Ευρωπαϊκή Ένωση: Ψήφισε τον νόμο για την αλλαγή σε USB-C σε όλες τις φορητές συσκευές.

- Advertisement -

Εδώ και αρκετό καιρό, ακούμε και διαβάζουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψηφίσει ένα νόμο που πρέπει όλες οι φορητές συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν USB-C στην θύρα φόρτισης. Η μόνη εταιρεία που θα επιρεαστεί πιο πολύ είναι η Apple, αφού εδώ και τόσα χρόνια χρησιμοποιεί τη lightning θύρα στις κινητές της συσκευές.

Χθές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλο ποσοστό τον νόμο περί αλλαγή όλων των θυρών στις φορητές συσκευές σε USB Type-C. Ο νέος κανονισμός αναφέρει ότι από το φθινόπωρο του 2024, το USB Type-C θα γίνει η τυπική φόρτιση στην Ευρώπη. Θα χρησιμοποιηθεί για smartphone, tablet, e-readers, πληκτρολόγια, ποντίκια υπολογιστών, συσκευές GPS, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά και γενικά όλες τις συσκευές που έχουν θύρα φόρτισης.

Με 602 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 8 αποχές ήταν οι ψήφοι για τον πιο πάνω νόμο. «Αυτή η απλή λύση θα εξοικονομήσει χιλιάδες τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων κάθε χρόνο, ενισχύοντας την παλιά ηλεκτρονική επαναχρησιμοποίηση προϊόντων. Θα αυξήσει την ευκολία για τους καταναλωτές και θα μειώσει το περιττό κόστος», ανάφερε ο επικεφαλής νομοθέτης του κανονισμού.

H Apple όμως δεν συμφωνεί με τον πιο πάνω κανονισμό αφού αναφέρει πως θα έχουν περισσότερα απόβλητα. Άρα με αυτον τον κανονισμό ίσως να δούμε και τα νέα iPhone 15 να έχουν USB Type-C αντί lightning.

Γουστάρεις περισσότερο Techaholic? Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -
ΠΗΓΗMacRumors
Antreas Hadjioannou
Antreas Hadjioannou
Έχοντας πάθος για την τεχνολογία αλλά και το gaming. Πολλά χρόνια σε αυτό τον χώρο! Είμαι κυρίος PC gamer αλλά έχω παίξει αρκετά παιχνίδια σε κονσόλες στο παρελθόν. Techaholic όπως όλοι μας.

Must Read