Το PS5 ανανεώνεται με ένα νέο πιο ισχυρό και αποδοτικό τσιπ

- Advertisement -

Χωρίς να ενημερώσει κανέναν, η Sony ενημέρωσε την CPU του PS5.  Πλεον θα χρησιμοποιείται  το TSMC 6nm AMD Oberon Plus. Οπου, το τσιπ είναι πιο συμπαγές ενώ διατηρεί το ίδιο επίπεδο απόδοσης, επιτρέποντας στον κατασκευαστή να ελαχιστοποιήσει το κόστος παραγωγής αλλά όχι να μειώσει την τιμή πώλησης.

Ένα νέο PS5 θα κυκλοφορήσει σε λίγες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, το καλοκαίρι του 2021. Εκτός από το βάρος του, τίποτα άλλο δεν φαίνεται να έχει αλλάξει με την πρώτη ματιά. Αυτή η ενημερωμένη κονσόλα ζυγίζει 400 γραμμάρια λιγότερο.

Έτσι, σε αντίθεση με τα 7nm που χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη γενιά, το ολοκαίνουργιο PS5 χρησιμοποιεί μια CPU AMD Oberon Plus που χρησιμοποιεί τη διαδικασία κατασκευής TSMC 6nm. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία βελτίωση απόδοσης ως αποτέλεσμα αυτής της νέας CPU. Τα εξοπλισμένα PS5 είναι πανομοιότυπα με τους προκατόχους τους σε αυτήν την πλευρά. Το μέγεθος του τσιπ είναι εκεί που υπάρχει στην πραγματικότητα η πραγματική διαφορά.

Γουστάρεις περισσότερο Techaholic? Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -

Must Read