Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα δουλέψουν για τη βελτίωση της αναγνώρισης ομιλίας για άτομα με ειδικές ανάγκες

- Advertisement -

Το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (UIUC) έχει συνεργαστεί με τις Amazon, Apple, Google, Meta, Microsoft και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στο Speech Accessibility Project.

Κύριος στόχος του Project από το Πανεπιστήμιο είναι να βελτιωθεί η αναγνώριση ομιλίας για άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα που έχουν δυσκολία στην ομιλία τους, αφού πολλές φορές το AI δεν μπορεί να αναγνωρίσει τι λένε. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με Πάρκινσον, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down και άλλες ασθένειες που επηρεάζουν την ομιλία.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου UIUC κύριος Mark Hasegawa-Johnson δήλωσε:

“Οι διεπαφές ομιλίας θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους, και αυτό περιλαμβάνει άτομα με αναπηρίες. Αυτό το έργο ήταν δύσκολο επειδή απαιτεί πολλή υποδομή, ιδανικά του είδους που μπορεί να υποστηριχθεί από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας , έτσι δημιουργήσαμε μια μοναδικά διεπιστημονική ομάδα με εξειδίκευση στη γλωσσολογία, την ομιλία, την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια και το απόρρητο.”

Επίσης το πανεπιστήμιο θα προσλάβει εθελοντές για να συλλέξει δείγματα ομιλίας για να βοηθήσουν στην δημιουργία της μηχανής εκμάθησης για τα πιο πάνω άτομα. Προστοπαρόν όμως το έργο επειδή είναι πολύ δυσκολο, θα είναι μόνο στα αμερικάνικα αγγλικά και αν δούν πως έχει επιτυχία θα αναπτυχθεί και σε άλλες γλώσσες.

Σίγουρα οι πιο πάνω παθήσεις είναι σε μεγάλο ποσοστό στους ανθρώπους του κόσμου, έτσι οι εταιρείες μαζί με την συνεργασία τους με το πανεπιστήμιο θα ήθελαν να βελιτώσουν καλύτερα την μηχανή αναγνώρισης ομιλίας για να τους βοηθήσουν.

Γουστάρεις περισσότερο Techaholic? Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -
Antreas Hadjioannou
Antreas Hadjioannou
Έχοντας πάθος για την τεχνολογία αλλά και το gaming. Πολλά χρόνια σε αυτό τον χώρο! Είμαι κυρίος PC gamer αλλά έχω παίξει αρκετά παιχνίδια σε κονσόλες στο παρελθόν. Techaholic όπως όλοι μας.

Must Read