Στο Android 13 θα μπορούμε να βλέπουμε την κατάσταση υγείας της μπαταρίας του κινητού μας

- Advertisement -

Ένα κύριο χαρακτηριστικό που έλειπε τόσο καιρό από τα Android κινητά και ήταν αρκετά χρήσιμο στα iPhone ήταν πως μπορούσες να δείς την ακριβή κατάσταση της υγείας της μπαταρίας.

Όπως φαίνεται η Google έχει ενσωματώσει αυτή τη δυνατότητα στην επόμενη δημόσια έκδοση beta του Android 13. Η αναφορά έγινε μέσα απο screenshot που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον προγραμματιστή Mishaal Rahman από την πιο πρόσφατη δημόσια Beta QPR1.

Όπως μπορούμε να δούμε και από το screenshot, στις ρυθμίσεις του Pixel smartphone, τα δεδομένα “Battery Health” είναι διαθέσιμα με μια κυκλική ένδειξη, όπου παρέχει σχετικά σαφείς εξηγήσεις για την μπαταρία της συσκευής. Πιο κάτω υπάρχει επιλογή για να δούμε τη κατάσταση της μπαταρίας και πιο κάτω τα προβλήματα που προκαλούν ζημιές στην μπαταρία.

H Google θέλει να φέρει αυτή την λειτουργία για άτομα που κρατάνε χρόνια μία συσκευή και από εκεί θα βλέπουν αν χρειάζεται αντικατάσταση. Το ερώτημα για την πιο πάνω προσθήκη όμως, είναι πως η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη με τις νέες συσκευές που θα κυκλοφορούν με το Android 13 ή θα ενσωματωθεί με software update σε όλες τις συκευές ή μόνο στις Pixel συσκευές.

Περισσότερα θα μάθουμε σίγα-σιγά όταν το Android 13 θα μπει για τα καλά στα κινητά μας.

Γουστάρεις περισσότερο Techaholic? Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -
Antreas Hadjioannou
Antreas Hadjioannou
Έχοντας πάθος για την τεχνολογία αλλά και το gaming. Πολλά χρόνια σε αυτό τον χώρο! Είμαι κυρίος PC gamer αλλά έχω παίξει αρκετά παιχνίδια σε κονσόλες στο παρελθόν. Techaholic όπως όλοι μας.

Must Read