Wednesday, October 23, 2019

NBA 2K20 REVIEW (PS4)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μεγάλη μερίδα του gaming community, περίμενε με ανυπομονησία τη κυκλοφορία των νέων sport games. Οι φίλοι του μπάσκετ έπιασαν στα χέρια τους το νέο NBA 2K20, με το Hype του  τίτλου να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Γενικά ο μήνας Σεπτέμβριος είναι γεμάτος, για το λόγο αυτό οι εταιρείες κράτησαν χαμηλά το πήχη της δημοσιότητας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, κάθε χρόνο βλέπουμε τη σειρά 2K να ανακυκλώνεται. Αλλαγές σίγουρα υπάρχουν στον οπτικό τομέα και στο rating των παικτών.Φέτος ήταν η χρονιά του Γιάννη όμως απ’ότι φαίνεται ο βασιλιάς δεν πέφτει εύκολα από το θρόνο του. Τα ΝΒΑ 2Κ games, έχουν αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα στους παίκτες. Υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί, που δε πρόκειται να δεχθούν τίποτα απ’ότι θα τους αναφέρεις, αλλά και οι χαλαροί οι οποίοι εύκολα συζητούν. Το σίγουρο είναι ότι η σειρά έχει αρκετά θετικά, αλλά και σημεία που νοσεί. Η εταιρεία παραγωγής ελπίζει φέτος να έδωσε το κάτι παραπάνω, καθώς πέρα από την ηθική ικανοποίηση, ευελπιστεί και σε οικονομική ανάταση. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε από μία όσο γίνεται αντικειμενική σκοπιά το νέο NBA 2K20.

To σενάριο του NBA 2K20, αποτυπώνεται σε ένα από τα διάφορα Modes του παιχνιδιού. Με τη φράση ”When the lights are brightest”, η περιπέτειά μας ξεκινά. Με τον Lebron James να παίζει σημαντικό ρόλο στο NBA 2K20, έχουμε έναν νεαρό ταλαντούχο, ο οποίος θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα για στο κόσμο του NBA. Drafts, Drills, δοκιμαστικά. Από όλα έχει το παιχνίδι. Με διάρκεια περίπου 2 ωρών, η εταιρεία προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ παιχνιδιού και ταινίας.

Στο My Carreer mode συμμετέχουν αρκετοί αστέρες, με το πιο σημαντικό πρόβλημα να είναι τα αρκετά μεγάλα loading screens. Μέσω του σεναρίου, η 2Κ, προσπάθησε να δώσει έμφαση στο ”ιδεολογικό” κομμάτι του μπάσκετ αλλά και στο συναίσθημα. Σε 2 ώρες δε θα δείξεις τόσο μπάσκετ, όσο την άλλη πλευρά του αθλήματος. Δυσκολίες και κακουχίες. Πείσμα. Θέληση. Όλα αυτά είναι που συνθέτουν τελικά το σενάριο του τίτλου. Κάτι ακόμα που δε μας άρεσε και τόσο είναι ότι πέρα ότι το παιχνίδι αργούσε να φορτώσει ακόμα και τα upgrades του παίκτη, ήθελε visual currency για επιπλέον αναβαθμίσεις. Όμως αυτό δεν είναι το δυνατό χαρτί του 2K.

Μιλώντας για δυνατά σημεία ας πάμε στο MyGM/MyLeague. Στο MyGM, επί της ουσίας ελέγχουμε ως πρόεδροι και όχι μόνο μία ομάδα. Μιλούμε με παίκτες, οργανωνόμαστε, κάνουμε μεταγραφές κ.α. .

Στο MyLeague η κατάσταση είναι πιο ρευστή. Εκεί απλά επί της ουσίας διαχειριζόμαστε ένα πρωτάθλημα. To MyGM, φέτος φαντάζει πιο stable από ποτέ. Με το νέο σύστημα action point, μπορούμε πλέον να διαχειριζόμαστε καλύτερα το χρόνο σε παίκτες, στο trade market κ.α.! Στο MyLeague φέτος δε θα δείτε καμία διαφορά από πέρυσι. Φάνηκε αυτό στις επιλογές της 2K, αφού άλλαξε πράγματα στο MyGΜ για να τραβήξει κόσμο.Πέρα από αυτό ήρθαμε στο πολυπόθυτο MyTeam.

Εδώ δημιουργούμε την δική μας ομάδα, από την αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται. Αρχικά μας δίνει τη δυνατότητα το παιχνίδι να διαλέξουμε έναν παίκτη αξίας αλλά στη συνέχεια θα τα βρούμε σκούρα. Αργή ανάπτυξη ενώ σε μερικά σημεία θα νιώσετε ότι με τα πολλά microtransactions, θα πρέπει να πληρώσετε για να νικήσετε. Το όλο Mode στηρίζετε αρκετά στη συλλογή καρτών αλλά και στην αναβάθμιση παικτών μέσω αυτών. Στα Online παιχνίδια θα σας εμφανιστεί μάλιστα ένα είδος casino, στο οποίο μπορείτε να κερδίσετε αρκετά Ingame δώρα που σας βοηθούν στην εξέλιξη της ομάδας σας.

Στο MyTeam υπάρχουν καθημερινά tasks αλλά και challenges μέσω τον οποίων όποιος παίζει καθημερινά μικραίνει τη ψαλίδα μεταξύ του πληρώνω για να κερδίσω. Η εταιρεία ονόμασε τα 3 καθημερινά tasks ”Agenda” με τα οφέλη πιστέψτε με να αξίζουν και να κάνουν τη διαφορά.

Μαζί με το MyTeam, υπάρχει και το MyPlayer, στο οποίο δεν κάνετε τίποτα περισσότερο από το να δημιουργείτε τον δικό σας παίκτη με αρκετά μεγάλη πληθώρα customization. Οι επιλογές είναι αμέτρητες στο NBA 2K20. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούμε να παίξουμε και γυναικείο μπάσκετ, το οποίο είναι χάρμα οφθαλμού και προκαλεί το immersion.

Στα του gameplay τώρα, ο τίτλος έχει κάνει κάποια βήματα μπροστά και κάποια βήματα πίσω. Φοβερός ο σχεδιασμός της εταιρείας σε αυτό που λέμε ντρίπλα. Η εναλλαγή της μπάλας μεταξύ των χεριών δίνει μεγάλο προβάδισμα στον επιτιθέμενο. Οι αμυντικές λειτουργίες είναι κάπως σύνθετες αλλά σώζει τη κατάσταση το αναλυτικό tutorial, ειδικά σε νέους παίκτες που είναι αναγκαίο. Το κακό είναι ότι κάτω από τη ρακέτα παρατηρούμε στατικότητα μετά από τρίποντα σε αρκετά σημεία, ενώ παίκτες όπως ο Davis των Lakers μπορεί να μπλοκάρει λες και είναι σούπερ ήρωας (5 άλματα σε 4 δευτερόλεπτα). Δε ξέρω πόσο recovery έχει στη πραγματικότητα αλλά τι να πω.

Η αντοχή των παικτών περιέχει ίχνη αληθοφάνειας ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήσαμε πρόβλημα σε Miss Μatches με το κοντό να αποφεύγει με μεγάλη ευκολία των αντίστοιχο ψηλό. Μας άρεσε αρκετά το ανοιχτό παιχνίδι με το transition game να μας χαρίζει χαρά σε κάθε του δευτερόλεπτο. Όμως τα πράγματα είναι σύνθετα για έναν αρχάριο. Όχι απλά σύνθετα. Πολυσύνθετα θα έλεγα. Το gameplay έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Όμως σίγουρα περιμένεις πολύ καλύτερη δουλειά. Κάτι που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι το Menu είναι αρκετά δύσκολο στη χρήση.

Στον οπτικό τομέα, η 2K έκανε φοβερή δουλειά με τα γραφικά να είναι εξαιρετικά. Πανέμορφα χρώματα, τα οποία έρχονται και δένουν με το απίστευτο design σε γήπεδα και εξέδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρόσωπα των αθλητών φαίνονται σχεδόν όμοια με τα αντίστοιχα των αληθινών. Φώτα, παίκτες, διάλογοι. Όλα είναι εξαιρετικά. Μεγάλα Loading Screens βέβαια σε όλο το φάσμα του παιχνιδιού.Η μουσική του NBA 2K20, αποτελεί ένα συνονθύλευμα καλλιτεχνών όπως ο J.I.D. , η Selena Gomez, Travis Scott, ο Jay Prince κ.α. ΗIP HOP με αρκετή δόση Rap. Δεν θα πω ότι με ενθουσίασε αλλά δίνει τουλάχιστον ρυθμό.

 

Εν κατακλείδι το NBA 2K20 είναι ένας τίτλος με τα καλά του και τα κακά του. Σίγουρα τα γραφικά και το MyGM είναι τα δυνατά χαρτιά. Έγιναν αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης του MyGM έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να απολαύσει περισσότερο το Mode. Στα του Gameplay μας άρεσε η αληθοφάνεια στις κινήσεις ειδικά στο ντριπλάρισμα, αλλά σίγουρα η στατικότητα σε κάποιες φάσεις είναι μεγάλο πισωγύρισμα. Μεγάλα Loading screens και δύσχρηστο Menu. Η μουσική είναι απλή και δίνει ρυθμό σε μία προσπάθεια που με μερικές αλλαγές θα έφερναν ένα άλλο αποτέλεσμα. Επίσης δε ξέρουμε κατά πόσο με όλα αυτά που αναφέραμε αν το PEGI 3, είναι απλά κάτι το τυπικό. Σε γενικές γραμμές το 2K20, έχει αμέτρητες επιλογές για έναν παίκτη. Σίγουρα θα βρείτε κάποια που να σας ταιριάζει. Καλά τρίποντα! Ευχαριστούμε τη G3GreatGames για τη χορηγία του τίτλου.

 

 

Gameplay
70 %
Graphics
80 %
Technicals
65 %
Value of Money
65 %
Audio
65 %
Antonios Gkogkas
Antonios Gkogkas
Άπλός Χομπίστας που συλλέγει ότι υπάρχει σε gaming. Φανατικός Rpgιάκιας με αγαπημένα το Diablo και το WOW. Horde μέχρι το χιόνι να γίνει μαύρο. Και στα δικά σας.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Must Read

video

Όλη η αλήθεια για την κάμερα του Xiaomi Redmi Note 8 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+

Το νέο Xiaomi Redmi Note 8 Pro είναι το Hot smartphone που παίζει στην οικονομική κατηγορία όπου αν είσαι λίγο ψαγμένος σιγουρά άκουσες για...

Redmi Note 8Τ: Φήμες για νέα συσκευή της Redmi, δεν θα διαφέρει σημαντικά από το Redmi Note 8.

Ακόμη και πριν από Redmi Note 8, υπήρχαν ήδη εικασίες ότι θα υπάρξει μια παραλλαγή Τ της σειράς Note 8. Ενώ η φήμη αυτή...

Dark Mode: Μεγαλύτερη αυτονομία σε συσκευές με οθόνη OLED.

Η φράση Dark Mode είναι κάτι που ακούμε πολύ συχνά τους τελευταίους μήνες, μιας και οι περισσότερες εταιρείες έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τη μόδα τόσο για...

Xiaomi: Με διπλή selfie κάμερα, κάτω από την οθόνη!!

Συνεχίζει να πρωτοπορεί η Xiaomi. H Κινεζική εταιρία έλαβε πιστοποίηση από την CNIPA – (China National Intellectual Property Administration), την Κινεζική επιτροπή πατεντών για...

Η πρώτη πραγματική φωτογραφία του PS5

Μετά από διάφορες διαρροές, μέσω tweet ή μέσω της LetsGoDigital, ή πρώτη πραγματική φωτογραφία του  PS5 είναι γεγονός. Χωρίς αλλαγές μέσω 3D models ή...