Tuesday, March 9, 2021

Tι παίξαμε? Cyberpunk 2077 – Ενα παιχνίδι ανάμεσα στα bugs!

- Advertisement -

ΟΚ παιδια τα κατάφερα! Έπαιξα το παιχνίδι που όλο το ίντερνετ μιλάει και που οι gamers δίνουν περισσότερη έμφαση στα bugs και λιγότερη για το ίδιο το παιχνίδι. Ετσι και εγώ θα μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας για να σας βοηθήσω να αποφασίσετε αν θα κάνετε την αγορά τώρα ή να περιμένετε μέχρι να έρθει μια μεγάλη αλλαγή. Λοιπόν για να είμαστε ξεκάθαροι εγώ έχω παίξει το παιχνίδι στο PC που απ ότι έχω ακούσει έχει καλύτερη απόδοση από την έκδοση του Playstation και Xbox. Αλλά παιδιά για να είμαστε ειλικρινής οι developers έχουν κάνει τρομερή δουλειά με αυτό το παιχνίδι και πρέπει να τους αναγνωριστή! Δεν φταίνε για όλα αυτοί που οι κουστουμάτοι στις γραφιάρες τους αποφάσισαν να βγάλουν το παιχνίδι την εορταστική περίοδο για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη τους! Μην φοβάστε θα τα πούμε όλα σε αυτό το review. 

Cyberpunk 2077 review | TechRadar

Johnny ο ασημι-χερης

Το Cyberpunk 2077 είναι ένα beta παιχνίδι 60 ευρώ που όλοι οι gamers αγόρασαν. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια παιδιά. Ας το παραδεχτούμε. Με μελλοντικά updates ίσως το παιχνίδι μπορεί να βρίσκεται στην τελική του μορφή αλλά μέχρι τώρα μόνο αυτό μπορούμε να πούμε. Για όσους δεν έχουν έχουν παίξει ή γνωρίζουν το παιχνίδι είναι σαν να παίζεις το GTA V μεσα σε ενα cyberpunk κόσμο. Και όταν λέμε cyberpunk κόσμο εννοούμε ένας κόσμο επιστημονικής φαντασίας που βρίσκεται σε μια παράνομη υποκουλτούρα μιας καταπιεστικής κοινωνίας που κυριαρχείται από την τεχνολογία των υπολογιστών. Αυτό! Και αν δεν ψήνεστε για ένα τέτοιο παιχνίδι τι να πω!

CD Projekt RED investors are considering filing class-action lawsuits over 'Cyberpunk 2077'

Ξεκινάτε το παιχνίδι με ένα chip στον εγκέφαλο σας που σας σκοτώνει μέρα με την μέρα και τον Keanu Reeves (όχι αυτοπροσώπως) να υποδύεται τον Johnny Silverhand ο οποίος βρίσκεται και αυτός μέσα στον εγκέφαλο σας και μπερδεύει τις σκεψεις σας κάθε τόσο (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. . . ο Joker στο Arkham Knight?). Ο Keanu ήταν ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία του παιχνιδιού. Πάρα πολύ διασκεδαστικός και απολάμβανα κάθε στιγμή να τον βλέπω.  Και κάπως έτσι ξεκίνάτε την κύρια ιστορία η οποία έχει αμέτρητα side quest σε αυτό τον εξαιρετικό cyberpunk κόσμο. Πραγματικά κάτι που κατάφεραν να κάνουν πολύ καλά οι developers είναι ο κόσμος. Αν υπάρχει κάποιος λάτρης του Bladerunner εκεί έξω καταλαβαίνεις τι εννοώ!. Και από αυτό καταλαβαίνεις πόση αγάπη έπεσε σε αυτό το παιχνίδι που δυστυχώς υποφέρει από τα πολλά bugs. 

Cyberpunk 2077 delayed to September release date - Polygon

Επίσης είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται ξεκάθαρα σε ενήλικες. Εάν το μικρό σας ανιψιάκη σας ζητήσει το παιχνίδι για δώρο να του πείτε όχι και να του πείτε να πάει πίσω στο Forthnite! Και αν δεν με πιστεύετε θα το δείτε από μόνοι σας με σκηνές μέσα στην ιστορία που ο Jhonny έρχεται σε πολύ κοντινά τετ-α-τετ με γυναικείες υπάρξεις. Δεν λέω πως το παιχνίδι είναι γεμάτο από ακατάλληλες σκηνές αλλά έχει αυτή την ατμόσφαιρα που καταλαβαίνεις ότι απευθύνεται σε ποιο ενήλικο κοινό. 

Η Night city σε όλο της το μεγαλείο 

Εάν έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεση σας και θέλετε ένα παιχνίδι με αρκετές αποστολές που θα σας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης το Cyberpunk 2077 είναι το παιχνίδι για εσάς. Θα σας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο για διάφορες δουλειές και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πως είναι το drving, shooting και να γενικά να αλληλεπιδράτε με τον κόσμο. 

Cyberpunk 2077 Massive Game Size Teased By Chinese Localization Team - GameSpot

ΟΚ ας μιλήσουμε για το hacking. Το περιβόητο αυτό feature του παιχνιδιού που ανοίγει τις πόρτες για ένα άλλο κόσμο και είναι ένα από τα πιό σημαντική skills που πρέπει να ξέρεις στο Cyberpunk. Τα mechanics που χρησιμοποιούνται στο hacking είναι πολύ εντυπωσιακά και για να είμαι ειλικρινής στην αρχή δεν μπορούσα να τα κατανοήσω με τίποτα! Αλλά μετά από αρκετή προσπάθεια (και πολλά tutorials στο YouTube) κατάφερα καταλάβω την φιλοσοφία πίσω από το hacking. Στην ουσία κάθε φορά που κάνεις hacking είναι λες και παίζεις ένα mini-game που πρέπει να ολοκληρώσεις και σιγά σιγά γίνεσαι όλο και καλύτερος  σε αυτό. Και πιστέψτε με, το να έχετε καλά hacking skills είναι ένα από τα πιο σημαντικά skills σε αυτό το παιχνίδι. 

Μ4Mike the nomad

Οι επιλογές στο παιχνίδι είναι πολλές, κάποιος μπορεί να πει ότι είναι περισσότερες από ότι έπρεπε. Παρόλα αυτά εμένα μου άρεσαν και ένιωσα ότι μπορούσα να παίξω το παιχνίδι με τις προσωπικές μου μοναδικές επιλογές. Αντίστοιχα πολλές επιλογές δίνονται και κατά την όλη διάρκεια της ιστορίας. Για παράδειγμα με το που ξεκινάς σου δίνονται 3 επιλογές για το τι φιλή άνθρωπος θα ήθελες να παίξεις το παιχνίδι. Ως αντιδραστικός χαρακτήρας που πάει συνεχώς ενάντια στο σύστημα διάλεξα nomad γιατί ένιωθα ότι μου ταιριάζει γάντι (ελευθερο πνεύμα που κάνει ότι θέλει και καλά). Παρόλα αυτά κατάλαβα πολύ αργά ότι το παιχνίδι σου δίνει την ψευδαίσθηση των επιλογών! Και τι εννοώ με αυτό. Όλες οι επιλογές που δίνει το παιχνίδι στο τέλος καταλήγουν σε μία ενιαία ιστορία. 

Thorton Colby Nomad - Cyberpunk 2077 Vehicles Database | All Cars & Motorcycles - Cyberpunk 2077 Guide Database

Και αυτό το κατάλαβα λίγο αργά αφου διάλεξα διαφορετικά μονοπάτια που στο τέλος δεν άλλαξαν καθόλου την πορεία του παιχνιδιού. Στην ουσία είναι διαφορετική τρόποι για να αποκτήσεις κάτι. Τα μονοπατια είναι πολλά και το πώς θα φτάσετε σε αυτό είναι τελείως βασισμένο σε σένα. 

Buggyworld 2077

Και να που φτάσαμε στα bugs. Κοιτάτε παιδιά δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν πάρα πολλά bugs στο παιχνίδι. Ίσως περισσότερα από ότι θα ήθελα. . Και ισως για κάποιους αυτό να χαλάσει την εικόνα που θα δημιουργήσουν για το παιχνίδι. Αλλά κοιτάξτε την θετική πλευρά. Μπορείτε να ρίξετε το φταίξιμο στα bugs για την κακή σας απόδοση στο παιχνίδι. Αλλά να όταν κάποιο bug σας βοηθήσει να βγάλετε μια αποστολή να θυμάστε ότι τα bugs δεν είναι πάντα κακά, ίσως σας βοηθουν!

Cyberpunk 2077 Gets Bug Fixes and Epilepsy Support in Update 1.04

Στο τέλος της μέρας εγώ προσπάθησα να διασκεάσω το παιχνίδι όσο μπορούσαν χώρίς να λάβω υπόψη μου τα διάφορα bugs. Και για να είμαστε ειλικρινής πάρα πολλά παιχνίδια ξεκίνησαν με πολλά bugs και κατέληξαν ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ever. 

60 ευρώ για το πιο buggy game της χρονιάς!?

Εγω δεν θύμωσα καθόλου παιδια με τα bugs. Ούτε όταν αυτοκίνητα πετούσαν στον αέρα χωρίς λόγο ούτε όταν ο χαρακτήρας μου βρισκόταν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Διασκέδασα τα bugs και γέλασα αρκετά μαζί τους και νομίζω μόνο αυτό μπορείς να κάνεις σε αυτό το σημείο του παιχνίδιού. Το μυστικό για να μην σας θαυμάσουν τα bugs είναι να κάνετε save σε πάρα πολύ τακτά διαστήματα για να αποφύγετε ανεπιθύμητα freeze. Εν κατακλείδι, εάν είστε κάποιος ο οποίος θέλει τα πάντα στη εντέλεια και δεν μπορεί να αποδεχτεί κάποια μικρά λαθάκια τότε μην το πάρετε. Αλλά αν είστε κάποιος ο οποίος δεν σας ενοχλεί κάποιο bug που και που τότε θα χαρείτε πολύ να παίξετε αυτό το παιχνίδι που οι developers είναι ξεκάθαρο ότι δούλευαν χρόνια για να αναπτύξουν. Και μην ξεχνάτε ότι τα patches έρχονται πολύ σύντομα και πιστεύω όλα θα φτιαχτούν , απλά να έχετε λίγη υπομονή. Και να θυμάστε. . o Keany Reaves επ σορρυ εννοούσα ο Johnny Silverhand είναι μαζί σας!

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
85 %
Graphics
95 %
Audio
90 %
Technicals
60 %
Entertainment
75 %

Must Read