Τα δεδομένα σου που κρατάει η Apple ενδέχεται να μην ειναι τοσο ανώνυμα τελικά

- Advertisement -

Την περασμένη εβδομάδα, ερευνητές ανέφεραν ότι υπάρχουν εφαρμογές της Apple που κλέβουν δεδομένα χρηστών. Ακόμα κι όταν τους περιορίζετε αυτά συνεχίζουν να το κάνουν. Λόγω αυτού του ισχυρισμού, η Apple αντιμετωπίζει μήνυση για παρακολούθηση συσκευών των χρηστών.

Αλλά δεν φαίνεται ότι τα πράγματα θα τελειώσουν εκεί. Καθώς τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων. Αυτή η ίδια ομάδα ερευνητών μόλις άσκησε νέες κατηγορίες εναντίον της Apple.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν ένα νέο μοναδικό αναγνωριστικό στα δεδομένα χρήστη όλων των χρηστών iPhone. Και αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό αποδεικνύει ότι, οι εφαρμογές μετοχών στέλνουν όλες τις πληροφορίες στην Apple. Επομένως, τα δεδομένα σας μπορεί να φαίνονται ανώνυμα. Αλλά με μοναδικό αναγνωριστικό, η Apple μπορεί να προσδιορίσει ποιανού είναι οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτούς, αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό προσδιορίζει τον λογαριασμό iCloud κάθε χρήστη. Και σύμφωνα με το μοναδικό αναγνωριστικό, η Apple μπορεί εύκολα να γνωρίζει ποιος είναι ο λογαριασμός. Το απέδειξαν σε ένα βίντεο που δημοσίευσαν στο Twitter. Το οποίο δείχνει σταθερή εμφάνιση ενός μοναδικού αναγνωριστικού που ονομάζεται DSID στους κωδικούς.

Η δήλωση απορρήτου στο Analytics της Apple στη  αναφέρει ότι, τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να καταγράφονται μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς. Και ότι όλα τα δεδομένα σας είναι ανώνυμα σε σημείο που κανείς δεν μπορεί να δει τα προσωπικά σας δεδομένα. Αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα. Και αυτό μπορεί να κάνει την περίπτωση της Apple ακόμα χειρότερη.

Η έρευνα του Mysk μπορεί να το επιβεβαιώσει. Δεν έχει σημασία αν απενεργοποιείτε τις εφαρμογές να παρακολουθούν τα δεδομένα σας ή όχι. Ο μόνος τρόπος για να το σταματήσετε αυτό στην πραγματικότητα. Είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κατάστημα εφαρμογών και τις σχετικές εφαρμογές του. Κάτι που είναι αδύνατο αρκεί να χρησιμοποιείτε συσκευή Apple ή iPhone.

Γουστάρεις περισσότερο Techaholic? Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -

Must Read