Wednesday, January 20, 2021

Τι παίξαμε? Sackboy: A Big Adventure – Ένα σακί γεμάτο!

- Advertisement -

Θυμάμαι ότι από την κυκλοφορία του αρχικού LittleBigPlanet το 2009, πάντα έλεγα ότι θα έπαιζα άνετα ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τη μασκότ εκείνου του παιχνιδιού το γνωστό Sackboy! Και λές και οι τύποι εκεί στην Sony να με άκουσαν και να έδωσαν το πράσινο φώς σε αυτό τον διασκεδαστικό τίτλο Sackboy: A Big Adventure, το οποίο είναι ένα πανηγύρι με κονφετί και μουσική.

Από το LittleBigPlanet στο Sackboy

To μόνο μειονέκτημα του LittleBigPlanet ήταν η ιστορία των παιχνιδιών που δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατα την άποψη μου. Παρόλα αυτά θυμάμαι ότι οι τρεις πρωταγωνιστές φαίνονταν υπέροχοι, οι ραφές οι υφές υφασμάτων καθώς και τα εμπόδια ήταν πολύ όμορφα. Το Sackboy: A Big Adventure,  το δοκιμάσαμε στο PS4 παρόλο που έχει ακόμα πιο καταπληκτικά γραφικά στην έκδοση του PS5 και οφείλω να παραδεχτώ ότι παίρνει όλα τα καλά χαρακτηριστικά απο το LittleBigPlanet και τα αναδεικνύει. Το στυλ της χειροτεχνίας, οι  εξαιρετικές μελωδίες και ο αξιολάτρευτος πρωταγωνιστής του LittleBigPlanet είναι όλα εκεί για να δώσουν αμέτρητες ώρες διασκέδασης. 

LittleBigPlanet returns with Sackboy: A Big Adventure | Shacknews

Σε αυτή την έκδοση ο Sackboy ταξιδεύει σε πέντε διαφορετικούς κόσμους για να σώσει τους φίλους του από το κακό Vex, ο οποίος ονειρεύεται να σπείρει το χάος σε όλο το σύμπαν. Κάθε κόσμος αποτελείται από μια σειρά επιπέδων, τα οποία πρέπει να ολοκληρώσει ο Sackboy για να αντιμετωπίσει το boss κάθε κόσμου πριν προχωρήσει στον επόμενο. Τα αυτοκόλλητα και τα αλλόκοτα κοστούμια είναι ακόμα εδώ και το μόνο όριο στην δημιουργία καινούργιων είναι η φαντασία των παικτών.

Πόσα φασόλια χωράει ο σάκος?

Οφείλω να είμαι ειλικρινής στα reviews που κάνω γιατί θέλω να παίρνετε όλες τις πληροφορίες πρίν κάνετε μια αγορά. Παίζοντας το παιχνίδι για τις τελευταίες 2 μέρες, μπορώ να πω με  ευκολία ότι η εμπειρία μου είναι πολύ ωραία, γεμάτη ευχάριστη μουσική, αλλά ναι, λίγο βαρετή. 

Όσον αφορά τα κόσμο του παιχνιδιού αν σας αρέσει η αισθητική που είχε το LittleBigPlanet, θα λατρέψετε την εμφάνιση του νέου Sackboy. Τα επίπεδα είναι όλα σας μεγάλες μπάλες με φερμουάρ, τσόχα και βαμβάκι. Υπάρχει μια αίσθηση σε ολόκληρο το παιχνίδι ότι όλα είναι χειροποίητα και μοναδικά. Όσο  και αν θαυμάζω την δουλειά που έπεσε  σε αυτό και ολους τους δισδιάστατους pop-up χαρακτήρες δεν παύει να είναι λίγο κουραστικό για μένα. 

LittleBigPlanet Returns With Sackboy: A Big Adventure | USgamer

Φυσικά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το παιχνίδι είναι τόσο χαλαρό και ευχάριστο όσο όλες οι υπέροχες υφές υφασμάτων που χρησιμοποιεί. Και σε θέμα δυσκολίας το Sackboy δεν είναι πολύ δύσκολο. Ενώ υπάρχουν μερικά επίπεδα στο παιχνίδι που είναι ελαφρώς πιό απαιτητικά από τα άλλα στα περισσότερα δεν έιχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ίσως να είναι και αυτό που με χάλασε . Τα επίπεδα δεν έχουν χρονικό όριο, δίνοντας στους παίκτες την ελευθερία να εξερευνήσουν και να κυνηγήσουν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα που βρίσκονται κρυμμένα. Ακόμα κάτι που με χάλασε είναι ότι όταν χάνω μια ζωή, το παιχνίδι θα μου την δώσει πίσω με κάποιο τρόπο, σαν να λέει, “Μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ.” Αυτό που θέλω να πώ είναι πως δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερα απειλημένος σε κάποιο σημείο, ενώ έπαιζα στο A Big Adventure.

Μουσική για όλες τις διαθέσεις

Έτσι μπορώ συστήσω αυτό το παιχνίδι για ένα ευχάριστο απόγευμα της Κυριακής χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος και διατηρώντας τον καρδιακό σας παλμό ωραίο και χαμηλό με εξαιρετική μουσική απόκρουση.  Σοβαρά, το soundtrack σε αυτό το παιχνίδι είναι υπέροχο. Υπάρχουν πολλά υπέροχα  κομμάτια, από χαλαρωτικές μελωδίες στο λόμπι έως δραματική και ανταγωνιστική μουσική σε επίπεδα που δεν είναι τόσο δραματικά και αγωνιστικά όσο σας δίνει να καταλάβετε η μουσική. Υπάρχουν επίσης μερικά περίεργα κομμάτια από pop hits. Και έπειτα υπάρχουν και κάποια αρκετά γνωστά pop hits. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι υπάρχει μια σειρά επιπέδων που χτίστηκαν γύρω από τα μουσικά κομμάτια, όπως το «Let’s Dance» του David Bowie, το «Toxic της  Brittany Spears», το «Jungle Boogie» από το Kool & the Gang και φυσικά, το πάντα ξεφαντοτικό “Uptown Funk”.

PlayStation Studios Released The Story Trailer For Sackboy: A Big Adventure | Happy Gamer

Εν κατακλείδι το Sackboy: A Big Adventure είναι αρκετα καλό παιχνίδι που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Μου αρέσουν τα παράξενα πλάσματα όπως το αγαπημένο Sackboy αλλά όχι τόσο που θα με κάνει να το παίξω και σε ένα μήνα από το τώρα. 

Ευχαριστούμε τη Sony Playstation Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
65 %
Graphics
75 %
Audio
90 %
Technicals
65 %
Entertainment
70 %

Must Read