Wednesday, January 27, 2021

Red Dead Redemption 2 Review (PC)

- Advertisement -

Ο διακαής πόθος αρκετών έγινε γεγονός. Το Red Dead Redemption 2 κυκλοφόρησε σε PC. Ένα χρόνο μετά η Rockstar πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει το τίτλο σε PC, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι το παιχνίδι θα πρέπει να παιχτεί σε ένα Format που το δυνατό του σημείο θα είναι τα γραφικά.

Η αλήθεια είναι ότι από τη φύση του το Red Dead 2, έχει φοβερό σχεδιασμό όσο αναφορά τα γραφικά και το περιβάλλον του. Τα χρώματα , ο φωτισμός. Αυτός ήταν όμως ο πραγματικός λόγος που η εταιρεία κυκλοφόρησε το παιχνίδι σε PC; Άλλαξε κάτι; Αξίζει κάποιος που τελείωσε το Redemption 2 σε κονσόλα, να δοκιμάσει τη τύχη του σε PC; Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να τα απαντήσουμε στο παρακάτω Review, το οποίο προειδοποιώ θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι πήραμε κωδικό για το Rockstar Launcher καθώς ο τίτλος δε κυκλοφορεί σε Steam ή σε κάποιο άλλο launcher. Οι αλλαγές στο τεχνικό τομέα και τα γραφικά είναι δεδομένα. Η ιστορία του Arthur Morgan είναι εκεί. Ίδια και απαράλλακτη. Όμως τι είναι αυτό που παρατηρήσαμε αρχικά. 112GB χώρος αποθήκευσης στο σκληρό μας δίσκο για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι. Σε ένα κοινό σκληρό δίσκο είναι όλα λογικά αλλά δεν ξέρω αν η Rockstar Games αντιλαμβάνεται το κόστος ενός SSD.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο κόσμο του Red Dead με τα loading screens να παίζουν με τα νεύρα μας. Δε ξέρω αν ο i5660k έφταιγε. Δεν ξέρω αν η Asus 1060 GTX δεν είναι αρκετά καλή. Δε ξέρω καν αν η motherboard Z170 Pro Gaming της Asus δεν αξίζει. 15-20 δευτερόλεπτα για να φορτώσει κάτι είναι μεγάλος χρόνος. Όπως και χαμηλές ήταν οι ‘’πτήσεις’’ που κάναμε προσπαθώντας να παίξουμε. 25FPS πιάσαμε με το ζόρι. Απίστευτα κολλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με φοβερά frame drops, ειδικά σε φάσεις όπου το πιστολίδι ήταν συνεχές.

Η Rockstar είχε υποσχεθεί 4K και 60 fps. Δεν είχα αυταπάτες, ξέρω ότι με το σύστημά μου δεν θα έπιανα τέτοια νούμερα. Όμως πόσο ψηλά πρέπει δηλαδή να πάω. Πόσα χρήματα παραπάνω να δαπανήσω για να πιάσω 60fps μαζί με μία πολύ υψηλή ανάλυση.

Καλύτερο σαφώς draw distance, όπως επίσης σχεδιασμός και γραφικά. Τα lighting effects φαντάζουν να είναι από άλλο πλανήτη, ενώ όλο το περιβάλλον φαντάζει να είναι φτιαγμένο από ένα μυθικό team. Παρότι δεν πιάσαμε ταχύτητες, ούτε αναλύσεις 4K, ο τίτλος είναι χάρμα οφθαλμού. Ακόμα και στα ultra settings που στην ουσία σε σένα φαίνονται ως medium, ο τίτλος είναι εξαιρετικός όσο αναφορά τα χρώματα και το σχεδιασμό του.

Μαζί με τις αλλαγές στο τεχνικό τομέα και στα γραφικά είχαμε και αρκετές προσθήκες που σίγουρα δεν θα παραμείνουν ασχολίαστες. Στο πανέμορφο Story Mode έχουμε 3 νέα Bounty Hunter Missions: Συλλάβετε ένα τρίο φυγόδικων – Ο κλέφτης Herman Zizendorf, Ex-Confederate Officer Camille de Millemont και gang leader Bart Cavanaugh. 2 νέα gang hideouts: Gaptooth Breach & Solomon’s Folly. 2 νέους χάρτες θησαυρού, Νέα “To the Ends of the Earth” αποστολή, και τέλος μερικά νέα όπλα, άλογα & trinkets. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το Photo Mode που έχει προστεθεί στο Red Dead Redemption 2.

Πέρα από όλα αυτά είχαμε και το κομμάτι του Online. Δε ξέρω ποιος το ζήτησε αλλά η εταιρεία το έδωσε. Αρχικά ξεκινούμε με το Frontier Pursuits όπου βαδίζεις στο χάρτη ως Bounty Hounter, Collector ή Trader. Έπειτα στο Online έχουμε το ‘’A Land of Opportunities’’. Εδώ έχουμε co-op παιχνίδι με 2 παίκτες σε μία φοβερή αποστολή εκδίκησης. Εν συνεχεία η Rockstar μας δίνει τα Free Roam Missions, στα οποία αναζητούμε Stranger Icons. Τα Showdown Modes, τα οποία είναι μία σειρά από competitive αποστολές, όπου παίκτες και οι αντίστοιχες ομάδες τους παίζουν ξύλο μέσω objectives. Τέλος τι Western Game θα ήταν χωρίς Poker. Poker&More λοιπόν με το Texas Hold’Em για απίστευτη διασκέδαση.

Εν κατακλείδι, το Red Dead Redemption 2 είναι ένα μέτριο port στο PC. Δυστυχώς έχει απίστευτες απαιτήσεις που κάνει ακόμα και ένα δυνατό PC, να φαντάζει γατάκι μπροστά του. Αρκετές οι προσθήκες παρόλα αυτά, ειδικά αν είστε τύπος που δεν ασχολείται με θερμοκρασίες ή με FPS. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και φάνηκε αμέσως η δουλειά. Φοβερά γραφικά και τεχνικός τομέας. Το gameplay και η ιστορία δεν έχουν αλλάξει καθόλου ενώ η μουσική έχει μείνει η ίδια. Το Red Dead Redemption αξίζει να το αγοράσει κανείς αν δεν το έχει δοκιμάσει στις κονσόλες. Προχειρότητες πάντως στο optimization με τη εταιρεία να πρέπει τις επόμενες φορές να προσέξει αρκετά σε κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παροχή του παιχνιδιού.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
70 %
Graphics
80 %
Technicals
50 %
Value of Money
60 %
Audio
70 %

Must Read