Monday, April 12, 2021

Lexip Pu94 ένα ποντίκι που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα

- Advertisement -

Αρχικά να πω ότι δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει και αυτή η κατηγορία που παίζει το συγκεκριμένο ποντίκι. Έχω δουλέψει με αρκετά μέχρι τώρα θέλω να πιστεύω, από δεκάδες κουμπιά, από απλά ποντίκια, από ασύρματα αλλά σιγουρά αυτό δεν το είχα στο μυαλό μου. Μόλις είδα το “χεράκι” στο πλάι μου κίνησε την περιέργεια και μόλις πήγα να το κρατήσω στο χέρι μου έμεινα και έπαιζα μαζί του κάνα πεντάλεπτο σαν μικρό παιδί.

Μέσα στην συσκευασία θα βρεις το ίδιο το ποντίκι, ένα καλοφτιαγμένο braided καλώδιο αλλά και οι οδηγίες χρήσης – που γνωρίζεις ότι ποτέ δεν τις διαβάζουμε! Αυτό που με παραξένεψε εδώ είναι ότι το καλώδιο είναι αποσπώμενο και αναρωτιόμουνα αν το ποντική είναι ασύρματο – που όχι δεν είναι, λογικά είναι για να το κάνει πιο εύκολο στην μεταφορά και φύλαξη.

Το πρώτο πράγμα που σου προτείνω να κάνεις μόλις πάρεις το ποντίκι είναι να πας στην σελίδα του κατασκευαστή και αν κατεβάσεις την εφαρμογή. Με αυτή θα ξεκλειδώσεις ένα εντελώς νέο τρόπο χρήσης του ποντικιού, έξω από τα συνηθισμένα που μάθαμε μέχρι τώρα. Μέσω της εφαρμογής μπορείς να αλλάξεις αρκετές λειτουργίες, όπως το τι θα κάνει το κάθε πλήκτρο αλλά και τα 2 Joystick, to DPI αλλά και το RGB που ναι έχει και τέτοιο, αλλά και έχει και τα προφίλ που μπορείς να ρυθμίσεις και διαφορετικές λειτουργίες για κάθε εφαρμογή.

To Joystick στο πλάι πλέον έγινε αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα μου, απορώ πραγματικά πως μπορούσα χωρίς αυτό τόσα χρονιά, απλά το κρατάς κάτω και κάνει scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον κώδικα που γράφω, στα memes που βλέπω και σε τόσα άλλα.

Αν και δεν του φαίνεται, έχει αυτή την μαγκουριά κρυμμένη μέσα του , που ξέρεις ότι τρελαίνομαι. Αναφέρομαι φυσικά στο RGB που μπορείς μέσω της εφαρμογής να αλλάξεις τους χρωματισμούς αλλά και να το απενεργοποιήσεις εντελώς – αν είσαι άτομο χωρίς χαρά στην ζωή του.

Το βάρος είναι αρκετά ικανοποιητικό μπορώ να πω, αλλά αυτό που θα προσέξεις σιγουρά είναι το ποσό ομαλή είναι η κίνηση του χάρις στα ποδαράκια από κάτω που δεν είναι τα γνωστά πλαστικά που βλέπουμε συνήθως αλλά είναι κεραμικά και σιγουρά θα έχουν ΠΟΛΥ καλύτερη αντοχή στον χρόνο.

Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα με το συγκριμένο γιατί όπως και στα βίντεο μου, γνωρίζεις ότι τα λέμε όλα εδώ στο techaholic, τα καλά αλλά και τα σημεία που φέρουν βελτίωση – πάντα κατά την δική μας προσωπική άποψη.

  • Θα το ήθελα λίγο πιο χαμηλό το ίδιο το ποντίκι, γιατί έχω συνηθίσει (λάθος μου το γνωρίζω) ο καρπός του χεριού μου να ακουμπάει το mousepad όταν κρατάω το ποντίκι, και με αρκετή ώρα χρήσης κουράζει η αλήθεια είναι, αν και τώρα μετρά από αρκετές μέρες χρήσης το έχω συνηθίσει σε φάση productivity αλλά όχι ακόμη σε gaming. Ίσως αν υπήρχε κάποιος τρόπος να ρυθμίζεται το ύψος αλλά και το ποσό ευκολά κινείται πάνω κάτω ή δεξιά αριστερά θα το έκανε ακόμη καλύτερο.
  • Θα ήταν καλό να υπήρχε και μια ασύρματη έκδοση για εμάς που συνηθίσαμε σε αυτά.

Θα το πρότεινες για αγορά?

Αν είσαι άτομο που ασχολείται με το σχέδιο, 3D ή αρχιτεκτονική, η προσωπική μου άποψη είναι απλά τρέξε και πάρε το όσο πιο γρηγορά μπορείς. Είναι κάτι που θα σου γλιτώσει αρκετό χρόνο αλλά και να σου λύσει τα χέρια από πολλά πράγματα που νόμιζες ότι δεν γίνονται αλλιώς.

Αν είσαι gamer, Ναι και όχι, τουλάχιστο στα παιχνίδια που παίζω εγώ θα έλεγα όχι.  Αν παίζεις παιχνίδια με joystick όπως ένα Flight Simulator, τότε σιγουρά γιατί πλέον δεν θα χρειαστείς να έχεις και ξεχωριστό Joystick.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games που μας έστειλε το Lexip Pu94 και εννοείται ότι μπορείς να το αγοράσεις από την σελίδα τους.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -
mariohttps://www.techaholic.gr/
this is where i should write something about myself!

Must Read