεί για ενημερώσεις στο επίσημο site προεπισκόπησης: Preview.DisneyPlus.com.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Αρχικά αναγνωρίστηκε ως “Disney Play” σε πρώτες συνεντεύξεις, το επίσημο όνομα της Disney Plus – και το λογότυπό του – αποκαλύφθηκε σε μια παρουσίαση το Νοεμβρίο 2018, με ένα δελτίο τύπου που επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Οι αρχικές αναφορές υποδεικνύουν ότι η Disney σχεδιάζει να διαθέτει περίπου 7.000 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και 400 έως 500 ταινίες διαθέσιμες στην υπηρεσία όταν ξεκινήσει. Πρώτα απ ‘όλα, το περιεχόμενο θα είναι μια ποικιλία σχεδίων που συνδέονται με το Marvel της Disney, Star Wars, Pixar και Disney. Το γενικό θέμα της υπηρεσίας θα είναι το φιλικό προς την οικογένεια περιεχόμενο.
Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 έδειξε ότι η Disney αναπτύσσει πολλαπλές σειρές με χαρακτήρες από το Marvel Cinematic Universe, με τους ηθοποιούς που τους έπαιξαν στην μεγάλη οθόνη, ανακαλώντας τους ρόλους τους. Ο Loki και η Scarlet Witch είναι δύο από τους χαρακτήρες με εμφανίσεις σε εξέλιξη, με τους Tom Hiddleston και Elizabeth Olsen αντίστοιχα να αναμένουν να αναπαράγουν τους ρόλους τους από τις ταινίες MCU.
Η Disney Plus θα περιλαμβάνει επίσης κάποιο περιεχόμενο που δεν ανήκει στην Disney, συμπεριλαμβανομένου υλικού από την National Geographic, ότι βρίσκεται στη διαδικασία μέσω της προγραμματισμένης αγοράς των περιοδικών και των επιχειρήσεων θυγατρικών της 21st Century Fox.
Άλλα έργα πρωτότυπων κινηματογράφων που ανακοινώθηκαν για την υπηρεσία περιλαμβάνουν πολλαπλές αναδιατάξεις κλασικών και πιο πρόσφατων ταινιών της Disney, καθώς και νέες ταινίες.

ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Η Disney Plus σχεδιάζει να υποτιμήσει την Netflix όταν πρόκειται για την τιμολόγηση της υπηρεσίας streaming και πιθανόν να έρθει κάτω από το μηνιαίο τέλος $8 έως $14 που χρεώνει η Netflix. Αυτή η απόφαση έχει να κάνει τόσο με καθιστώντας την υπηρεσία πιο ελκυστική οικονομικά όσο και με την ακριβή εκτίμηση του ποσού του διαθέσιμου περιεχομένου κατά το ντεμπούτο του.
Όταν πρόκειται για την αρχική βιβλιοθήκη της, η Disney Plus δεν θα προσπαθήσει να ταιριάζει με το Netflix σε καθαρό όγκο περιεχομένου. Το να είναι σε θέση να αντλήσει από Marvel, Star Wars, Pixar, και Disney δίνει sτην υπηρεσία αποκλειστικότητα απο άλλες πλατφόρμες, εφ ‘όσον το περιεχόμενο διατηρείται για τι αναμ΄ρνουμρ εμείς οι ακροατές να παρακολουθήσουμε.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ένα πράγμα που η Disney Plus δεν θα κάνει είναι να τραβήξει το αρχικό Marvel, το Star Wars ή το περιεχόμενο της Disney από ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Παρόλο που αυτό πιθανόν να είναι καλό νέο για τους οπαδούς της σειράς Marvel για το Netflix, όπως και για τις πρόσφατες σειρές όπως το The Gifted και Runaways, αυτό δεν σημαίνει ότι η σειρά θα συνεχίσει στις αντίστοιχες πλατφόρμες και τα τηλεοπτικά δίκτυά τους.
Σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι των μελλοντικών γεγονότων, η Netflix ανακοίνωσε μια σειρά ακυρώσεων στα τέλη του 2018 που έφεραν τρεις από τις πέντε σειρές Marvel σε ζωντανή δράση μετά από τις πιο πρόσφατες εποχές τους. Διάφορες αναφορές ανέφεραν ότι η Netflix και η Disney είχαν φθάσει σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση των όρων, με την Netflix να μειώνει το κόστος για τις μελλοντικές εποχές, μόνο για τον πάροχο streaming να τραβήξει τελικά το βύσμα.
Όπως αρχικά υποσχέθηκε η Disney, ωστόσο, τα υπάρχοντα επεισόδια και των τριών σειρών – Iron Fist, Luke Cage και Daredevil – παραμένουν αποκλειστικά διαθέσιμα για προβολή στο Netflix.
Η διαθεσιμότητα των πρώτων έξι ταινιών στο franchise Star Wars είναι επίσης αβέβαιη σε αυτό το σημείο, καθώς η Disney πώλησε τα αμερικανικά δικαιώματα μετάδοσης στις ταινίες – οι οποίες προφανώς περιελάμβαναν δικαιώματα συνεχούς ροής στο Turner Broadcasting System σε μια συμφωνία του 2016 που δίνει τον έλεγχο στο Turner για τις ταινίες μέχρι το 2024. Η Disney έχει καταβάλει προσπάθειες για να ανακτήσει τα δικαιώματα, αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με την φιλική προς την οικογένεια προσέγγιση της Disney για τον προγραμματισμό, δεν θα υπάρξουν ούτε R-rated projects που να διατίθενται στην Disney Plus. Οποιεσδήποτε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που ωθούν τα όρια του τυπικού ακροατηρίου PG-13 της Disney θα μεταφερθούν στο Hulu, σύμφωνα με διάφορες αναφορές. Αυτό περιλαμβάνει τίτλους όπως το Deadpool της Marvel.​

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -
mariohttps://www.techaholic.gr/
this is where i should write something about myself!

Must Read