Η Βραζιλία απαγορεύει τις πωλήσεις iPhone που αποστέλλονται χωρίς φορτιστή

- Advertisement -

Η Βραζιλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απαγορεύει τις πωλήσεις iPhone που δεν αποστέλλονται με τούβλο φόρτισης. Αυτή η απόφαση έρχεται δύο χρόνια αφότου η Apple σταμάτησε να περιλαμβάνει τη φόρτιση τούβλων και ακουστικών στα κουτιά λιανικής του iPhone για να τα κάνει μικρότερα και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Διάταγμα που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία τιμωρείται με πρόστιμο 2,34 εκατομμυρίων δολαρίων (12,275 εκατομμύρια BR$). Η παραγγελία έλεγε ότι οι περιβαλλοντικοί λόγοι που παρέχονται δεν ήταν αρκετοί και μετατόπισε το βάρος στον καταναλωτή για να αποκτήσει φορτιστή. Έκανε την άποψη ότι η εταιρεία θα μπορούσε να λάβει άλλα βήματα, όπως τη μετάβαση σε USB-C από τη θύρα lightning για τη φόρτιση του iPhone.

Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει το USB-C την προεπιλεγμένη θύρα για όλα τα smartphone.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία λαμβάνει ειδοποίηση για πρόστιμα από βραζιλιάνικο πρακτορείο. Τα τελευταία χρόνια, διαφορετικοί περιφερειακοί φύλακες έχουν εκδώσει χρηματικά πρόστιμα στην Apple.

Σε απάντηση, η εταιρεία είπε στο Reuters ότι συνεργάζεται με την τοπική υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών SENACON για να συμβιβάσει τις ανησυχίες τους.

«Έχουμε ήδη κερδίσει αρκετές δικαστικές αποφάσεις στη Βραζιλία για αυτό το θέμα και είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας γνωρίζουν τις διάφορες επιλογές για τη φόρτιση και τη σύνδεση της συσκευής τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο δημοσίευμα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είπε στο Bloomberg ότι αφαιρώντας τους φορτιστές από το κουτί λιανικής, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση 500.000 αυτοκινήτων από το δρόμο.

Γουστάρεις περισσότερο Techaholic? Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -

Must Read