Πρώτα σε πωλήσεις τα Xbox Series X|S για το 2022, αφήνωντας πίσω PS5 και Nintendo Switch

- Advertisement -

Σύμφωνα με το NPD Group, ένα δημοσίευμα που τα στατιστικά πωλήσεων στις κονσόλες για την αγορά της Αμερικής, δείχνουν τα Xbox Series X|S να είναι πρώτα σε πωλήσεις, αφήνωντας πίσω τα δύο PlayStation 5 και τα Nintendo Switch για τον μήνα Μάρτιο αλλά και για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

 

Η Microsoft με τις δύο νέας γενιάς κονσόλες, έκανε τον καλύτερο Μάρτιο στην ιστορία της φέρνοντς πολλά έσοδα σε αυτήν αλλά και επίσης κατάφερε να πουλήσει τις περισσότερες κονσόλες από κάθε άλλο Μάρτιο. Το προηγούμενο ρεκόρ Μαρτίου ήταν το 2011 με την κονσόλα Xbox 360 ενώ τα περισσότερα έσοδα Μαρτίου από τις κονσόλες ήταν το 2014.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δύο κονσόλες της Microsoft δεν ήταν πρώτες μόνο τον Μάρτιο που μας πέρασε αλλά και για όλο το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ο αριθμός των Nintendo Switch που πουλήθηκαν ήταν περισσότερος για όλο το τρίμηνο αλλά λόγο της μειωμένης τιμής της κονσόλας, τα έσοδα για την Microsoft ήταν περισσότερα.

Ο Mat Piscatella, αναλυτής του NPD Group αναφέρει πως οι κονσόλες έχουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη με το στόκ. Οι περισσότερες πωλήσεις μεταξύ Xbox και PlayStation από πλευρά Microsoft, κατάφερε να έχει περισσότερο στόκ έτσι κατάφερε να κάνει περισσότερες πωλήσεις. Να σημειώσουμε πως η οικονομική κονσόλα της Microsoft το Xbox Series S είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμο στην αγορά.

 

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -
Antreas Hadjioannou
Antreas Hadjioannou
Έχοντας πάθος για την τεχνολογία αλλά και το gaming. Πολλά χρόνια σε αυτό τον χώρο! Είμαι κυρίος PC gamer αλλά έχω παίξει αρκετά παιχνίδια σε κονσόλες στο παρελθόν. Techaholic όπως όλοι μας.

Must Read