Monday, April 12, 2021

WandaVision – επεισόδιο 7: Τόσα ερωτήματα και μόνο δυο ακόμα επεισόδια.

- Advertisement -

Το νέο επεισόδιο διαδραματίζεται την επόμενη ημέρα απο τα γεγονότα του 6ου επεισοδίου, με την Wanda να ξυπνάει σε φάση hangover και σε στυλ Modern Family, αποφασίζει να πάρει “άδεια αλά καραντίνας“. Λίγο χιουμοράκι απο τους δημιουργούς?

Βλέπουμε τα έπιπλα στο σπίτι να αλλάζουν εποχές, την ίδια να μην αναγνωρίζει τον λόγο και διαφήμιση για αντικαταθλιπτικά να παίζει. Easter egg! Aχ, πόσο αγαπώ το MCU!

Η διαφήμιση λοιπόν αναφέρεται στα αντικαταθλιπτικά ονόματι Nexus. Στα comics, το Nexus είναι μια πύλη για πέρασμα σε άλλες διαστάσεις για άλλες πραγματικότητες. H Wanda μάλιστα είναι πλάσμα του Nexus. Στο MCU, γίνεται αναφορά στο Avengers: Age of Ultron ως Παγκόσμιο internet hub στο Oslo. Κάθε byte δεδομένων περνάει απο εκεί, γρηγορότερη πρόσβαση στη Γη.

Δώσε βάση. Έχει θεωρία εδώ. (Αναφέρεται στο τέλος)

Έξω απο το Ηex, μαθαίνουμε πως ο Διοικητής Hayward, προσπαθούσε να επαναφέρει τον Vision, στη ζωή. Online τέλος πάντων. Τίποτα δεν λειτουργούσε μέχρι που έκλεψε το σώμα του η Wanda.

Στο Hex, η Agnes, πήρε τα δίδυμα σπίτι της για να χαλαρώσει η Wanda. To περίεργο είναι πως ο τηλεπαθητικός Billy δεν μπορεί να την διαβάσει. Αναφέρει πως “είναι πολύ ησυχία στο κεφάλι της“. Χμμ..

Όσο ο Vision βολτάρει με την Darcy προσπαθώντας να πάνε σπίτι, αλλά βρίσκουν τρελά και περίεργα εμπόδια (η Darcy του εξιστορεί την ζωή που ξέχασε, με βασική αναφορά την δημιουργία του απο τον Ultron) η Monica, καταφέρνει να μπει στη φούσκα (Hex) και ΚΧΜ ΚΧΜ ΚΧΜ, αποκτά μπλε μάτια και ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Όσον προσπαθεί να περάσει μέσα στο Ηex/φούσκα, βλέπουμε διάφορες εκδοχές του εαυτού της και ακούμε φωνές απο την μητέρα της, τον Nick Fury και της Carol Danvers.

O Vision στο μεταξύ γκρινιάζει ότι η Wanda βάζει αυτά τα τρελά εμπόδια για να μην του επιτρέψει να πάει σπίτι.

Επίσης γνωρίζουμε την Major Goodner η οποία είναι αυθεντικός χαρακτήρας χωρίς προέλευση απο τα comics. Η ομάδα της ωστόσο, προέρχεται απο την Ομάδα Rambeau. Δεν γίνεται ξεκάθαρο εάν πρόκειται για την μυστηριώδη αεροδιαστηµικό µηχανικό που περιμέναμε.

Αφού λοιπόν καταφέρνει και μπαίνει στη φούσκα, μπουκάρει στο σπίτι της Wanda η οποία φρικάρει που την βλέπει και την πετάει έξω με …μαγεία. Η Agnes που παρακολουθεί απο το σπίτι της, βγαίνει έξω πάνω στην ώρα που η Wanda αρχίζει να δίνει σημασία στα λεγόμενα της Monica όπου αναφέρει πως όλα έχουν να κάνουν με τον Vision.

Στο μεταξύ έξω απο το Hex/φούσκα, ο Hayward αναφέρει πως κάτι ετοιμάζει, το οποίο θα αποκαλυφτεί σε επόμενα επεισόδια (2 έμειναν).

Η Agnes πέρνει την Wanda προς το σπίτι της, ενώ η Monica ακολουθεί χωρίς να την πάρουν είδηση. Όσο η Agnes προσπαθεί να παρηγορήσει την Wanda, εκείνη προσέχει ότι κάτι δεν πάει καλά (αλήθεια?). Τα δίδυμα που δεν είναι πουθενά στο σπίτι, και καλά είναι στο υπόγειο και παίζουν.

Στο υπόγειο! Σίγουρα σε όλες τις εναλλακτικές πραγματικότες, όταν κάποιος αναφέρει υπόγειο, δεν είναι για καλό!

Η Wanda, που λες, πάει στο υπόγειο όπου τα πράγματα δεν μοιάζουν καλά απο το πρώτο λεπτό. Και αφού προχωράει, βλέπει ένα βιβλίο το οποίο είναι προφανές πως περιέχει μαγεία, τότε εμφανίζεται η Agnes.

Και επειδή κάθε super hero χρειάζεται και έναν super villain, γνωρίζουμε την Agatha Harkness.

 

Ποια είναι η Agatha Harkness? Δυνατή μάγισσα, που έζησε στην εποχή της δίκης των Μαγισσών του Σάλεμ, τον 17ο αιώνα. Είχε γίνει κουβερνάντα σε κάποια φάση (μάλλον απο εκεί ήρθε το “δάγκωσα κάποτε ένα παιδί” αλλά αποσύρθηκε πριν οι Fantastic Four (κχμ κχμ) την εντοπίσουν για να προσέχει το παιδί του Reed και της Sue Richards.

Αργότερα δημιούργησε μια κακιά εκδοχή τους με το όνομα Frightful Four όπου στη συνέχεια έδωσαν μάχη μεταξύ τους.

Αργότερα, οι Salem Seven ανέλαβαν στην New Salem Community και σκότωσαν την Agatha. Έτσι, η Scarlet Witch AKA Wanda, που προσπαθούσε να τους εξοντώσει, έπιασε τους 6 απο αυτούς με την βοήθεια του Vision και εκδικήθηκε τον θάνατο της. Κατάφερε να πιάσει κάποια απο την ενέργεια τους για να δημιουργήσει τα δίδυμα παιδιά της.

Όταν η Agatha επέστρεψε στη ζωή, ισχυρίστηκε πως τα παιδιά ήταν φράγματα απο τη ψυχή του Mephisto (πολυδιάστατος δαίμονας που πρωτοεμφανίστηκε ως μύγα..), τα οποία απορρόφησε πάλι. Έτσι τα έσβησε απο τη μνήμη της Wanda την οποία εκπαίδευσε για να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της. Η Wanda αργότερα ωστόσο ισχυρήστηκε πως ήταν αιχμάλωτη της, όταν την εντόπισε ο Hawkeye.

Όλα αυτά στα Comics όμως.

Ώρα για θεωρίες!

  • Είδαμε το Nexus aka Παγκόσμιο internet hub στο Oslo. Κάθε byte δεδομένων περνάει απο εκεί, γρηγορότερη πρόσβαση στη Γη.” 
  • Είδαμε πως όλα έχουν να κάνουν με τον Vision. Πως δεν μπορούσε να έρθει στη ζωή ξανά παρά μόνο μέσα στο Hex/φούσκα.
  • Είδαμε πως η Agnes/Agatha όλο αυτό το διάστημα ήξερε πως η Wanda έχει δημιουργήσει την φούσκα και ζήταγε την επιβεβαιώση της.
  • O Vision στο μεταξύ γκρινιάζει ότι η Wanda βάζει αυτά τα τρελά εμπόδια για να μην του επιτρέψει να πάει σπίτι.

Αλλά, ίσως η Agnes/Agatha είναι αυτή που κρατούσε τα νήματα όλο αυτό τον καιρό για να οδηγήσει την Wanda να φτιάξει το Hex (σαν πλάσμα του Nexus έχει τη δυνατότητα) για να γίνει η πύλη προς το multiverse (σαν hub..) Η Agnes/Agatha ήθελε να το ανοίξει απο εκεί και εκείνη είναι που στέλνει τα σήματα μέσω της τηλεόρασης (διαφορετικές συχνότητες) σε άλλα σύμπαν και διαστάσεις. Η Agnes/Agatha βάζει τα εμπόδια στον Vision για να μην εντοπίσει την αλήθεια.

Θέλει να χρησιμοποιήσει τον Vision κάπως? Πως? Θα εμφανιστεί ο Mephisto? Θα εμφανιστεί ο Reed Richards aka Mister Fantastic?

Τόσα ερωτήματα και μόνο δυο ακόμα επεισόδια.

Y.Γ. Είχαμε και post credit scene, την Μοnica να βρίσκει την πόρτα για το υπόγειο της Agnes/Agatha αλλά την διέκοψε ο ψευτό-Pietro.

Αναπολώ τις μέρες του σινεμά.

 

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

Must Read