Tuesday, March 9, 2021

Cubot C3 – Το smartwatch με τίμια χαρακτηριστικά και μια πολύ καλή τιμή!

- Advertisement -

Σας έχω μια πολύ καλή ευκαιρία για το επόμενα σας smartwatch. Το smartwatch αυτό θα σας εντυπωσιάσει με την τιμή του, την εμφάνιση του και τις προδιαγραφές του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να κατάλαβετε τι ενοώ!

Ξεκινόντας από το κουτί μπορείτε να δείτε ότι είναι αρκετά καλής ποιότητα. Ανοιγόντας οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ καλές για το ρολόι αφού είναι λεπτό και έχει μια εξαιρετική εμφάνιση. Το σχήμα του είναι κυκλικό, με μεταλλική κατασκευή και δύο αρκετά όμορφα κουμπιά. Στο πίσω μέρος του κουτιού, υπάρχει ένα qr code που θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για να επωφελειθήτε από όλες τις δυνατότητες για το μοντέλο του C3.

Είμουν έκπληκτος που είδα και ένα επιπλέον κολανάκι, μια επιλογή που άλλες εταιρείες δεν δίνουν. Και τα κολανάκια που προσφέρονται έχουν ένα αρκετά στιβαρό σχεδιασμό με πολύ μαλακή σιλικόνη και αίσθηση αρκετά ωραία. Ας προχωρήσουμε στον πρωταγωνίστη αυτού του review το ρολόι. Όπως είπαμε  έχουμε ένα στρογγυλό σχήμα με τα δύο κουμπιά στο πλάι και το ένα να είναι το κουμπί λειτουργίας και το άλλο το κουμπί του μενού. Από διαστάσεις το ρολόι είναι 46 χιλιοστών και έχει πάχος 14,8 χιλιοστά. Η οθόνη του είναι 1,3 ιντσών και έχει παράγει μια αρκετά ωραια ποιότητα εικόνας. Θα δυσκολευτείτε να δείτε pixels κάτι που είναι καλό γιατί είναι από τα δυνατά χαρτιά του ρολογιού, με ανάλυση οθόνης στα 240 για 240 pixels και ένα πάνελ lcd σύμφωνα με την cubot. Το ρολόι διαθέτει 1mb storage και 256 kilobytes ram και μπαταρία 260 milliamp που μπορεί να διαρκέσει 12 ημέρες σε κανονική χρήση και έως και 30 μέρες με τη βασική λειτουργίας και παρέχει υποστήριξη bluetooth 5.1. 

Για όσους θέλουν να ενώνονται παντού με το διαδίκτυο θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει συνδεσιμότητα gps ή wi fi. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες καρδιακού ρυθμού και τη θύρα μαγνητικής φόρτισης. Επίσης υποστηρίζει αρκετές γλωσσες όπως, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και φυσικά αγγλικά αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρώ κάπου ελληνικά.

Το πρώτο πράγμα αφού εκκινήσετε το smartwatch πρέπει να σαρώσετε τον κωδικό που βγάζει στο κινητό σας τηλέφωνο για να συνδεθείτε με το ρολόι. Εντάξει, ας ρίξουμε μια ματιά και έχω το smartwatch και το τηλέφωνο και ας προσπαθήσουμε να το σαρώσουμε. Μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και την τοποθεσία για να βρείτε το ρολόι στην εφαρμογή. 

Το πρώτο πράγμα που σας ζητά μόλις συνδεθείτε είναι να επιλέξετε ποιες ειδοποιήσεις μπορούμε θέλετε να πέρνετε στο κινητό:  facebook, twitter, whatsapp και instagram skype, gmail και τηλεφωνικές κλήσεις! Η δόνηση του ρολογιού στις ειδοποιήσεις είναι καλή. Όχι η καλύτερη αλλά καλή. Δεν τρελαθηκα παιδιά να σας το πώ έτσι. Αλλά να θυμάστε ότι για την τιμή του είναι αρκετά τίμια. Στην κύρια οθόνη, έχετε την επιλογή να αλλάξετε τα watch skins εύκολα, απλά πρέπει να πατήσετε μία φορά παρατεταμενα στην οθόνη και μετά μπορείτε να μετακινηθείτε αριστερά και να διαλέξετε ένα.

Είμαι απλός άνθρωπος και μαθηματικό μυαλό. Οι αριθμοί μου αρέσουν, να σας το πώ έτσι. Και αυτό το ρολόι δεν με απογοητεύει καθόλου. Μπορεί να μας δείχνει τα βήματα που κάνατε συγκεκριμένη ημερομηνία τις θερμίδες που κάψατε κα με ένα swipe αριστερά να έχετε επίσης και τον καρδιακό σας παλμό. Ας μιλήσουμε λίγο για το αισθητήρα καρδιακών παλμών. Μπορεί να παρακολουθεί το καρδιακός παλμό συνεχώς, πράγμα που είναι καλό και σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που πέρνει στην εφαρμογή του κινητού. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σε σύγκριση με άλλα smartwatch το συγκεκριμένο έδειχνε το παλμό μου πάντα πιο ψηλό. Αυτό μπορεί να είναι θέμα του software και να μπορεί να φτιαχτεί με ένα update. Η επόμενη εφαρμογή που έψαξα ήταν η δυνατότητα παρακολούθησης του ύπνου καταγραφοντας  τον χρόνο αφύπνισης και τον συνολικό χρόνο ύπνου. Τέλος το επόμενο σημαντικό είναι αριθμός των βημάτων, η καύση θερμίδων και πόσα χιλιόμετρα έχουμε καλύψει μέσα στην μέρα. 

Ολες οι επιλογές του μενου που θα βρειτε είναι σπορτς , βήματα, ειδοποίηση ώρας, ειδοποίηση, αντίστροφη μέτρηση ρολογιού, μουσική, εύρεση τηλεφώνου, γυναικεία εφαρμογή και ρυθμίσεις. Η εφαρμογή μουσικής απλά θα σας δώσει την επιλογή να ελέγξετε την μουσική η το βίντεο που παίζει στο κινητό σας. Επίσης, μπορούμε να αλλάξουμε την ένταση και να προχωρήσουμε στο επόμενο τραγούδι η βίντεο. 

Ως γνήσιο τεκαχολίδης γυμναζομαι στον ελεύθερο μου χρόνο. Και αυτό το ρολόι μπορεί να με καλύψει και εκεί. Έχει αθλητικές λειτουργίες δίνοντας της επιλογή ανάμεσα σε διάφορα σπορ.Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε υπαίθριο τρέξιμο, περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, σε εσωτερικούς χώρους, πεζοπορία, stepper, stepper υπαίθριο, ποδήλατο, καθώς και ελλειπτικό και μηχανή κωπηλασίας. Δοκίμασα αρκετές φορές το εξωτερικό περπάτημα και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος. Μετράει την ώρα που ασκήστε, τις θερμίδες που καίτε και επίσης καρδιακό παλμό σας. Σύροντας προς τα κάτω, θα έχετε τον αριθμό των βημάτων, πόσα μίλια κάνατε και αν σύρετε προς τα δεξιά, μπορείτε ακόμη και να κάνετε παύση ή ακόμη και να σταματήσετε την άσκηση. Μια χαρά μέχρι τώρα. Αν ψάχνετε την διαδρομή που κάνατε στο κινητό σας θα σας στεναχωρήσω αφού όπως είπαμε το ρολόι δεν έχει GPS. 

Στην εφαρμογή του κινητού μπορείτε να δείτε τα πάντα. Και όταν λέω τα παντα το ενοώ! Πόσα μίλια κάνατε, τον ύπνο, τη διάρκεια του, την ‘ωρα που ήσασταν σε βαθύ ύπνο ή ελαφρύ κτλ. Επίσης τα δεδομένα καρδιακού παλμού με το μέγιστο, ελάχιστο και ο μέσος όρος . Κάτι που μου άρεσε είναι ότι μπορείτε να έχετε ειδοποίηση για όταν υπερβαίνετε ένα αριθμό καρδιακού ρυθμό. Για παράδειγμα αν ξεπεράσετε τα 140, θα λάβετε μια ειδοποίηση που λέει ότι πρέπει να σταματήσετε και να ξεκουραστείτε για ένα λεπτό.Για του λάτρεις του κολύμπι το c3 διαθέτει επαγγελματική στεγανοποίηση με προστασία εώς και 50 μέτρων, οπότε μπορεί να φορεθεί άνετα για κολύμπι ή σε μια βροχερή μέρα. 

Ας συνοψίσουμε λοιπόν! Το C3 είναι ένα ωραίο έξυπνο ρολόι αρκετά φθηνό, με πολλές σημαντικές δυνατότητες αρκετά σημαντικές, όπως παρακολούθηση καρδιακού παλμού, έως και 10 σπορ λειτουργίες για εσωτερικούς χώρους σε εξωτερικούς χώρους και προπονητικές δραστηριότητες και αντέχει στο νερό εώς και 50 μέτρα. Εάν αυτές οι λειτουργίες καλύπτουν τις ανάγκες σας τότε δεν θα βρείτε καλύτερη ευκαιρία γύρω στα 40 ευρώ. Αγοράστε το και θα με θυμηθείτε!

Για να μην λέτε ότι δεν σας έχω σκεφτεί σας έχω ειδική προσφορά με το κουπονάκι “NEWPRO10”. Απλά χρησιμοποιήστε το στην επίσημη ιστοσελίδα της Cubot: ttps://shop.cubot.net/products/c3-smart-watch 

Ευχαριστούμε τη Cubot για τη χορηγία του smartwatch.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Build
90 %
Software
55 %
Screen
70 %
Features
50 %
Value for money
90 %

Must Read