Monday, July 13, 2020

Borderlands 3 Review (PC)

- Advertisement -

Παρότι δεν είχα δοκιμάσει ποτέ τη σειρά Borderlands, αρκετοί ήταν αυτοί που με ‘’πίεσαν’’ να το δοκιμάσω. Είχα ακούσει φυσικά πολλά. Ήξερα περί τίνος πρόκειται, όμως ποτέ δεν είπα να καθίσω να το δοκιμάσω. Αυτός ο μήνας ήταν αρκετά ‘’βαρύς’’ σε κυκλοφορίες. Μετά από αρκετό gaming ήρθε στα χέρια μας, ένας ακόμα τίτλος της Gearbox σε συνεργασία με την 2K Games.

Το Borderlands είχε τη φήμη ενός πολύ καλού shooter. Ενός παιχνιδιού που κέρδιζε το κοινό με τις έξυπνες ατάκες του, και με το βάθος του σε gameplay. Τη φετινή χρονιά όλα είναι πολύ ρευστά για τις εταιρείες. Είναι μία χρονιά που γίνεται ένα μικρό ξεκαθάρισμα στο ποιος θα επικρατήσει. Μικρές εταιρείες ξεπετάγονται από το πουθενά, ενώ μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από νέες κυκλοφορίες συστημάτων.

H Gearbox  θέλει να δει το Borderlands ψηλά. Είναι μία σειρά που είναι σίγουρο πως θα τη κρατήσουν. Μία σειρά που λογικά θα δούμε και τα επόμενα χρόνια. Όπως έχετε καταλάβει λοιπόν το Borderlands 3 αποτελεί ένα sequel και όπως σε όλα τα sequel το κοινό περιμένει το κάτι παραπάνω. Εμείς παρότι δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με τα προηγούμενα, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το παιχνίδι όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Σεναριακά ο τίτλος περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια 2 δίδυμων αδερφών να κυριαρχήσουν στο κόσμο και να ανοίξουν όλα τα Vaults του κόσμου της Pandora. Τα μικρά τους τσιράκια λέγονται Children of the Vault και μοιάζουν σαν μια άμυαλη ορδή κατσαπλιάδων.  Εμείς είμαστε οι Crimson Raiders, έτοιμοι να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια των 2 Vilains.

Αρχηγός μας είναι η Lilith, η οποία μέσω του μικρού και ολίγον ‘’ανακατωσούρη’’ Claptrap, έρχεται κοντά μας για να μας δώσει θάρρος και συμβουλές ενάντια στα αδέρφια CALYPSO. Το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρον αν και χιλιοπαιγμένο. Το καλό είναι ότι μέχρι το τέλος σε κρατά σε αγωνία και δύσκολα αντιλαμβάνεσαι τι μπορεί να γίνει μετά.

Υπάρχουν ανατροπές και εναλλαγές, όμως σίγουρα μη πιστεύεται να θυμάστε μετά από καιρό τους κακούς του παιχνιδιού. Δυστυχώς το Borderlands δεν έχει μεγάλο βάθος στην ανάλυση των ‘’κακών’’ καθώς είναι κομπάρσοι στον ίδιο τους τον τίτλο. Τα βραβεία εδώ πάνε όλα στη δική μας ομάδα.

Στα του gameplay τώρα, το Borderlands 3 αποτελεί ένα First Person Rpg Shooter, το οποίο εξελίσσετε στο κόσμο της Pandora και όχι μόνο. Υπάρχουν και άλλες περιοχές στις οποίες φτάνουμε μέσω του διαστημοπλοίου μας. Ένα από τα άσχημα του παιχνιδιού είναι ότι οι εχθροί είναι επαναλαμβανόμενοι. Στα θετικά του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι έχουμε ένα πολύ ωραίο και αξιόλογο skill tree.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα από 4 διαφορετικούς παίκτες, όπου καθένας από αυτούς έχει διαφορετικά skills και ιδιότητες. Εμείς επιλέξαμε τον FL4K με τον οποίο είχαμε μαζί μας ένα ωραίο εξωγήινο σκυλάκι και πολύ πολύ όμορφα skills. Υπάρχει χάρτης που μας καθοδηγεί συνεχώς ενώ τα objectives είναι απολύτως κατανοητά, πράγμα που δεν είναι δεδομένο σε άλλους τίτλους.

Το shooting είναι εξαιρετικό με τα critical shots να κάνουν το απαραίτητο damage. Headshots όπως είναι φυσικό κάνουν περισσότερο damage. Μπορούμε να σκαρφαλώνουμε σε αντικείμενα , ενώ μας άρεσε αρκετά επίσης το cover system στις μάχες. Επιπλέον μπορούμε να τρέξουμε κανονικά και να κάνουμε slide στο έδαφος κάτι που δίνει ενέργεια στο gameplay.

Κάθε όπλο μπορεί να αλλάξει το shooting mode του ανάλογα με το τι θέλουμε. Πχ είχαμε πιστόλι το οποίο έκανε συνεχόμενο shooting, ενώ μπορούσαμε να αλλάξουμε και να πετά χειροβομβίδες. Ανάλογα με το επίπεδό μας υπάρχει και το αντίστοιχο quest, με συνέπεια να έχουμε συγκεκριμένο Loot για τα μέτρα μας. Μην προσπαθήσετε να τα βάλετε με πιο δύσκολους εχθρούς για αρχή. Τερματίζοντας το παιχνίδι, θα ξεκλειδώσετε τα Guardians επίπεδα στα οποία θα έχετε άλλο Loot και νέα skills.

Πάντως ξέχωρα από το Gameplay, ο τίτλος είναι αρκετά διασκεδαστικός με το καυστικό του χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες μεταξύ των χαρακτήρων. Δυστυχώς για εμάς σε μάχες με τα bosses είχαμε αρκετά Frame Drops. Σε γενικές γραμμές η απόδοση του υπολογιστή μας ήταν αρκετά χαμηλή, με τις θερμοκρασίες μας επίσης να είναι αρκετά υψηλές.

Ο σχεδιασμός του τίτλου είναι αρκετά καλός, με τα γραφικά να είναι ιδιαίτερα και να θυμίζουν πίνακα με λαδομπογιά. Σίγουρα για τους έμπειρους του παιχνιδιού αυτό δεν ήταν κάτι το καινούργιο αλλά για κάποιον νέο σίγουρα δεν είναι συνηθισμένα.

Η μουσική του παιχνιδιού αποτελείτε από ένα συνονθύλευμα καλλιτεχνών. Δε θα πω μέτρια. Θα πω ότι δεν είναι καθόλου του γούστου μου και έτσι δε θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός. Αυτό που σίγουρα θα πω είναι ότι κάτι τέτοιο περίμενα. Μουσική του στούντιο με ηλεκτρονικά στοιχεία. Δε ξέρω αλλά είναι από τις λίγες φορές που δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα. Αν κρατάω κάποιο κομμάτι θα κρατήσω το ‘’Fools Rhythm’’ από τους Two Fingers.Εν κατακλείδι το Borderlands 3 μας κράτησε συντροφιά για 32 περίπου ώρες. Διασκεδάσαμε πολύ με τις φοβερές ατάκες του αλλά και το gameplay του. Ένα πολύ καλό shooter που σίγουρα μας κέρδισε και θα μας κάνει μάλλον να παίξουμε και τα 2 προηγούμενα. Σεναριακά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν είναι και εντελώς αδιάφορο. Όμορφος σχεδιασμός με τη μουσική να είναι εκτός κριτικής. Αρκετά frame drops και γενικά ένας τίτλος που έκανε το PC μας να ιδρώσει. Ευχαριστούμε τη G3GreatGames για τη χορηγία του τίτλου.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
80 %
Social
70 %
Narattive
70 %
Graphics
70 %
Technicals
70 %
Value of Money
80 %
Audio
70 %
Antonios Gkogkas
Antonios Gkogkas
Άπλός Χομπίστας που συλλέγει ότι υπάρχει σε gaming. Φανατικός Rpgιάκιας με αγαπημένα το Diablo και το WOW. Horde μέχρι το χιόνι να γίνει μαύρο. Και στα δικά σας.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Must Read

Είδαμε το Greyhount απο το Apple TV+

Ο Tom Hanks απογοητεύει δύσκολα και η νέα του ταινία επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό. Μια ιστορία εμπνευσμένη απο πραγματικά γεγονότα κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου...

Samsung Buds Live: Σε σχήμα φασολιών τα νέα Buds.

Η Samsung βρίσκεται στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών (TWS) εδώ και μερικά χρόνια. Τα Galaxy Buds ήταν επίσης ένα από τα καλύτερα προϊόντα της...

Apple iOS bug: Διορθώστε το πρόβλημα με τις εφαρμογές που κρασάρουν.

Το iOS SDK του Facebook προκαλεί σφάλματα/προβλήματα σε πολλές δημοφιλείς εφαρμογές iPhone, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Viber, TikTok, Spotify, Pinterest κ.α. Δεν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο...

Το OnePlus Nord θα αλλάξει τον χώρο των midrange android κινητών?

Η OnePlus έχει καταφέρει κάτι που πολύ λίγες εταιρίες στον χώρο που παίζει μπάλα έχουν καταφέρει να κάνουν. Κατάφερε να κάνει σχεδόν όλα τα...

ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Apple iPhone 12

Ανέβηκε νέο βίντεο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για τα νέα iPhone αλλά και πως θα μοιάζουν οι συσκευές 🙊 Σκέφτεσαι να...