Sunday, May 9, 2021

Τι παίξαμε? Nier Replicant remastered-Post-apocalyptic παιχνίδι εν μέσω πανδημίας? Πάμε!

- Advertisement -

Ευτυχώς για όλους μας, το περιβάλλον του βιντεοπαιχνιδιού είναι εξαιρετικά ευρύ. Παρόλο που υπάρχουν πράγματι πολύ συγκεκριμένες τάσεις που η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών ακολουθεί, έχουμε και κάποια παιχνιδάκια σαν το Nier Replicant που έρχονται για να σπάσουν το καλούπι. Μην ξεγελιέστε όμως είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η καινοτομία δεν είναι καθόλου συνώνυμη με την ποιότητα, αλλά όταν έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά και αρέσει, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το 2017 είχαμε την τύχη να παίξουμε το NieR: Automata, ένα τίτλο που μας εξέπληξε θετικά! Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα, το NieR Replicant ver.1.22474487139 φαίνεται να μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε την αρχικό τίτλο της σειράς με ξαναδουλεμένα γραφικά που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Για να μην περιμένετε μέχρι το τέλος να διαβάσετε την τελική μου άποψη για τον παιχνίδι πρέπει να δηλώσω ότι το παιχνίδι μου άρεσε αρκετά αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει το αριστούργημα του 2017.

Η Τζαπανίλα πάει κάγκελο

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκινησουμε με το ότι ο αρχικός τίτλος κυκλοφόρησε πριν από 11 χρόνια. Η σειρά παιχνιδιών Nier γεννήθηκε ως spinoff του παιχνιδιού Drakengard,που κυκλοφορησε τον Σεπτέμβριο του 2003 στο PlayStation 2. 

Στο NieR Replicant ver. 1.22474487139 έχετε τον έλεγχο του πρωταγωνιστή που πρέπει να προστατεύσει τη μικρή αδερφή του Yonah, η οποία, δυστυχώς, πάσχει από μια παράξενη ασθένεια που απειλεί να τερματίσει τη ζωή της. Αυτή η ιστορία χρησιμεύει ως prequel στην ιστορία που διηγήθηκε το Automata, που λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια πριν από αυτά τα γεγονότα. Μπορεί να μην βρείτε μια άμεση σύνδεση μεταξύ των δύο ιστοριών καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά πιστέψτε με όταν σας πω έρχεται ένα σημείο όπου και όλα κάνουν κλικ και βγάζουν νόημα.

NieR Replicant ver.1.22474487139 Gets New Screenshots ...

Post-Apocalyptic με πινελιες anime

Χωρίς πολλά πολλά spoilers στο παιχνίδι βρισκόμαστε σε έναν post-apocalyptic κόσμο στον οποίο από κάποιο άγνωστο γεγονός, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης. Αυτό που σίγουρα θα προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση είναι ότι μετά τον πρόλογο του παιχνιδιού, βρίσκεστε σε καποιο τελείως διαφορετικό μέρος με τους ίδιους πρωταγωνιστές. 

Η μουσική είναι ένα σημαντικό μέρος των έργων του Yoko Taro. Μετά από μια μικρή έρευνα βρήκα πως ο συνθέτης Keiichi Okabe ήταν ο υπεύθυνος για την ηχογράφηση ολόκληρου του υπέροχου soundtrack του πρωτότυπου τίτλο. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και σε για όσους απολαμβάνουν αυτές τις τρελές ιαπωνικές μελωδίες από τα anime θα λατρέψουν αυτούς του ήχους. 

Nier Replicant ver. 1.22474487139

Εάν όχι τώρα τότε πότε?

Παρόλο που οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που υπαρχουν στο NieR Replicant remastered δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτά που έχουμε δει σε άλλα AAA παιχνίδια, μου φαίνεται ότι είναι αρκετά καλή προσπάθεια για remaster που καταφέρνει να φέρει τους δύο τίτλους πιο κοντά. Ειδικά στο μέρος του gameplay είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική βελτίωση εάν το συγκρίνουμε τον τρόπο λειτουργίας του αρχικού παιχνιδιού. Στην τελική εάν είστε φαν της σειράς και γενικά των ιαπωνικών RPG αυτο το παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρία να μπείτε στο σκοτεινό κόσμο του Nier. 

Ευχαριστούμε τη G3 Great Games για τη χορηγία του τίτλου.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
80 %
Graphics
75 %
Audio
90 %
Technicals
70 %
Entertainment
75 %

Must Read