Tuesday, June 15, 2021

Τι παίξαμε? Call of Duty: Black Ops Cold War

- Advertisement -

Έχω παίξει πολλά παιχνίδια αυτή την χρονιά είτε για την ομάδα του Techaholic είτε για προσωπική ευχαρίστηση. Παρόλα τα κακά που έγιναν, μπορώ να πω με ευκολία ότι το 2020 είναι μια χρονιά που δεν μας στέρησε καθόλου τα βιντεοπαιχνίδια. Ετσι λοιπόν και με το Call of Duty που μας έχει πλέον συνηθίσει κάθε χρονιά με μιά νέα έκδοση παιχνιδιού έτσι και φέτος ήταν πιστοί στο ραντεβού τους. Και αυτή τη χρονιά ξεραμε πάρα πολλά για το παιχνίδι μήνες πριν να κυκλοφορήσει, για την ιστορία, το multiplayer, τα διάφορα καινούργια game modes  που θα προσφέρονται. Με λίγα λόγια καταλαβαίνετε ότι λίγο πολύ ξέραμε τι να περιμένουμε και αυτή την χρονιά. Αλλα το Call of Duty: Black Ops Cold War είναι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα που ξέραμε. Πρέπει να παραδεχτώ ότι εκεί στην Activision ξέρουν πολύ καλα τι κάνουν και πως να προσφέρουν ψυχαγωγία απλόχερα. 

Παμε πόλεμο?

Αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω το Call of Duty: Black Ops Cold War  από τα άλλα και να του δώσω μια ξεχωριστή θέση στην λίστα με τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν το Campaign mode. Ξέρω ότι θα νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός και πως η ιστορία είναι μια από τα ίδια που είδαμε και στα προηγούμενα Call of Duty (CoD) αλλά όντως το Black Ops Cold War χωρίς καμία υπερβολή έχει (σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη πάντα) μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχω παίξει. Ναι το ξέρω πως πολλές φορές τα παιχνίδια της σειράς CoD υποφέρουν από την εμμονή τους με τις μεγάλες εκρήξεις, τις σκηνές καταστροφής και την έλλειψη μιας καλής ιστορίας. ΑΛΛΑ αυτή την φορά η ομάδα της Activision έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πακέτο το οποίο έχει όση δραση χρειάζεται και υποστηρίζεται από την ανάλογη πλοκή. 

Call of Duty Black Ops Cold War PC performance report - Graphics card benchmarks

Είναι κατασκοπική υπόθεση το νέο CoD

Η πλοκή περιλαμβάνει μια ωραία κατασκοπική ιστορία που ξεκινά με μία κλασική σκηνή CoD άρα θα πρέπει να περιμένετε πολύ πιστολίδι που εναλλάσσεται με σκηνές διαλόγων. Μέσα από την πλοκή θα σας προσπαθήσει να σας μεταδώσει την συγχηστική έννοια του δικαίου και πως αυτό μπορεί να διαστρεβλωθει από διάφορες οπτικές γωνίες. Και αυτό που δίνει ακόμη περισσότερη βαρύτητα στο Campaign mode είναι οι επιλογές που θα μπορείτε να κάνετε κατά την διάρκεια των αποστολών σας και τις συνέπειες σε αυτές σας τις αποφάσεις. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιήθηκε και στο παρελθόν στα CoD αλλά αυτή η ιστορία καταφέρνει πραγματικά να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες της πλοκής με πολλαπλές καταλήξεις πολύ περίτεχνα. Παρόλο που πολλοί που θα παίξουν το παιχνίδι θα που ότι οι διάφορες καταλήξεις της πλοκής δεν τους έχουν ενθουσιάσει, σας δίνει ένα ωραίο κίνητρο να πάτε πίσω και να ξαναπαίξετε τις αποστολές. 

Call of Duty: Black Ops Cold War introduces two spies joining your squad | GamesRadar+

Ένα από τα θετικά του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα δημιουργίας χαρακτήρα που σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε από ένα αριθμό διαθέσιμων προφιλ που θα σας δώσει συγκεκριμένα προνόμια,  τα οποία θα φανούν χρήσιμα κατά την διάρκεια του Campaign.  

Θα το τερματίσεις αλλα θα είναι σαν να μην το τερματίζεις

Παρόλο που ο κύριος σκοπός της πλοκής είναι να καταδιωξεις μια κρυφή Σοβιετική ομάδα γνωστή ως Perseus το παιχνίδι θα σας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Οι καλύτερες αποστολές για μένα είναι αυτές που σε αφήνουν να επιλέξεις πως να τις αντιμετωπίσεις. Μια από τις αγαπημένες μου είναι η αποστολή που έχεις το ρόλο ενός διπλού πράκτορα στα κεντρικά της KGB στο κτίριο La Bianca. Εκεί πρέπει να λύσεις κάποιους γρίφους και να βρείς λύσεις για το πώς θα βοηθήσεις την ομάδα σου να μπει κρυφά μέσα στο κτήριο. Αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι μια αποστολή στο Βιετνάμ που έχει αρκετά υψηλό επίπεδο δυσκολίας. Χωρίς να θέλω να μιλήσω πολύ για την πλοκή αφού είναι πιο ωραίο να σας αφήσω να ανακαλύψετε από μόνη σας τις έξυπνες αποστολές, θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους πίσω από το παιχνίδι που είχαν τις ιδέες για τις αποστολές. Είναι πολύ φρέσκες γεμάτες καινούργια σκηνικά και αρκετά έξυπνες αφήνοντας το παικτη πολλές φορές να αναρωτιεται αν οι αποστολές όντως βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Ότι και να πω θα ειναι λιγο. Ένα φανατικός θαυμαστής της σειράς πρέπει να παίξει το παιχνίδι για να καταλάβει τι εννοω. Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι θα τελειώσει το campaign συντομότερα από όσο περιμένατε. Αν τελιώσετε το campaign και ακόμα έχετε ώρες να σπαταλήσετε θα μπορείτε να παίξετε πολλές επιπλέον μυστικές αποστολές που δεν είναι μέρος της κύριας ιστορίας καθώς και παλιά παιχνίδια της Activion. Απλά θα πρέπει να ψάξετε λίγο για να τα βρείτε.

Call Of Duty: Black Ops Cold War' will feature multiple endings | NME

Αραχτοί και multiplayer

Από τα τρία βασικά modes που προσφέρει το καινούργιο CoD, το  campaign είναι το πιο δυνατό χαρτί όπως είπαμε και πιο πάνω. Μην γελιέστε όμως αφου και το multiplayer mode μπορεί να σας χαρίσει άπλετες ώρες καψίματος. Όπως πάντα υπάρχουν τα γνωστά multiplayer παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μέχρι αηδίας. Πλέον μπορώ να πω πως το multiplayer στο CoD είναι όπως το παλιό καλό κρασί, με τα χρόνια γίνεται όλο και καλύτερο. Και χωρίς πολλές εκπλήξεις πάλι θα μπορείτε να προσαρμόσετε τα όπλα στις δικές σας ανάγκες. Αυτό που μου έχει αρέσει ιδιαίτερα φέτος είναι ότι μερικά παιχνίδια είναι πιο επικεντρωμένα στην χρήση οχημάτων. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό αυτό με τα οχήματα μπορεί να σας ενθουσιάσει. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πλοία, τανκς και διάφορα όπλα συγκεκριμένα για την καταστροφή αυτών των οχημάτων. 

Welcome to Call of Duty: Black Ops Cold War - Xbox Wire

Fireteam ο μικρός αδερφός του Warzone

Από την άλλη το Fireteams είναι ένα mode με 40 άτομα που χωρίζονται σε ομάδες 4. Η όλη φάση θυμίζει κάτι από Warzone αλλά χωρίς το χάος που υπάρχει με τους 200 παίκτες. Σε αυτό το το είδος multiplayer παιχνιδιού έχετε μεγάλους χάρτες που είναι ανάλογοι με το μέγεθος των χαρτών του γνωστού battle royale. Στο Fireteam πρέπει να δουλέψεις προσεκτικά με την ομάδα σου για να μείνεις ζωντανός μέχρι το τέλος. Εάν σου αρέσει η φάση του Warzone που παίζεις με τα φιλαράκια σου σε μεγάλους χάρτες και με στρατηγική τότε το Fire teams είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Μια συμβουλή από μένα,  σε αυτό το mode προτιμήστε να βρείτε 3 φίλους σας που γνωρίζετε και μπορείτε να  είστε σε συνομιλία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού γιατι αν δοκιμάσετε να παίξετε με αγνώστους θα δείτε πολύ σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. 

Black Ops Cold War's Fireteam: Player Count, Multiplayer Maps, & More

Οι Ζομπάρες είναι και πάλι εδώ!

Και η στιγμή που όλοι περιμένατε. Ναι υπάρχουν τα αγαπημένα μας ζόμπι και πάλι στο CoD. To Black Ops Cold War δίνει μια νέα πνοή στο ζομπι mode αφήνοντας τους παίκτες να φέρουν τα δικά του τροποποιημένα όπλα σε αυτό το mode. Η διασκεδαση είναι άφθονη σε αυτο το είδος παιχνιδιού και θα μπορούσα να παίζω με τις ώρες, ειδικά τώρα που μπορώ να χρησιμοποιώ τα δικά μου αγαπημένα όπλα εναντίων των μολυσμένων ζόμπι. Οι γνωστές βόμβες, πυρομαχικά που περνεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού παραμένουν αναγκαία και σε αυτή την έκδοση CoD. Με λίγα λόγια παιδιά αν παίξατε ζόμπις πιο παλιά και σας άρεσε,  σε αυτή τη έκδοση CoD θα διασκεδάσετε και θα νοσταλγήσετε όπως παλιά. Αν όμως περιμένετε δραστικές αλλαγές σε αυτό το είδος παιχνιδιού ίσως να απογοητευτείτε. When And Where To Watch The 'Call Of Duty: Black Ops Cold War' Zombies Reveal

Για τους μερακλήδες των memes το Die Maschine είναι ένας από τους καλύτερους χάρτες που έχει  στα παιχνιδια των ζόμπι.Εκεί θα βρείτε ένα τεράστιο easter egg. Μιλω φυσικά για το θρυλικό meme του χορού του φέρετρου.

COFFIN DANCE EASTER EGG: Black Ops Cold War Zombies DIE MASCHINE Easter Egg Guide - YouTube

Οι κάτοχοι PS4 και PS5 θα χαρούν να μάθουν ότι το CoD Black Ops Cold War έρχεται με ένα exclusive για Playstation mode με ζόμπι για ένα χρόνο. Αυτό είναι ένα mode με ορδές για ένα η δύο παίκτες σε σχέση με το παραδοσιακό τετραπλο mode με κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις στα όπλα και τα perks. 

Να το πάρω?

Ένα πράγμα που αναγνωρίζω στο τελευταίο παιχνίδι είναι οι πολλές επιλογές που δίνει στην φετινή έκδοση του παιχνιδιού. Η ερώτηση που πολλοί θα κάνετε είναι: “Βρε αδερφέ, αξίζει να το πάρω?” και η απάντηση είναι ξεκάθαρη, πάρτε το και δεν θα χάσετε. Θα σας δώσει πάρα πολλές ώρες διασκέδασης αν είστε λάτρεις του είδους. 

 

Ευχαριστούμε τη G3 Great Games για τη χορηγία του τίτλου.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
65 %
Graphics
90 %
Audio
60 %
Technical s
85 %
Entertainment
80 %

Must Read