Friday, December 4, 2020

Τι παίξαμε? Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Review

- Advertisement -

Το ξέρω ότι κανονικά έπρεπε να είμαι δυστυχισμένος που είμαι στην καραντίνα κλεισμένος σπίτι όλη μέρα αλλά ρε φίλε δεν είμαι. . και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός, έχει τέσσερα πόδια, χρησιμοποιεί τον ιστό για τις διάφορες μετακινήσεις εντός πόλης και τον λένε Miles Morales. Τι? Περιμένατε το φιλικό μας γείτονα Peter Parker? Πάει αυτός παιδία. Μετά το νέο exclusive της Playstation Spiderman – Miles Morales ακόμα και εσείς δεν θα θυμάστε τον Peter Parker. 

Spider-Man: Miles Morales, PS5 reviews roundup: Critics hail 'one of the best superhero games ever made' | The Independent

Ποιός είναι αυτός ο Miles Morales?

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Πριν από περίπου 2 χρόνια και κάτι ψιλά η Insomniac έβγαλε στην αγορά ένα ΈΠΟΣ ονόματι Marvel’s Spider-man. Το παιχνίδι έφερε τα πάνω κάτω αφού τα mechanics και το απίστευτο storyline το έθεσαν κατέυθειαν ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς του. Προσωπικά μιλώντας είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνιδια στην κονσόλα του PS4, μην σας πω και ο λόγος για να αγοράσετε την κονσόλα.   Κάνοντας ένα χρονικό άλμα στο Ιούνιο του 2020 η Insomniac ανακοίνωσε ένα επιπλέον κεφάλαιο στο παιχνίδι Spider-Man του 2018 με επίκεντρο τον Miles Morales που θα έχει τίτλο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για PlayStation 4 και PlayStation 5 στις 12 Νοεμβρίου 2020 σε επιλεγμένες περιοχές και θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου 2020 παγκοσμίως. Παιδιά ας μην γελιόμαστε! Είναι Playstation exclusive, και να μην μου άρεσε ο πρώτος τίτλος της σειράς θα το έπαιζα ούτως η αλλιώς. Αλλά εγώ είμαι ξετρελαμένος με το πρώτο και περιμένω πως και πώς να πάρω στα χέρια μου το δεύτερο. Μη έχοντας στην διάθεση μου κονσόλα PS5 (ακόμα) πήρα την έκδοση για το PS4 και ξαναγύρισα στο μαγικό κόσμο του Spider-Man. 

Miles Morales

Θέλει δουλειά για να είσαι ο Spidey της πόλης

Η ιστορία λαμβάνει χώρα περίπου ένα χρόνο μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού, με το κύριο χαρακτήρα όπως είπα και πιό πάνω να είναι Miles Morales. Σε  αυτο το παιχνίδι ο Miles Morales είναι ο μοναδικός Spider-Man στην Νέας Υόρκη για πρώτη φορά, αφού ο Peter βρίσκεται σε διακοπές με την αγαπημένη του MJ. Έτσι ο Miles έχει την αποστολή να πάρει το ρόλο του ήρωα της πόλης στην θέση του Peter. Το τι μου άρεσε σε αυτο το storyline είναι ότι ο Miles πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αποδείξει την αξία του και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της πόλης. Οι άνθρωποι της πόλης γνωρίζουν ότι ο Miles δεν είναι ο Spider-Man που έχουν γνωρίσει και αγαπήσει και τον βλέπουν ώς ένα παιδί που δεν ξέρει τι κάνει και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν. Έτσι όποτε ο εμφανίζεται ο Miles για να προσφέρει την βοήθεια του οι άνθρωποι της πόλης είναι απογοητευμένοι αφού περίμεναν να εμφανιστεί ο “πραγματικός” ήρωας της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια είδους πλοκή σε ιστορία Spider-Man αφού παλαιότερα μας έχει συνηθίσει σε ιστορίες  που εμπλέκουν περισσότερο τις προσωπικές του σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπά και νοιάζεται. Αλλά αυτή την φορά το θέμα έγινε μεταξύ του Spidey και της σχέσης του με ολόκληρη την πόλη. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτή η προσέγγιση μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτό που παίρνουμε συνήθως σε παιχνίδια αλλά και ταινίες με υπερήρωες είναι ένα αψεγάδιαστο υπερήρωα ο οποίος έχει άριστη σχέση με τους ανθρώπους της εκάστοτε πόλης και τον δέχονται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Για ένα χαρακτήρα και για την ανάπτυξή του μέσα από την ιστορία του παιχνιδιού αυτό είναι βαρετό . . πάρα πολύ βαρετό! Ο Miles σε αυτή την πλοκή δεν είναι απλά ένα παιδί ο οποίος δεν έχει συνηθίσει ακόμα τον τρόπο ζωής ενός υπερήρωα αλλά είναι και κάποιος ο οποίος δεν είναι και τόσο καλός σε αυτή την “δουλειά” ακόμα. 

Spider Man PS5: Miles Morales | Story & Gameplay | Trailer Breakdown - YouTube

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στην περίοδο των Χριστουγέννων. Λάτρεψα τον τρόπο που φαίνεται η χειμωνιάτικη Νέα Υόρκη με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Και μην νομίσετε ότι η Insomniac αρκέστηκε στην εξωτερική διακόσμηση της πόλης. Εάν πας σε ένα παράθυρο διαμερίσματος και κοιτάξεις μέσα θα δεις ότι ακόμα και εκεί οι developers σκέφτηκαν να προσθέσουν χριστουγεννιάτικο στολισμό. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που βλέπω και με κάνουν να ενθουσιάζομαι περισσότερο. Why It's Snowing In Spider-Man: Miles Morales | Screen Rant

Κρατηθείτε από τον ιστό

Ο Spiderman πάντα θα είναι στο μυαλό μου ως ο ήρωας που ταξιδεύει γύρω από την πόλη της Νεας Υόρκης με τον ιστό του και τα εντυπωσιακά ακροβατικά του. Χωρίς καμία απογοήτευση αυτό πήρα και σε αυτό το παιχνίδι. Οι κινήσεις του σώματος του Miles και των χαρακτήρων του παιχνιδιού είναι ακριβώς όπως πρέπει. Τόσο τέλειες που μπορείς να δείς ξεκάθαρα την αδεξιότητα του Miles στον τρόπο που αιωρείται από τον ιστό. Πόσο έξυπνο είναι αυτό? Λόγο της μη-εμπειρίας του στην χρήση του ιστού για να μετακινείται μέσα στην πόλη οι τύποι εκεί στην Insomniac σκέφτηκαν να κάνουν ένα αδέξιο Spiderman οποίος ακόμα δεν έχει βρεί όλα του τα πατήματα και ακόμη προσπαθεί να ανακαλύψει πως λειτουργεί ο ιστός και οι δυνατότητες που έχει. Δεν δείχνει καθόλου παρόμοιο με τις κινήσεις του έμπειρου Peter Parker που ξέρει να χρησιμοποιεί το ιστό με μεγάλη δεξιότητα και να αποφεύγει όλα τα εμπόδια που εμφανίζονται στο πέρας του.  

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα

Ο Miles έχει μια μοναδική τεχνική που συναντάμε για πρώτη φορά σε παιχνίδι Spiderman, την δυνατότητα παραγωγής βιο-ηλεκτρισμού. Αυτή η τεχνική του δίνει την δυνατότητα να φορτίσει μηχανές παραγωγής ενέργειας, να επισκευάσει ηλεκτρονικά αντικείμενα αλλά το πιό σημαντικό είναι ότι μπορεί να ρίχνει πολυ τρομερά μπουνίδια! Δίνοντας ηλεκτροφόρα μπουνίδια στους αντιπάλους, παίρνεις μια φοβερή αίσθηση ικανοποίησης που νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα στο παιχνίδι και να νικήσεις οποιαδήποτε βρεθεί στο δρόμο σου. Μέσα από την ιστορία του παιχνιδιού σας δίνεται η ευκαιρία για πολλές αναβαθμίσεις που θα σας μάθουν καινούργιους τρόπους για να χρησιμοποιείτε αυτή την δυνατότητα. 

PlayStation boss on cross-gen games: “No one should be disappointed”

Πάμε στα γραφικά. Εδώ δεν έχει πολλά να πούμε παιδιά αφού το παιχνίδι παίρνει την σκυτάλη από τον Spider-Man του 2018 και ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Όπως ανέφερα δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω την έκδοση PS5 αφού ακόμα προσπαθώ να πάρω στα χέρια μου την καινούργια κονσόλα (άτημα pre-orders με φάγατε!). Μην γελιέστε όμως. Η έκδοση του PS4 δειχνει χρησιμοποιεί κάθε δυνατότητα της κονσόλας για να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Τα χιονισμένα τοπία της Νέας Υόρκης είναι απίστευτα 

Η αραχνο-αίσθηση στα κόκκινα

Το μόνο θεματάκι που είχα με το παιχνίδι είναι ότι η ιστορία φαίνεται να τρέχει πολύ σε μερικές φάσεις. Χωρίς να θέλω να μιλήσω πολύ για την ιστορία αυτή καθεαυτή υπάρχουν στιγμές που ένιωσα ότι θα μπορούσαν να σταθούν περισσότερο και να εξηγήσουν καλύτερα κάποια πράγματα. Αντ αυτού ένιωσα ότι η ιστορία τα πέρασε πολύ γρήγορα για να προχωρήσει στην κυρίως πλοκή. Έχω την εντύπωση ότι ήταν αυτές οι στιγμές που θα βοηθούσαν ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του Miles να ωριμάσει μέσα από το παιχνίδι. Επίσης υπάρχουν και κάποιοι ενοχλητικοί χαρακτήρες που δεν εντυπωσιαστηκα ιδιαίτερα μαζί τους. Ο πρώτος είναι ένας χαρακτήρας που έχει εμμονή με το ρίχνει το φταίξιμο στο Miles για την ειλικρίνεια του ενώ ο ίδιος κρατά ένα τεράστιο μυστικό από αυτόν και έτσι ένιωσα μεγάλη υποκρισία όποτε αυτός ο χαρακτήρας παραπονιέται συνεχώς στον Miles. Ο δεύτερος είναι ένας πολύ τυπικός επιχειρηματίας/εγκληματίας που έχει ένα διαβολικό σχέδιο που θα βλάψει την Νέα Υόρκη και είναι τόσο κλισέ όσο οι κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς αυτός δεν είναι ο κύριος ανταγωνιστής της ιστορίας μας. Ευτυχώς!

Α και κάτι τελευταίο! Αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόσωπο του Peter Parker που γνωρίσαμε στο Spider-Man του 2018. Δεν υπάρχει πολύ κομψός τρόπος να το θέσω αυτό. Νομίζω με ενοχλεί το πρόσωπο του “νέου” Peter. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί άλλαξαν το πρόσωπο του Peter που κανένας δεν παραπονέθηκε ποτέ! Είχα την ευκαιρία να εισάγουν ένα νέο πρόσωπο το 2018 που θα δώσει μια φρεσκάδα στο χαρακτήρα και το λάτρεψα. Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να πάμε σε ένα πιο μαρβελήστικο πρόσωπο που μοιάζει του Peter Parker από την μεγάλη οθόνη

Poll: Which Peter Parker Face Do You Prefer in Marvel's Spider-Man? - Push Square

Είναι ότι καλύτερο θα σου συμβεί στην καραντίνα!

Το παιχνίδι σε έντυπη μορφή είναι διαθέσιμο στα 59.99 από την Sony Cyprus και το γνωρίζω ότι θα σκεφτείτε ότι είναι πολλά για ένα παιχνίδι που σου δίνει μια πιο συντομότερη περιπέτεια σε σχέση με το πρώτο. Αλλά, πιστέψτε με αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Η δουλειά που επεσε απο την Insomniac στις μικρές λεπτομέρειες και στο να δώσει στους παίκτες που αγοράζουν το PS5 την καλύτερη πρώτη εμπειρία είναι παράγοντες που θα σας αλλάξει την γνώμη για την αξία του παιχνιδιού. Και μην φοβάστε όταν τελειώσετε την κύρια πλοκή του παιχνιδιού υπάρχουν πάρα πολλές αποστολές και objectives που ξεκλειδώνουν μετά από αυτό, και πολλά διασκεδαστικά εγκλήματα που πρέπει να διερευνήσετε  στην πόλη. Άρα μην νομίζετε ότι το παιχνίδι τελειώνει έτσι απλά, μπορεί να μην παίρνετε την μεγάλη ιστορία που πήρατε στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά θα διασκεδάσετε εξίσου καλά αν όχι καλύτερα από το πρώτο. 

Α και κάτι τελευταίο. Εάν είδατε την ταινία Into the Spiderverse τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχει η στολη από τη ταινία και μια συγκεκριμένη λειτουργία που αντιγράφει το στυλ κινούμενης εικόνας που χρησιμοποιήθηκε στο 2018 Spider-Man: Into the Spider-Verse. Όποιοι κατάλαβαν κατάλαβαν!

Spider-Man: Miles Morales Seemingly Leaked Months Ago With Several Details

Παιδιά μπορεί το παιχνίδι να μην έχει την αίγλη του πρώτου Marvel’s Spider-Man και να μην σας συναρπάσει τόσο όσο την πρώτη φορά που κρατηθήκαμε από τον ιστό και αιωρήστουν ανάμεσα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης αλλά σας εγγυώμαι ότι είναι το ίδιο διασκεδαστικό και αξιοθαύμαστο. Μην το καθυστερείτε. . πάρτε το πριν λήξει η καραντίνα!

Ευχαριστούμε τη Sony Playstation Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
75 %
Graphics
95 %
Audio
85 %
Technicals
95 %
Entertainment
90 %

Must Read

Google PlayStore: Δωρεάν Εφαρμογές και Παιχνίδια!!

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι η Google μας κακομαθαίνει κάθε λίγο και λιγάκι να βγάζει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές και παιχνίδια, οσοι ενδιαφέρεστε δείτε τις πιο...

Google Pixel XE, ερχεται να μας XEτρελλάνει!

Η Google ανακοίνωσε τρία διαφορετικά τηλέφωνα φέτος. Το Google Pixel 4a με δυνατότητα 4G και τις 5G επιλεγές με το Google Pixel 5 μαζί...

To Xiaomi Mi 11 είναι πιο κοντά απ’όσο νομίζετε!

Σύμφωνα με το τελευταίο tweet από τον official λογαριασμό της Xiaomi στο Twitter το Mi 11 που πολλοί περιμένουν ίσως έρθει πολύ πιο συντομα...

Vikings: το επίσημο trailer της τελευταίας season είναι εδώ

Αν και ίσως μείναμε λίγοι που ακόμα παρακολουθούμε την σειρά με το ίδιο (σχεδόν) ενδιαφέρον, μετά τον θάνατο του King Ragnar (Hail King!), χθες...

Revolut: Ανακοίνωσε εφαρμογή μέσω Browser!!

Μέχρι στιγμής, η Revolut διατίθεται μόνο μέσω εφαρμογής για smartphones στην οποία μπορείς να διαχειριστείς όλες τις συναλλαγές σου. Τώρα η Revolut ανακοίνωσε την κυκλοφορία...