Monday, July 13, 2020

Nioh 2 Review (PS4)

- Advertisement -

Ήταν λογικό μετά την τρομερή επιτυχία του πρώτου Nioh, να έρθει η σειρά του επόμενου. Είναι αυτό που λέμε ”άνοιξε η όρεξη” στην εταιρεία, για αυτό μη τρομάξετε αν δείτε σύντομα την ανακοίνωση του Nioh 3. Η Team Ninja ρίσκαρε, και κατάφερε στο πρώτο τίτλο να μας εντυπωσιάσει. Δεν είναι τυχαίες οι πωλήσεις ούτε τα νούμερα. Το μόνο που ίσως ”ξινίζει” είναι το γεγονός ότι το Nioh επισκιάστηκε από τη μετέπειτα κυκλοφορία του Sekiro, και από τις κυκλοφορίες των Souls-Like παιχνιδιών.

Τι εννοώ με αυτό. Αν ρωτήσεις τον κόσμο τι προτιμά, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα σου πουν Nioh από όλα τα υπόλοιπα. Όπως και να έχει πάντως η εταιρεία συνέχισε τη προσπάθεια δημιουργώντας ένα Prequel για εμάς. Το Nioh 2 κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες με 2 εκδόσεις σε PS4, την Standard και την Special Edition.  Εμείς δοκιμάσαμε το παιχνίδι στο PS4 Pro. Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση του τίτλου.

Σεναριακά το παιχνίδι είναι άρτιο, χωρίς κενά, με τα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα πριν το Nioh. Αρχικά δημιουργούμε ένα νέο χαρακτήρα ο οποίος πρέπει να ελευθερώσει την Ιαπωνία από τους δαίμονες Yokai. Μήπως όμως είναι και ο ίδιος δαίμονας; Μήπως είναι ένας Shiftling; Θα κάνει την εμφάνισή του ο Williams στο Nioh 2; Για να απαντηθούν τα ερωτήματά σας θα πρέπει να σπαταλήσετε αρκετές ώρες παιχνιδιού.

Όπως και στο πρώτο Nioh, έτσι και εδώ το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλό. Ευτυχώς για εμάς, όχι τόσο υψηλό όσο το πρώτο Nioh. Τους λόγους θα τους αναλύσουμε πιο κάτω. Το timing της άμυνας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και τα Burst Counters με τα οποία μπορείτε να τσακίσετε το 80% των αντιπάλων. Ο μηχανισμός αυτός θυμίζει λίγο Sekiro. Όταν ένας εχθρός ετοιμάζετε να κάνει τη super κίνησή του, κοκκινίζει.

Εκείνη την ώρα αν πατήσεις R2 και O, σπάζεις την επίθεση του αντιπάλου και του προκαλείς ζημιά. Από εκεί και πέρα το Nioh 2 δεν φτιάχτηκε για ανθρώπους που δεν έχουν υπομονή, ούτε για ανθρώπους που απλά ορμάνε για να σκοτώσουν τα τέρατα χωρίς τακτική. Το Nioh 2 θέλει υπομονή και επιμονή, όσο και αν προσπάθησε η εταιρεία να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Στρατηγική πάνω απ’ όλα. Για κάποιον που είναι βετεράνος στο Nioh το Nioh 2 δεν θα του φανεί δύσκολο. Αν μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε θα έβαζα ένα ένα 4/10 σε δυσκολία για κάποιον που ήταν εξοικειωμένος με το πρώτο παιχνίδι.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι τα Boss attacks είναι πολύ πιο predictable από τα υπόλοιπα. Επίσης κάνουν λιγότερο damage κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα λάθους και επιβίωσης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είστε εντός ορίου επιπέδου για να αντιμετωπίσετε ένα boss χωρίς να χρειαστεί να λιώσετε στο farming. Δεν θα συναντήσετε πολλά overpowered double bosses παρά μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού όπου εκεί θα παίζετε μπάλα εσείς. Τέλος ας μη ξεχνάμε το co-op το οποίο έχει προσθέσει η εταιρεία για να απολαύσουμε το Nioh 2 με τη παρέα μας.

Κάτι το οποίο δεν μας άρεσε και τόσο είναι η επανάληψη στους εχθρούς αλλά και στο περιβάλλον. Περιμέναμε κάτι πιο εντυπωσιακό. Είναι φανερό ότι η Team Ninja τα έδωσε όλα για τις μάχες. Φοβερή δουλειά στον ηχητικό τομέα με τους Yugo Kanno και Akihiro Manabe να δίνουν ρέστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο PS4 Pro πιάσαμε τα 60fps χωρίς να έχουμε κάποιο τραγικό fps drop σε κανένα σημείο, ακόμα και στα boss fights.

Εν κατακλείδι, το Nioh 2 είναι μία ολοκληρωμένη προσπάθεια, στην οποία θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετές ώρες για να το απολαύσετε. Αν δεν έχετε παίξει το πρώτο Nioh, τότε ίσως οι μηχανισμοί να σας φανούν αρκετά πολύπλοκοι, αλλά πιστέψτε με, ο τίτλος είναι ευκολότερος από το Nioh. Καλή προσπάθεια από την εταιρεία, η οποία στο μέλλον θα πρέπει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό της και να επικεντρωθεί σε τομείς όπως ο σχεδιασμός περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε τη Sony Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
80 %
Graphics
80 %
Technicals
75 %
Value of Money
80 %
Audio
80 %
Antonios Gkogkas
Antonios Gkogkas
Άπλός Χομπίστας που συλλέγει ότι υπάρχει σε gaming. Φανατικός Rpgιάκιας με αγαπημένα το Diablo και το WOW. Horde μέχρι το χιόνι να γίνει μαύρο. Και στα δικά σας.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Must Read

Είδαμε το Greyhount απο το Apple TV+

Ο Tom Hanks απογοητεύει δύσκολα και η νέα του ταινία επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό. Μια ιστορία εμπνευσμένη απο πραγματικά γεγονότα κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου...

Samsung Buds Live: Σε σχήμα φασολιών τα νέα Buds.

Η Samsung βρίσκεται στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών (TWS) εδώ και μερικά χρόνια. Τα Galaxy Buds ήταν επίσης ένα από τα καλύτερα προϊόντα της...

Apple iOS bug: Διορθώστε το πρόβλημα με τις εφαρμογές που κρασάρουν.

Το iOS SDK του Facebook προκαλεί σφάλματα/προβλήματα σε πολλές δημοφιλείς εφαρμογές iPhone, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Viber, TikTok, Spotify, Pinterest κ.α. Δεν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο...

Το OnePlus Nord θα αλλάξει τον χώρο των midrange android κινητών?

Η OnePlus έχει καταφέρει κάτι που πολύ λίγες εταιρίες στον χώρο που παίζει μπάλα έχουν καταφέρει να κάνουν. Κατάφερε να κάνει σχεδόν όλα τα...

ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Apple iPhone 12

Ανέβηκε νέο βίντεο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για τα νέα iPhone αλλά και πως θα μοιάζουν οι συσκευές 🙊 Σκέφτεσαι να...