Friday, July 30, 2021

Xiaomi Mi MIX Alpha: Η Xiaomi πηγαίνει το design σε άλλο επίπεδο.

- Advertisement -

Η σειρά Mi MIX της xiaomi παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως επαναστατικό προϊόν με οθόνη σχεδόν χωρίς περιθώρια.

Η ιδέα έχει ωριμάσει στις γενιές με το Mi MIX 2 και το Mi MIX 2S. και με το τέταρτο smartphone MIX, η Xiaomi κάνει κάτι μοναδικό και φουτουριστικό.

Το Mi MIX Alpha είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Xiaomi, καθώς έρχεται με μια οθόνη που περιτυλίγεται γύρω από τις άκρες και συνεχίζει προς τα πίσω,  σταματώντας μόνο στον φακό της οπίσθιας κάμερας.

Το Mi MIX Alpha έχει αναλογία οθόνης-σώματος 180.6%. με αποτέλεσμα που μας δίνει ένα τηλέφωνο όλο οθόνη, όπου ακόμα και τα εικονίδια της μπαταρίας και της ώρας προβάλλονται στο πλάι της συσκευής, εκεί όπου βρίσκονται και τα εικονικά πλήκτρα έντασης του ήχου.

Η οθόνη “Surround Display” που αναπτύσσεται από τη Xiaomi κάνει το Mi MIX Alpha ένα πραγματικά φουτουριστικό τηλέφωνο, αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκη προστασίας. Η οθόνη “4D curved” στο MIX Alpha είναι ένα έργο τέχνης, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε να το δούμε σε μια εμπορική συσκευή.

Το Mi MIX Alpha δεν έχει ορατό πλαϊνό πλαίσιο και όλες οι κεραίες για τη συνδεσιμότητα 5G έχουν στεγαστεί μέσα σε μια λεπτή ταινία. Δεν υπάρχει ούτε ακουστικό και το smartphone χρησιμοποιεί υπερηχητικές δονήσεις για να μιμηθεί το ακουστικό.

Αυτό που κάνει το Mi MIX Alpha ελαφρύ είναι ότι η Xiaomi χρησιμοποιεί κράμα τιτανίου για την κατασκευή του smartphone. Η μπάρα στο πίσω μέρος είναι από μαύρο κεραμικό και υπάρχει προστασία από γυαλί Sapphire στις κάμερες.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις εικόνες, η λωρίδα που βρίσκεται στο πλάι περιλαμβάνει τα εικονικά κουμπιά διαχείρισης της συσκευής, με τη Xiaomi να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες που σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα λαμβάνουν υπόψιν τα τυχαία ή ανεπιθύμητα αγγίγματα. Ακόμη, εκεί εμφανίζονται τα εικονίδια της κατάστασης της συσκευής, αλλά και ειδοποιήσεις.

Στην κάμερα τα δεδομένα είναι το ίδιο εντυπωσιακά. Διαθέτει το νέο αισθητήρα των 108MP της Samsung, με τα pixels να συνδυάζονται σε 2×2 για πρόσληψη περισσότερου φωτός, παράγοντας φωτογραφίες 27MP. Ανάγκη για selfie κάμερα δεν υπάρχει μιας και η κεντρική κάμερα εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό, με την οθόνη να προβάλει το viewfinder.

Εσωτερικά, το Mi MIX Alpha είναι μια ναυαρχίδα της Xiaomi που τροφοδοτείται από τον Qualcomm Snapdragon 855 Plus, με 12GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο 512GB UFS 3.0. Η μπαταρία είναι 4.050mAh και παίρνει υποστήριξη για 40W Turbo Charging. Και φυσικά, το τηλέφωνο έρχεται με υποστήριξη 5G.

Όντας ένα smartphone concept, το Mi MIX Alpha δεν θα έρθει στις αγορές αμέσως, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν με πρωτότυπα σε επιλεγμένες Mi Stores στην Κίνα.

Το smartphone θα παραχθεί μόνο σε μικρή κλίμακα για να εκτιμήσει το ενδιαφέρον των χρηστών και θα διατεθεί έτσι σε 19,999 CNY, το οποίο μετατρέπεται σε τιμή περίπου $ 2,812 / € 2,560 / ₹ 1,99,000. Ενώ η τιμολόγηση μπορεί να φαίνεται εξωφρενική, είναι δικαιολογημένη λόγω της εννοιολογικής φύσης του smartphone και της τεχνολογίας που προσφέρει .

Όπως και με τα προηγούμενα smartphones της σειράς Mi Mix, η Xiaomi δεν επιθυμεί πραγματικά να πουλήσει πολλά από αυτό το smartphone, αλλά να τα χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα για να δείξει το μέλλον στους τελικούς χρήστες.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το Xiaomi Mi MIX Alpha; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

 

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

Must Read