Sunday, September 26, 2021

Τι παίξαμε? – Πόσο ultimate είναι το νέο Mortal Kombat 11 Ultimate τελικά?

- Advertisement -

Τι παιχνιδι μπορεί να αξίζει τον τίτλο ultimate? Πόσο καλή μπορεί να είναι μια έκδοση παιχνιδιού για να την ονομάσεις ultimate? Αυτά όλα θα απαντηθούν στο τελευταίο μας review για το Mortal Kombat Ultimate. Θα δούμε εάν αυτή η τελευταία έκδοση του παιχνιδιού αξίζει αυτή την ονομασία. 

Το Mortal Kombat 11 Ultimate edition που κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 2020  έρχεται με το αρχικό ολόκληρο παιχνίδι του Mortal Kombat 1 (ΜΚ11), το Kombat pack 1, το Aftermath expansion pack και το Kombat pack 2. Άρα με μιά αρχική όψη βλέπουμε ότι το πακέτο έχει αρκετό value for money που λέμε και στο χωριό μου αφού περνουμε όλους του χαρακτήρες απο το κυρίως παιχνίδι, τα Komba packs και expansion οπως τον Joker, Terminator T-800, Spawn, RoboCop και Rambo! Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν μπορεί το παιχνίδι να μας δώσει και την ανάλογη διασκέδαση. Για όσους έχουν παίξει τις προηγούμενες εκδόσεις του παιχνιδιού το ultimate edition φέρνει νέους χαρακτήρες, κάποιες μικρές αλλαγές, και πιθανόν να βάλει τέλος στην ιστορία του Mortal Kombat 11.   Για να είμαι ειλικρινής το MK 11 είναι ένα συγκεκριμένο παιχνίδι που δεν μπορεί να προταθεί σε οποιονδήποτε που δεν είναι λάτρης του hardcore fighting gaming.

Mortal Kombat 11 Ultimate FAQ – Mortal Kombat Games

 

Get Over Here!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το ΜΚ11 είναι ένα παιχνίδι μάχης, ΜΟΝΟ μάχης! με ΠΟΛΛΗ αίμα και βία! Οπόταν μπορεί να πιστεύετε ότι η ιστορία και ο διάλογος έχουν δευτερεύον σημασία. Ωστόσο, απ ότι είδα εγώ υπάρχουν πάνω από 3 ώρες cutscenes. Έτσι σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει αρκετά cutscenes για να γυρίσει την δική της ταινία! ‘Ετσι το παιχνίδι όπως καταλάβατε έχει αρκετή πλοκή και μου άρεσε αρκετά παρόλο που δεν είμαι θαυμαστής της σειράς MK. Καθώς ξεκίνησε η ιστορία το πιό σημαντικό στοιχείο της πλοκής ήταν το ταξίδι στο χρόνο. Ήταν προφανές πλέον ότι οι δημιουργοι του παιχνιδιού χρησιμοποίησαν το ταξίδι  στο χρόνο  ως τέχνασμα για να ξαναζωντανέψουν νεκρούς χαρακτήρες.

Mortal Kombat 11 on Nintendo Switch: Everything you need to know! | iMore

Οι χαρακτήρες όπως ο Shao Kahn, που ήταν ο κύριος κακος της σειράς ΜΚ και έδωσε αρκετή δράση στις δύο προηγούμενες εκδόσεις του παιχνιδιού, ξεχάστηκε για χάρη ενός νέου generic κακού όπου η προσωπικότητα του ήταν ότι πιο βαρετό έχω συναντήσει. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι τόσο αφελής την περισσότερη ώρα και εκκεντρικοί αφού συμπεριφέρονται σαν να μην νοιάζονται ότι διακυβεύεται η μοίρα του κόσμου στα χέρια τους. Καταλαβαίνω ότι η ιστορία του Mortal Kombat δεν ήταν ποτέ υψηλή τέχνη και ότι ήταν πάντα λίγο εκκεντρική, αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο παιχνιδιάρικο και στο τελείως ανόητο. Παρόλα αυτά μου άρεσε πολύ το στοιχείο του χρονο-ταξιδιού και πως κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορετική ιστορία για το Mortal Kombat που δεν μοιάζει με κάτι άλλο.

Mortal Kombat 11 Ultimate overview: Bigger, better and next-gen

Διάλεξε Παίκτη

Τα mechanics στην μάχη είναι αρκετά παρόμοια με τις δύο τελευταίες εκδόσεις, εκτός από το ότι τώρα έχετε δύο μπάρες ενέργειας για τον χαρακτήρα σας – μία για επιθέσεις και μία για άμυνα. Αυτές οι ράβδοι ενέργειας γεμίζουν γρήγορα από μόνες τους, οπότε σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις όπου έπρεπε να  δώσετε πολύ ακριβές χτυπηματα για να φορτίσετε τη μπάρα ενέργειας και να είστε προσεκτικός με τις ειδικές σας επιθέσεις, εδώ το παιχνίδι σας ενθαρρύνει να τα δώσετε όλα με τις ειδικές σας επιθέσεις τόσο συχνα γίνετε. Καταλαβαίνω με αυτή την κίνηση ότι οι προγραμματιστές θέλουν να κάνουν το παιχνίδι ευκολότερο για τους νεοεισερχόμενους.

Mortal Kombat 11: How to Play – Kombat Akademy

Κάτι που μου άρεσε αρκετά ειναι οταν η μπάρα υγείας σας φτάσει στο 30% ή χαμηλότερα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Fatal Blow, μια επίθεση που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά εάν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς. Επιπλέον, υπάρχουν επιθέσεις με τις γνωστές ακτίνες Χ που φαίνονται πολύ ωραίες και διασκεδαστικές, αλλά μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια, δεν αισθάνονται πλέον ότι φέρνουν κάτι το ιδιαίτερο στο τραπέζι. Υπάρχουν πολλές φορές που μπορώ να κάνω ένα χτύπημα σε κάποιον και δείχνει μια ακτινογραφία των οστών και των ζωτικών οργάνων τους να συνθλίβονται και αυτό μπορεί να ήταν δροσερό το 2011 στο παιχνίδι έβδομης γενιάς, αλλά τώρα θα ήθελα να δω κάτι περισσότερο.

Mortal Kombat 11's Fatal Blow system still needs a lot of work

Και λεώ τώρα μια ιδέα, δεν θα ήταν ωραίο εάν οι επιθέσεις με ακτίνες Χ επηρέαζαν το παιχνίδι και το τρόπο που κινούνται οι πληγωμένοι χαρακτήρες? Ίσως αν έσπαζε το πόδι ενός αντιπάλου, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με ακτίνες Χ, θα περπατούσαν 25% πιο αργά. Και αν σπάζανε και τα δύο πόδια τους, θα κινούνται με ταχύτητα 50%. Ίσως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αν σπάζατε το άκρο ενός αντιπάλου και, στη συνέχεια, σας χτυπούσαν με το εν λόγω άκρο, η επίθεση θα έκανε λιγότερη ζημιά από ό, τι αν δεν είχε σπάσει. Εναλλακτικά, μπορεί να έχετε ένα χαρακτηριστικό όπου, εάν τρυπήσετε τα ζωτικά όργανα κάποιου, χάνουν αργά την υγεία τους για λίγο. Οι μάχες μπορεί να είναι διασκεδαστικές και απολαυστικές για του θαυμαστές της σειράς, αλλά για μένα, δεν έχει τη ζωηράδα των προηγούμενων εκδόσεων του Netherealms.

Top 3 Mortal Kombat X-Rays - WatchMojo Blog

Ένα άλλο πράγμα που κάνει αυτό το παιχνίδι να αισθάνεται ότι θα μπορούσε να είχε βγει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι τα προβλήματα που είχα με τα online battles. Περίπου το 10% του χρόνου που έπαιξα αυτό το παιχνίδι στο διαδίκτυο, το framerate έπεφτε κατά διαστήματα χωρίς λόγο. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι κάτι που μόνο εγώ είχα άλλα είδα που είχα παρόμοιο πρόβλημα. 

Mortal Kombat 11 Ultimate Will Continue Only Supporting Crossplay For PlayStation And Xbox Versions

Με την έκδοση Ultimate που αποτελείται από νέο περιεχόμενο, ήμουν δύσπιστος. Ευτυχώς, υπάρχει αρκετή ποσότητα νέου περιεχομένου που προστίθεται στο πακέτο. Η προσθήκη του Aftermath DLC, το οποίο προσθέτει τρεις ώρες ιστορίας και τρεις επιπλέον χαρακτήρες, είναι σημαντικη προσθήκη. Επίσης, το πλήρες ρόστερ των 37 μαχητών που περιλαμβάνει και τον Rambo απο το τελευταίο Kombat Pack 2 το κάνει να νιώθει σαν ένα πλήρες πακέτο. Η προσθήκη των Friendship moves, η οποία δίνει σε κάθε μαχητή έναν μοναδικό κωμικό τρόπο για να τερματίσει τον αγώνα, είναι μια ωραία ανατροπή στο Mortal Kombat των παλαιών εκδόσεων. Μου άρεσε επίσης πώς το Aftermath expansion pack  έκανε το Shao Kahn και πάλι το κυρίως κακό κάπως. 

Rambo Joins The Fight In New Mortal Kombat 11 Ultimate Gameplay Trailer, Featuring the Voice and Likeness of Sylvester Stallone | MKAU Gaming

Finish Him!

Στο τέλος δεν έχει σημασία πόσο επιπλέον περιεχόμενο έχει προστεθεί στην τελευταία έκδοση, εάν δεν είστε θαυμαστής της σειράς. Για μένα το Mortal Kombat 11 Ultimate Edition, είναι ένα μέτριο παιχνίδι μάχης με πάρα πολλά microtransactions. Σίγουρα οι μάχες μπορεί να είναι διασκεδαστικές και με 59,95 θα σας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης  αλλά σε αυτό το παιχνίδι αισθάνθηκα σαν να μην είχε την ανάλογη φρεσκάδα των προηγούμενων εκδόσεων.

Ευχαριστούμε τη G3 Great Games για τη χορηγία του τίτλου.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
70 %
Graphics
80 %
Audio
75 %
Technicals
60 %
Entertainment
70 %

Must Read