Monday, May 25, 2020

Concrete Genie Review (PS4)

- Advertisement -

Ελάχιστοι θυμούνται την PixelOpus και το Entwined το πρώτο παιχνίδι της εταιρείας. Δυστυχώς δεν είχε πάει καλά, οπότε κανείς δεν πίστευε ότι ολόκληρη Sony θα επενδύσει ξανά. Όλοι έπεσαν έξω καθώς η Sony δεν παρατά έτσι απλά studios με potential.

Επένδυσε για ακόμα μία φορά στην PixelOpus και μάλιστα για να έχει στη κονσόλα του Ps4 αποκλειστικότητα. Το Concrete Genie το είδαμε πρώτη φορά στο Paris Games Week το 2017, αλλά τότε αν θυμάστε υπήρχε το The Last of us 2, με το κοινό να  προσπερνά το Concrete.

Είχαμε αναφέρει ξανά, ότι τα Indies έχουν κατακλύσει την αγορά. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια αλλά ούτε ότι μιλάμε για τίτλους που θα πετάξουμε στο κάλαθο των αχρήστων. Όλα είναι σχετικά. Πάντως το Concrete Genie αποτελεί τη δεύτερη ευκαιρία της PixelOpus να αποδείξει την αξία της. Ας αναλύσουμε λοιπόν το τίτλο όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά.

Σεναριακά το Concrete Genie έχει να μας διδάξει πολλά. Ο μικρός Ash, ο οποίος είναι ένας ευαίσθητος νεαρός που του αρέσει να ζωγραφίζει, πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας. Όλα ξεκινούν όταν μία ομάδα από παιδιά τον χτυπούν και του κλέβουν το τετράδιο με τα σκίτσα. Η εταιρεία χτυπά αμέσως στο ψαχνό της σύγχρονης εποχής, προβάλλοντας τη μάστιγα του Bullying στα σχολεία και όχι μόνο.

Η ομάδα αυτή σκίζει τα σκίτσα και τα πετά στη θάλασσα κλειδώνοντας τον Ash σε ένα μέρος χωρίς έξοδο. Εκεί ξεκινά η ιστορία. Η πόλη Denska, έχει μολυνθεί από κάτι που κανείς δε ξέρει. Μία από τις ζωγραφιές μας, μας καθοδηγεί. Σουρεαλιστικά σκηνικά. Ένα μαγικό πινέλο στο χέρι μας. Η εταιρεία μας δίνει την έννοια του καλού και του κακού. Και το καλό νικά. Επιβιώνει. Με το μαγικό μας πινέλο και τις ζωγραφιές μας, ξεπλένουμε το κακό. Τη πληγή.

Σκοτεινά χρώματα, όλα σε μία μίξη ατμοσφαιρικού και σουρεαλιστικού. Πολύ όμορφα γραφικά και άψογος σχεδιασμός. Χρωματισμοί σε όλες τις αποχρώσεις, σχέδια αισιόδοξα πάνω σε σκηνικά μαύρου. Το χρώμα του απαισιόδοξου. Μεγάλα Contrast μπροστά στα μάτια μας.

Στα του gameplay τώρα, ο χειρισμός ενώ αρχικά φαίνεται αρκετά δύσκολος, είναι πολύ απλός. Μέσω του Dualshock 4, μπορούμε να ζωγραφίζουμε σε τοίχους και όχι μόνο. Μέσω του Motion Cotrolling η ζωγραφική είναι αρκετή εύκολη. Όμως αρκετές φορές χάνετε το κεντράρισμα του ”στόχου”. Παρόλα αυτά η εταιρεία έχει τη λύση μέσω το recalibration.

Για τη ζωγραφική μας υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα templates, με τα οποία μπορούμε να σχεδιάζουμε. Πέρα από αυτά το Concrete Genie έχει αρκετά χαρακτηριστικά Adventure καθώς μπορούμε να υπερπηδήσουμε εμπόδια, να τρέξουμε, να συλλέξουμε. Στο Concrete επίσης θα συναντήσουμε μερικά Boss Fights τα οποία ξεφεύγουν από τη πεπατημένη οδό του τίτλου. Δυστυχώς η διάρκειά του είναι μικρή καθώς σε 6 ώρες το έχετε τερματίσει.

Δυστυχώς ο τίτλος δεν έχει μεγάλο βάθος σε ιστορία. Επίσης δεν υπάρχει σχεδόν καμία εξέλιξη στους χαρακτήρες. Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε μία σχετική αλληλεπίδραση με αυτούς. Κακό πράγμα. Η μουσική είναι ανάλαφρη χωρίς κάτι το τρομερό ή το εντυπωσιακό. Περιμέναμε καλύτερη δουλειά και κυρίως για μία Indie εταιρεία που δρα σχετικά χωρίς περιορισμούς.

Εν κατακλείδι το Concrete Genie, είναι ένας ευχάριστος τίτλος με ιδιαίτερο story και gameplay. Βασικά ο τρόπος του παιχνιδιού είναι κάτι το εναλλακτικό και αυτό είναι που θα κρατήσει το τίτλο σε υψηλό επίπεδο. Πανέμορφα τοπία και σχεδιασμός, που δυστυχώς συνδυάζονται με μέτριο ήχο και ηχητικά εφέ. Ο χειρισμός είναι σχετικά εύκολος ευτυχώς για εμάς. Μικρή διάρκεια στο τίτλο, όμως σίγουρα σε τέτοιου είδους games μένει η καλλιτεχνική χροιά. Αρκετά όμορφο παιχνίδι που αξίζει να έχει κάποιος στη συλλογή του. Ευχαριστούμε τη Sony Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

 

- Advertisement -
Gameplay
75 %
Graphics
80 %
Technicals
70 %
Value of Money
70 %
Audio
65 %
Antonios Gkogkas
Antonios Gkogkas
Άπλός Χομπίστας που συλλέγει ότι υπάρχει σε gaming. Φανατικός Rpgιάκιας με αγαπημένα το Diablo και το WOW. Horde μέχρι το χιόνι να γίνει μαύρο. Και στα δικά σας.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Must Read

Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ! // Huawei P40 Pro Unboxing GREEK

Στο νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι μας στο Youtube, βλέπουμε το Huawei P40 Pro που ήρθε ετοιμοπόλεμο να συνεχίσει τον θρύλο και να...

MIUI 12: Είδαμε μαζί την Παρουσίαση…..Ποιες Συσκευές θα αναβαθμιστούν!!!

https://www.youtube.com/watch?v=prQ5swKcgRI Πριν από μερικές εβδομάδες, η Xiaomi αποκάλυψε το MIUI 12 για την κινεζική αγορά, με πολλές οπτικές αλλαγές και αναβαθμίσεις.H Xiaomi ανακοίνωσε σήμερα το...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ!! Έχει το OnePlus 8 Pro X-Ray Vision?!

Ακούστηκε ότι η κάμερα του OnePlus 8 Pro μπορεί να ΔΕΙ μέσα από αντικείμενα 😳 και φυσικά το δοκιμάζουμε στο νέο βίντεο που έχει...

Μπες και ΕΣΥ στην ομάδα του Techaholic.gr!

Έχεις πάθος με την τεχνολογία ή τα παιχνίδια? Γουστάρεις να γράφεις τις σκέψεις σου για αυτά και να τα μοιράζεσαι με τον κόσμο? Τότε...

Xiaomi: Mi Tv Stick έρχεται Ευρώπη εντός Μαΐου!!

Μια έκπληξη μας επιφυλάσσει η εταιρία (Xiaomi) σχετικά με ένα νέο προϊόν για τις τηλεοράσεις, και πιθανόν είναι το Xiaomi Mi TV Stick, μια...