Monday, April 12, 2021

Τα Xiaomi gadgets της ζωής μου – Μέρος 2

- Advertisement -

Στο δεύτερο μέρος της ωδής μας προς την Xiaomi, πάμε να δούμε την σούπερ ντούπερ μοδάτη σκούπα, την ζυγαριά η οποία ακόμα με προβληματίζει και την νέα μεγάλη μου αγάπη!

Mi Body Composition Scale 2 

Ήθελα μια ζυγαριά (οικονομική εννοείται) που να κάνει λιπομέτρηση με σκοπό να έχω εικόνα για το τι συμβαίνει, χωρίς να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στην διατροφολόγο μου.

Πιο συγκεκριμένα, να δίνει Ποσοστό Λίπους %, Ποσοστό Μυϊκής Μάζας %, Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) Ποσοστό Νερού. Εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να εντοπίσει έως και 16 διαφορετικά προφίλ, καταγράφοντας τα δεδομένα τους αντίστοιχα, αλλά και αποθηκεύοντας απεριόριστα δεδομένα βάρους.

Αρκετά καλή επιλογή, αλλά με ένα βασικό αρνητικό. Σε σύγκριση με την ζυγαριά της διατροφολόγου, παρόλο που το συνολικό βάρος είναι σωστό, κάτι είναι ανακατεμένο μάλλον γιατί ενώ πετυχαίνει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (το συνολικό βάρος δεν είναι μέτρο σύγκρισης), όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς λάθος. Πιο συγκεκριμένα:

25,2% ποσοστό λίπους  – Mi ScaleMi Scale 34,4%
29,2 kg μυική μάζα  – Mi ScaleMi Scale 43,40kg
24,4 ΔΜΣ – Mi ScaleMi Scale 24,3
3,66kg Οστική μαζα – Mi ScaleMi Scale2,70kg
70,5kg Συνολικό βάρος  – Mi ScaleMi Scale 70,45kg

Όπως ανέφερα, κάτι περίεργο συμβαίνει, το οποίο δεν έχω εξιχνιάσει εδώ και 6 μήνες.

Mi Robot Vacuum-Mop P Essential 

Την βαφτίσαμε Φρειδερίκη (απο την Βασίλισσα, ναι), βγαίνει συνήθως τα βράδια και τα ζωά στο σπίτι την έχουν πλέον (σχεδόν) συνηθίσει.

Διαθέτει δεξαμενή σκόνης με μέγιστη χωρητικότητα 420 ml και δεξαμενή νερού 200 ml για σφουγγάρισμα και η ποσότητα νερού μπορεί να ρυθμιστεί επιλέγοντας από 3 επίπεδα. Ομοίως και με το σκούπισμα. Έχει ισχύ αναρρόφησης 2200Pa, οπότε μπορεί να παγιδεύσει μεγάλη ποσότητα σκόνης και ακαθαρσιών.

Η μπαταρία των 2500mAh προσφέρει αυτονομία περίπου 1,5 ώρα για κάλυψη περιοχής 90m².

Τα αναλώσιμα της (φίλτρα, σκουπακια, βουρτσάκια κτλ) έχουν τιμές απο 15€ – 30€ και ανάλογα με την χρήση που της κάνεις, ενδεχομένως να χρειαστούν αλλαγή μετά τους 6 μήνες.

Η σκούπα έχει δυνατότητα έξυπνου σχεδιασμού πορείας, με δημιουργία χάρτη του χώρου σε πραγματικό χρόνο. Εξακολουθώ να μην μπορώ να το εντοπίσω μέσα στο Xiaomi Home App, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας.

Κάνει βασικά το καθάρισμα το γενικό το “απο γωνιάς” που λένε και στο χωριό μας και αφήνει σε σένα με την κοινή σου σκούπα τα “όσα βλέπει η πεθερά“.

Σαν σφουγγαρίστρα δεν την χρησιμοποιησα γιατί βρίσκω πολύ μικρή τη δεξαμενή αλλά και γιατί την πήρα ειδικά για το σκούπισμα.

Την αγαπώ.

Τι λέει ο Valentinos:

Η έξυπνη σκούπα της αγαπημένης μας εταιρείας Xiaomi έγινε δώρο Χριστουγέννων στην σύντροφο μου καθώς εδώ και αρκετό καιρό την γλυκοκοίταζε. Αφού λοιπόν πήρα και την γνώμη της Αφροδίτης μας απο την ομαδα του Techaholic με αρκετά θετικά σχόλια, αποφάσισα να την φέρω στο σπίτι…. 

Σχετικα με το τι όνομα της έχουμε δώσει? Αν ψάξετε στο ημερολόγιο στις 24 Δεκεμβρίου θα μάθετε και την ονομαστική εορτή της ρομποτικής σκούπας.

Δεν μπορώ να σας πω ολοκληρωμένη άποψη για την σκούπα αφού δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετά, αλλά σίγουρα κάνει ολα αυτα που ανέφερε και η Αφροδίτη λίγο πιο πάνω.

Xiaomi Mi Box S

Η παρορμητική αγορά του 2020. Εδώ και καιρό το Apple TV 2nd gen άρχισε να νουμεράκια και έψαχνα αντικαταστάτη. Η μικρή αναφορά στο Mi Box S του Βαλεντίνου απο την ομάδα, ήταν το σπρώξιμο που ήθελα.

Το Mi Box S, με Android 9, είναι μια εύχρηστη συσκευή που υποστηρίζει Chromecast, προσφέροντάς σου πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών και σε τεράστιο όγκο περιεχομένου streaming.

Με απλά λόγια, το ευχρηστο remote control, βοηθάει στην χρήση Netflix, YouTube και την τελευταία μου ανακάλυψη: να συνδέεις τον external drive σου, κατευθείαν πάνω στο ΒΟΧ, χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσει υπολογιστής. (Θέλει λίγη προσοχή όμως, μη τυχόν και κάνεις κανένα format κατα λάθος).

Είναι η νέα μου αγάπη!

Τι λέει ο Valentinos:

Σαν χρήστης Mi box S εδώ και 2 χρόνια σχεδόν, το λάτρεψα και έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μου βλέποντας Netflix, Iptv, Youtube, και παίζοντας παιχνίδια μέσω του Υπολογιστή. (Το Apple TV 4 που είχα, το λειτούργησα μόνο 2-3 φορές και από τότε είναι στο συρτάρι)

*Εισήγηση: Κάτι που ίσως διευκολύνει την φιλη μας Αφροδίτη και να μην κουβαλάει τον εξωτερικο δισκο με τις ταινίες της είναι οι εφαρμογές Plex ή Emby οι οποίες σε βοηθάνε να στριμαρεις τις ταινίες και τα αρχεία mp4 απο τον Υπολογιστή σου στο Mi box σου μέσω του οικιακού δικτύου

 

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

Must Read