Την ώρα που ο George R.R. Martin, μας ενημερώνει πως το τέλος της σειράς βιβλίων Song of Ice and Fire, θα έχει “ίσως ναι, ίσως όχι” διαφορετικό τέλος απο αυτό της σειράς, και ενώ παράλληλα έχει επίσημα ξεκινήσει γυρίσματα, το Bloodmoon το οποίο λαμβάνει χώρα 5500 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones, έχουμε και τα πολιτικά στην μέση.

Ενώ fans ανά τον κόσμο έκαναν streaming ελεύθερα Δευτέρα ξημερώματα για να δουν το τελευταίο επεισόδιο, οι fans στην Κίνα, δεν είχαν πρόσβαση!

Οι fans λάμβαναν το μήνυμα “προβλήματα μετάδοσης” απο το μοναδικό επίσημο κανάλι αναμετάδοσης, Tencent, ανάγκαζοντας τους έτσι, να στραφούν σε πειρατικές σελίδες.

 

Εκπρόσωπος του HBO, ανέφερε στην Wall Street Journal, ότι το δίκτυο δεν είχε κανένα πρόβλημα αναμετάδοσης απο μεριάς του, αλλά πως το Tencent, είχε απαγορευτικό απο την Κινέζικη Κυβέρνηση λόγω εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

Όλο αυτό, λίγες ώρες πριν η Google κόψει την άδεια της Huawei για android συσκευές.

Μπορεί το ότι οι fans του Game of Thrones δεν μπόρεσαν να δουν την αγαπημένη τους σειρά, να μην μοιάζει για μεγάλο θέμα, αλλά είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πως η καθημερινή ζωή των ανθρώπων μπορεί να επηρεαστεί απο την διαπραγμάτευση του διεθνούς εμπορίου.

Το επεισόδιο, έφτασε στα πειρατικά sites, αλλά εξακολουθεί να μην ειναι διαθέσιμο για stream μέσω του Tencent Video.Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.