Thursday, December 3, 2020

AAA Games Vs Indie Games

- Advertisement -

Δύο διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών που προκαλούν όμως αρκετές ”συζητήσεις” στη gaming κοινότητα. Το αιώνιο ερώτημα AAA τίτλοι ή Indies; Αρχικά να αναφέρουμε ότι το παρών κείμενο έχει ως στόχο να ενώσει και όχι να διχάσει.

Για αυτό ξεκίνησα με το ότι είναι διαφορετικές κατηγορίες και σε αυτή τη ζωή όλα είναι θέμα στόχου. Άλλο στόχο έχουν οι AAA τίτλοι άλλο στόχο έχουν τα Indies.

 

Αρχικά θα αναφερθούμε στα Indie Games. Εξ ορισμού λοιπόν τα Indies είναι games τα οποία έχουν μικρό budget και συνήθως σχεδιάζονται από εταιρείες μικρού βεληνεκούς.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι το μεγάλο potential, η καλλιτεχνική συνήθως χροιά των τίτλων αλλά και το ότι η γενική ιδέα του τίτλου, που έρχεται πιο κοντά στη ‘’καρδιά’’ του gamer.

Όλα αυτά ξεκίνησαν κυρίως το 2000 όταν το digital publishing ξεκινούσε και όταν οι μεγάλες εταιρείες για να αποφύγουν το ρίσκο ξεκίνησαν το ‘’scouting’’ περιμένοντας πρώτα να δουν τις μικρές εταιρείες να κάνουν μεγάλα βήματα μόνες τους. Βέβαια η ελευθερία αυτή έχει κάνει την αγορά να έχει γεμίσει από Indie games και indie developers.

Παρότι δείχνω μία γενική συμπάθεια στα Indies καθώς διάφορα games όπως το Child of Light κατατάσσονται στα top games, το να γίνεις Indie developer δε σημαίνει ότι θα γίνεις επιτυχημένος. Ένα indie game φαντάζει ως ‘’παραμύθι’’ στα μάτια του αγοραστή και συνήθως οι μικρές εταιρείες βγάζουν το καλύτερό τους εαυτό σε αυτά τα games δημιουργώντας από την αρχή, χωρίς καλούπια.

ΑΑΑ games. Πολύ χρήμα. Τίτλοι με πολύ κόσμο στο design. Ίσως 2 και 3 εταιρείες σε ένα Project. Σπάνια λειτουργείς με ελευθερία. Ο στόχος είναι ένας. Τα χρήματα. Το ρίσκο μεγάλο καθώς αν δε βγει απλά χάνεις. Και χάνεις πολύ. Υπάρχουν ΑΑΑ τίτλοι διαμάντια. Όπως και υπάρχουν τέτοια games σκουπίδια.

Οι ναυαρχίδες των εταιρειών. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και για αυτές τις εταιρείες. Εταιρείες που πολλές φορές για να βγει η δουλειά έχουν γραφεία σε όλο τον κόσμο με διαφορετικό timezone έτσι ώστε η δουλειά να έχει ροή 24 ώρες τη μέρα.

Πρέπει να υπάρχει διαμάχη; Όχι. Δεν υπάρχει καν νόημα στο να πεις ποια κατηγορία έχει τα καλύτερα games. Σε κάθε κατηγορία θα βρεις φοβερούς τίτλους αλλά και σκουπίδια. Το θέμα είναι να έχεις κριτική σκέψη και να μπορείς να ξεχωρίσεις.

Να κρίνεις τον απαράδεκτο από τον τίμιο.  Και να το θέσω διαφορετικά. Θα προτιμούσες να δουλεύεις σε μία μεγάλη εταιρεία όπου όλα τα credits θα τα έπιανε η εταιρεία και όχι εσύ; Ή να δημιουργούσες σε μία εταιρεία μικρή όπου το όνομα σου σίγουρα θα φαινόταν. Θα ήθελες όμως να δουλεύεις με μικρό budget και το μέλλον σου να είναι αβέβαιο; Όλα είναι θέμα στόχων και επιλογών. Καλό gaming σε όλους!

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

Must Read

PlayStation Store: Το 2020 φεύγει, προσφορές σε παιχνίδια έρχονται. Εκπτώσεις πάνω από 70%.

Ίσως για κάποιους το 2020 να ήταν μια κακή χρονιά. Για τους φίλους του gaming όμως δεν ήταν. Κυκλοφορίες όπως το PlayStation 5 και...

Απώλεια σήματος αναφέρουν χρήστες της σειράς iPhone 12!

Σύμφωνα με αναφορές στα forums της Apple, αρκετόι χρήστες κάποιας συσκευής απο την iPhone 12 σειρά ανέφεραν πως είχαν προβλήμα στην 4G και 5G...

Ανακοινώθηκε ο νέος Snapdragon 888 από την Qualcomm!!

H Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα τον νέο high-end επεξεργαστή της όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο. Μπορεί όλοι να περιμέναμε (πολύ λογικά) την ονομασία Snapdragon...

Ίσως δούμε και το Xiaomi Mi 11 τον Ιανουάριο

Φαίνεται πως οι περισσότερες εταιρείες κατασκευαστών σχεδιάζουν πρόωρες κυκλοφορίες για τις Flagship συσκευές τους. Η Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S21 τον...

Πτυσσόμενο τηλέφωνο απο την OPPO? Τι άλλο θα δούμε?

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών OPPO αποκάλυψε ένα πρωτότυπο smartphone, που ονομάζεται X 2021, το οποίο επεκτείνεται ανοίγοντας την οθόνη του με ένα έξυπνο μηχανισμό. Εταιρείες...