Monday, January 18, 2021

5+1 σειρές εγκλήματος να δεις αυτό το τριήμερο

- Advertisement -

Τριήμερο μέσα στον Ιούνιο σημαίνει θάλασσα. Επειδή όμως το κλίμα μας έχει γίνει πιο τροπικό και απο ζούγκλα στον Αμαζόνιο, εμείς, είμαστε εδώ να σου προτείνουμε πως να ..σκοτώσεις την ώρα σου στο σπίτι.

Πέντε και μια σειρές που είδα τον τελευταίο χρόνο, μικρού (σχετικά) μήκους, που σε κάνουν να σταματήσεις να κάνεις scroll στο κινητό.

Carlo & Malik 

Περιγραφή Netflix: Ένας βετεράνος αστυνομικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών, αναγκάζεται να συμβιβαστεί με τον γεννημένο στην Côte d’Ivoire, καινούριο συνεργάτη του σε μια σειρά δολοφονιών στη Ρώμη.

Με άλλα λόγια: Ρατσιστής με διπλωματία μπάτσος αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Βόρειο Αφρικάνο νέο συνεργάτη του, ο οποίος κουβαλάει μυστικά. Όλα αυτά στη Ρώμη.

Μήκος: 1 season – 12 επεισόδια – 55 λεπτών.

 

The Alienist

Περιγραφή Netflix: βασισμένο στο Best-seller του Caleb Carr, ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη του 1896. Alienist περιγράφεται κάποιος που μελετά τις διανοητικές παθήσεις και τις αποκλίνουσες συμπεριφορές των απομονομένων απο την κοινωνία και τον εαυτό τους, ανθρώπων. Ένας δολοφόνος που σκότωνει με φρικτό τρόπο αγόρια-πόρνες οδηγεί τις αρχές να ζητήσουν βοήθεια από τον ψυχολόγο Dr. Laszlo Kreizler, ο οποίος μαζί με τον illustrator John Moore και την αστυνομικής γραμματέα Sara Howard να κάνουν την έρευνα τους στα κρυφά με σκοπό να φτάσουν στην απάντηση του ερωτήματος για το τι κάνει έναν άνθρωπο, δολοφόνο.

Με άλλα λόγια: Εποχής. Ψυχάκιας δολοφόνος. Λύση μυστηρίου φάση Sherlock.

Μήκος: 1 season – 10 επεισόδια – 48 λεπτών.

Safe

Περιγραφή Netflix: Ο Tom, xήρος χειρουργός, προσπαθεί να μεγαλώσει τις δυο κόρες του μετά το θάνατο της γύναικας του ενώ βρίσκεται ήδη στα πρώτα στάδια μιας νέας σχέσης. Όλα ανατρέπονται όταν η μεγάλη του κόρη εξαφανίζεται μαζί με τον φίλο της. O Τom ζητά την βοήθεια της φίλης του, ντετέκτιβ για να τον βοηθήσει να την εντοπίσει. Όσο η έρευνα προχωράει, καλά θαμμένα μυστικά για τον περίγυρο του έρχονται στην επιφάνεια.

Με άλλα λόγια: Michael C. Hall aka Dexter και Amanda Abbington aka Mary Watson. Ανατροπές απο κει που δεν το περιμένεις.

Μήκος: 1 season – 8 επεισόδια – 45-48 λεπτών.

 

The Sinner

Περιγραφή Netflix: Ένας ανεξήγητος φόνος συνταράσσει μια μικρή πόλη και τον ήδη προβληματισμένο ντετέκτιβ της περιοχής, ο οποίος ξεθάβει μια σειρά απο μυστικά.

Με άλλα λόγια: Jessica Biel. Χαμός στο πρώτο επεισόδιο που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι άλλο θα συμβεί στα υπόλοιπα επεισόδια. Θα ξαφνιαστείς.

Μήκος: 1 season – 8 επεισόδια – 45-48 λεπτών.

 

Mindhunter

Περιγραφή Netflix: Το να πιάσεις έναν εγκληματία, συχνά απαιτεί απο τις αρχές να μπουν το μυαλό του και να καταλάβουν πως σκέφτεται. Αυτή είναι η δουλειά των πρακτόρων του FBI Holden Ford και Bill Tench στα τέλη του 1970. Προσπαθούν να καταλάβουν και να πιάσουν κατά συρροή δολοφόνους μελετώντας τους ενώ παράλληλα φτιάχνουν τον δρόμο για την μοντέρνα μελέτη του εγκληματικού νου.

Με άλλα λόγια: Σκηνοθέτης ο David Fincher. Ένα είδους prequel όλων των Criminal Minds μαζί.

Μήκος: 1 season – 10 επεισόδια – 55 λεπτών.

 

You

Περιγραφή Netflix: Τι θα έκανες για την αγάπη? Για έναν λαμπρό διευθυντή βιβλιοπωλείου που συναντιέται με μια φιλόδοξη συγγραφέα, το ερώτημα αυτό δοκιμάζεται. Ένας έρωτας που γίνεται δυσοίωνος όταν η συγγραφέας γίνεται το αντικείμενο της εμμονής του. Χρησιμοποιώντας τα social media και όποιο άλλο μέσο μπορεί για να βρεθεί κοντά της, αφαιρόντας απο τον δρόμο του ότι τον εμποδίσει. Ακόμη και ανθρώπους.

Με άλλα λόγια: Penn Badgley aka Dan Humphrey aka Lonely Boy απο το Gossip Girl. Αυτό είναι ίσως η διεστραμμένη εκδοχή του Gossip Girl θα έλεγα. Θα σε κάνει να ξανασκεφτείς το public προφίλ σου και το τι Posts μοιράζεσαι με τον κάθε άγνωστο. Μια διαταραχή ίσως την αποκτήσεις μετά απο αυτό.

Μήκος: 1 season – 10 επεισόδια – 45-48 λεπτών.

 

 

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

Must Read