Monday, January 25, 2021

Everybody’s Golf VR Review (PS4)

- Advertisement -

Με κυνηγούσε από καιρό το PS4 VR. Από πολύ καιρό. Από τον καιρό που ήμουν από τους πρώτους στη Κύπρου που είδε το καρχαρία στο μισό μέτρο. Παρόλα αυτά είχα πει και τότε το εξής: Είναι νωρίς ακόμα. Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες. Η τεχνολογία όμως προχωρά. Ίσως κάποτε να πατάς ένα κουμπί και να εμφανίζεται μπροστά σου όλο το σύμπαν. Ίσως. Ποιος ξέρει. Είχα έρθει σε επαφή, όπως σας ξαναείπα, αρκετές φορές με το VR όμως όχι για review, όχι δηλαδή για εκτενές παιχνίδι, αλλά για 5λεπτα ή για παρακολούθηση άλλων ατόμων. Όμως ήταν η πρώτη φορά που το έστησα μόνος από την αρχή. Και κατάλαβα ότι ‘’Αντώνη πρέπει να κάνεις gameroom επειγόντως’’. Παντού καλώδια.

Το στήσιμο του VR έγινε με τη καθοδήγηση του  youtube και ενός φίλου από τα παλιά. Τελικά τζάμπα άγχος καθώς ήταν ποιο εύκολο απ ότι περίμενα. ΛΑΘΟΣ! Ναι μεν το έστησα εύκολα και το έβαλα σε λειτουργία αλλά για να παίξεις κάποια games, πρέπει να το ψάξεις λίγο με το φως γύρω σου, τις αποστάσεις από τη κάμερα κ.α. Θα επανέλθουμε όμως. Μαζί με το σύστημα VR όπου ευχαριστούμε πραγματικά τη Sony Playstation Cyprus για αυτό, ήρθε και το Everybody’s Golf. Ένα game που είχα λιώσει στη κυριολεξία στο PsVita. Είπα από μέσα μου . Οκ πόσο θα διαφέρει η κεντρική τουλάχιστον ιδέα. Αξίζει τα χρήματά του; Διασκεδάσαμε; Μπορεί κάποιος να αντεπεξέλθει στο Golf μέσω VR; Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.

Αρχικά να αναφέρω ότι με το που φόρεσα τη μάσκα με έπιασε ένας μικρός πανικός να δω αν τα έκανα όλα σωστά. Calibrate check. Φως check. Απόσταση Check (λάθος αποδείχθηκε στο τέλος). Είπα ξεκινάμε. Μετά από ένα απλό θα έλεγα tutorial όπου σου μαθαίνει τις βασικές κινήσεις, παρατήρησα ότι είχα πρόβλημα στο πως θα χτυπάω τη μπάλα ευθεία. Παρατήρησα ότι ήμουν αρκετά κοντά στη κάμερα, πράγμα που δεν βοήθησε τη κατάσταση και μάλιστα με έβγαζε αρκετές φορές ‘’out of play area’’.

Αφού κατάλαβα τι παίζει και διόρθωσα τη κατάσταση διορθώνοντας και όλα τα πράγματα στο σαλόνι εκνευρίζοντας τη μάνα μου, επανήλθα για να βουλώσω τρύπες ( στο χώμα μη παρεξηγηθώ). Ενώ στην παλιά version που είχα παίξει, υπήρχε third person play, εδώ βλέπουμε μόνο το χέρι μας και το μπαστούνι μας. Απίστευτα ωραία εμπειρία, που όμως ανά 10 λεπτά ήθελε ένα χαρτομάντιλο για να σκουπίσουμε τον ιδρώτα μας.

Είπαμε να δοκιμάσουμε και με τα Motion Control και με το Dualshock. Και ναι κύριοι κέρδισε το Motion. Καλύτερη ευθυγράμμιση, καλύτερη αίσθηση και γενικά πιο βολικό. Πολύ πιο βολικό. Όλα παίζουν ρόλο. Δεν το ανέφερα τυχαία. Λίγη κλήση λάθος, λίγο το μπαστούνι να είναι σε άλλο σημείο, τότε θα δεις το μπαλάκι στο θεό. Κρατάς το μπαστούνι με τα δύο χέρια; ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. Έχει αέρα από τα δυτικά; ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. Υπολόγισες την απόσταση σωστά; Μάλλον όχι καθώς είδες το μπαλάκι 50 μέτρα μακριά. Ίσως το μοναδικό game που είδα ότι τα Physics είναι ΑΨΟΓΑ! Και το εννοώ.

Δε σας το κρύβω ότι στην αρχή δυσκολευτήκαμε αρκετά. Πολλές φορές μου έλεγε το ίδιο το παιχνίδι τι να κάνω αλλά είχα το νου μου στις σταγόνες μου έπεφταν από τα μάτια μου και στο να μην χτυπήσω το σκυλάκι μου. Μετά από κανένα περίπου μισάωρο και 4 διαλείμματα κατάλαβα τι παίζει. Ξεκλειδώνουμε λοιπόν το πρώτο κομμάτι με τις 3 τρύπες και ήρθε η ώρα για τις 9. Να ήταν και άλλες. Μετά από 3 ώρες παιχνιδιού και συνεχή διαλείμματα, είχαμε πιάσει το νόημα. Ήρθε μία ιδέα. Γιατί να μην μπω λίγο Online να παίξω και με κανέναν άλλον;

Ατυχής στιγμή καθώς δεν υπάρχει Online. Καλός ο αέρας που σε ηρεμεί. Καλός ο φοβερός ήχος που σε καλμάρει. Απίστευτα τα γραφικά του παιχνιδιού ειδικά ο σχεδιασμός της ειδικής πίστας Jurassic Park, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει Multiplayer. Ούτε για δείγμα. Έπαιξα golf. Ξαναέπαιξα golf. Αλλά σύντομα είδα και κατάλαβα ότι δεν έχει κάτι άλλο να κάνουμε. Ήθελα κανένα τουρνουά. Κανένα πρωτάθλημα. Ήθελα για παράδειγμα ένα τουρνουά time challenge. Ή ένα τουρνουά ποιος θα τη βάλει με τις λιγότερες προσπάθειες. Τίποτα από αυτά. Και άσε το Online. Έστω ένα pve tournament .

Εν κατακλείδι το Everybody’s Golf VR είναι μια αρκετά καλή επιλογή για casual gamers και για αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν με το σύστημα VR της Sony. Ήταν η πρώτη μας προσπάθεια σε αυτό το format και δυσκολευτήκαμε αρκετά κυρίως στο να καταλάβουμε τι παίζει με τη στάση του σώματος, τις αποστάσεις, τη κάμερα και τα υπόλοιπα. Χρειάζεται αρκετό χώρο για να μπορείς να απολαύσεις το Everybody’s Golf VR. Παρότι ξενερώσαμε από τη παντελή απουσία Online αλλά και Pve τουρνουά ή οτιδήποτε, νοιώσαμε όμορφα στις πίστες του παιχνιδιού, ενώ μας άρεσαν τα physics και η αληθοφάνεια του τίτλου.

Αν και πρώτη μας προσπάθεια σε VR, εγώ απόλαυσα κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Ήθελα περιεχόμενο, κάτι που δεν υπήρχε σε μεγάλο βαθμό, αλλά για κάποιον σαν εμένα ήταν το ιδανικό παιχνίδι για να ξεκινήσω. Το Everybody’s Golf είναι άκρως διασκεδαστικό κυρίως λόγο του χειρισμού του. Αυτό είναι που σώζει τη παρτίδα. Το γεγονός ότι πραγματικά παίζεις golf! Ευχαριστούμε την Sony Playstation Cyprus για το σύστημα VR αλλά και για τη χορηγία του τίτλου.

 

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
70 %
Graphics
70 %
Technicals
70 %
Value of Money
60 %
Audio
70 %

Must Read