Tuesday, May 26, 2020

Predator: Hunting Grounds Review (PS4)

- Advertisement -

Ίσως ο πιο διάσημος ”δολοφόνος”. Πως να ξεχάσεις τις ταινίες όπως το ”Alien vs Predator”. Πως να ξεχάσεις τα απίστευτα ξεκοιλιάσματα. Δεν ήμουν πολύ fan, όμως μεγάλος fan είναι ο καλύτερός μου φίλος, που με έκανε να το αγαπήσω. Όπως είναι φυσικό περιμέναμε πως και πως τη κυκλοφορία του Predator: Hunting Grounds από την IIIFonic, δημιουργό του Friday the 13th.

Ο τίτλος δεν έφαγε πολύ Hype, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά τα trailer που κυκλοφόρησαν ήταν εξαιρετικά, οι απαιτήσεις ανέβηκαν. Έχουμε πει πολλές φορές ότι για να κρίνεις ένα παιχνίδι, πρέπει να το κρίνεις σε όλους τους τομείς, σφαιρικά χωρίς παρωπίδες. Το Predator: Hunting Grounds είναι ο ορισμός του Potential. Περιμένεις αρκετά από ένα τέτοιο consept. Το θέμα είναι τι θα δεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ανάλυση του παιχνιδιού.

Σεναριακά το παιχνίδι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ! Μην αναμένετε να δείτε κάποιο campaign ή μία ιστορία στο Hunting Grounds. Το παιχνίδι είναι μόνο online και χρειάζεται συνδρομή Ps Plus. Ίσως το γεγονός ότι το Budget ήταν μικρό, ίσως το γεγονός ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα ακόμα Franchise όπως το Friday the 13th. Δε ξέρω. Πάντως σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μία ιστορία, ή κάτι που να μας τραβήξει. Εδώ το μόνο που υπάρχει είναι η ”νοσταλγία” για τον Predator αλλά και για το γεγονός ότι αναμένουμε να δούμε αρκετό αίμα. Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι άλλο να δούμε. Μόνο τις αναμνήσεις μας από τις ταινίες και τίποτα άλλο.

Ας πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης. Το παιχνίδι μας βάζει στο τρυπάκι να επιλέξουμε μεταξύ Predator ή μίας τετραμελής ομάδας Fireteam. Παίζεις λοιπόν ως ο Predator που στόχος σας είναι να εξουδετερώσετε την ομάδα ή ως ένας commando ο οποίος πρέπει να ολοκληρώσει συγκεκριμένα objectives μαζί με την ομάδα του, να αποφύγει να σκοτωθεί από τον Predator ή αν γίνεται να τον σκοτώσει.

Μετά το πέρας του παιχνιδιού ένα ελικόπτερο έρχεται να πάρει το team το οποίο εξαφανίζετε και κερδίζει τη μάχη. Μετά από κάθε νίκη παίρνουμε βαθμούς με τους οποίους ξεκλειδώνουμε διάφορα μικροπραγματάκια τα οποία αφορούν κυρίως το customization. Ο χάρτης είναι ένας και απλά αλλάζει η περιοχή στην οποία γίνεται το Drop. Το παιχνίδι υποστηρίζει Cross-Play. Στα του gameplay τώρα θυμίζει αρκετά Call of Duty αλλά σε μία άλλη εποχή. Κακό σύστημα κάλυψης, ενώ η στόχευση είναι αρκετά ερασιτεχνική. Μέσω του interface βλέπουμε το lifebar μας, το χάρτη και τα στοιχεία των υπολοίπων.

Σε περίπτωση που τελειώσει η ενέργεια μας λόγο τραυματισμών, οι συμπαίκτες μας μπορούν να μας επαναφέρουν αν και αυτό τους κάνει ευάλωτους στους αντιπάλους για αρκετά δευτερόλεπτα. Στα θετικά του παιχνιδιού είναι το ατελείωτο customization, καθώς μπορούμε να αλλάξουμε σχεδόν τα πάντα σε Predator και Fireteam leaders. Υπάρχει βάθος σε αυτό και πολύ καλή προσπάθεια. Δυστυχώς όμως έχουμε θέματα ακόμα και στα γραφικά του παιχνιδιού.

Κακός σχεδιασμός του περιβάλλοντος αλλά και μέτρια textures. Υπάρχουν θέματα pop ups graphics καθώς φορτώνουν textures όσο προχωρούμε. Επίσης προβλήματα blur textures σε αρκετά σημεία. Δεν παρατηρήσαμε Frame Drops σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Εκεί που απολαύσαμε το παιχνίδι ήταν όταν μπήκαμε μία μικρή παρέα που γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Παρότι με αγνώστους ισχύουν όλα τα παραπάνω, παραβλέπεις αρκετά από αυτά όταν γνωρίζεις τα άτομα που παίζεις.

Είχε αρκετή φάση όταν ήξερες ποιον κυνηγούσες ακόμα και με αυτό τον μέτριο σε gameplay τρόπο. Φανταστείτε ότι με αγνώστους ακόμα και τα match up αργούν. Μέσος όρος αναμονής για Fireteam είναι τα 5 λεπτά ενώ φτάσαμε να περιμένουμε μέχρι και 20 λεπτά για να παίξουμε ως Predators. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ως fireteam έχουμε διάφορα objectives. Όμως ακόμα και εκεί η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων είναι τραγελαφική. Δυστυχώς ακόμα και στη μουσική το παιχνίδι μπάζει.

Είναι από τις λίγες φορές που θα πω πως το παιχνίδι αξίζει μόνο αν έχουμε μία δική μας παρέα 5 ατόμων. Εκεί πραγματικά η φάση αλλάζει. Όμως τι άλλο να πεις. Θέλει πολύ δουλειά και σίγουρα αλλαγή νοοτροπίας από την ίδια την εταιρεία για να παρουσιάσει κάτι το ολοκληρωμένο σίγουρα πιο όμορφο σχεδιαστικά. Ευχαριστούμε τη Sony Playstation Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

- Advertisement -
Gameplay
60 %
Graphics
60 %
Technicals
50 %
Value of Money
50 %
Audio
50 %
Antonios Gkogkas
Antonios Gkogkas
Άπλός Χομπίστας που συλλέγει ότι υπάρχει σε gaming. Φανατικός Rpgιάκιας με αγαπημένα το Diablo και το WOW. Horde μέχρι το χιόνι να γίνει μαύρο. Και στα δικά σας.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Must Read

Xiaomi: Redmi 10X/PRO ανακοινώθηκαν σήμερα με αρχική τιμή €205!!

Η Xiaomi, κυκλοφόρησε σήμερα την σειρά Redmi 10X και Redmi 10X Pro. Σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων της Redmi, Wang Teng, το Redmi 10X...

ΓΙΑΤΙ να υπάρχει το iPhone SE 2020? 👀👀 Greek Unboxing

Το ζητούσατε και φυσικά το έφερα να το δούμε μαζί στο κανάλι! 😉 iPhone SE 2020, αξίζει? Όλα στο νέο βίντεο που έχει ανέβει στο...

Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ! // Huawei P40 Pro Unboxing GREEK

Στο νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι μας στο Youtube, βλέπουμε το Huawei P40 Pro που ήρθε ετοιμοπόλεμο να συνεχίσει τον θρύλο και να...

MIUI 12: Είδαμε μαζί την Παρουσίαση…..Ποιες Συσκευές θα αναβαθμιστούν!!!

https://www.youtube.com/watch?v=prQ5swKcgRI Πριν από μερικές εβδομάδες, η Xiaomi αποκάλυψε το MIUI 12 για την κινεζική αγορά, με πολλές οπτικές αλλαγές και αναβαθμίσεις.H Xiaomi ανακοίνωσε σήμερα το...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ!! Έχει το OnePlus 8 Pro X-Ray Vision?!

Ακούστηκε ότι η κάμερα του OnePlus 8 Pro μπορεί να ΔΕΙ μέσα από αντικείμενα 😳 και φυσικά το δοκιμάζουμε στο νέο βίντεο που έχει...