Sunday, November 28, 2021

Predator: Hunting Grounds Review (PS4)

- Advertisement -

Ίσως ο πιο διάσημος ”δολοφόνος”. Πως να ξεχάσεις τις ταινίες όπως το ”Alien vs Predator”. Πως να ξεχάσεις τα απίστευτα ξεκοιλιάσματα. Δεν ήμουν πολύ fan, όμως μεγάλος fan είναι ο καλύτερός μου φίλος, που με έκανε να το αγαπήσω. Όπως είναι φυσικό περιμέναμε πως και πως τη κυκλοφορία του Predator: Hunting Grounds από την IIIFonic, δημιουργό του Friday the 13th.

Ο τίτλος δεν έφαγε πολύ Hype, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά τα trailer που κυκλοφόρησαν ήταν εξαιρετικά, οι απαιτήσεις ανέβηκαν. Έχουμε πει πολλές φορές ότι για να κρίνεις ένα παιχνίδι, πρέπει να το κρίνεις σε όλους τους τομείς, σφαιρικά χωρίς παρωπίδες. Το Predator: Hunting Grounds είναι ο ορισμός του Potential. Περιμένεις αρκετά από ένα τέτοιο consept. Το θέμα είναι τι θα δεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ανάλυση του παιχνιδιού.

Σεναριακά το παιχνίδι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ! Μην αναμένετε να δείτε κάποιο campaign ή μία ιστορία στο Hunting Grounds. Το παιχνίδι είναι μόνο online και χρειάζεται συνδρομή Ps Plus. Ίσως το γεγονός ότι το Budget ήταν μικρό, ίσως το γεγονός ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα ακόμα Franchise όπως το Friday the 13th. Δε ξέρω. Πάντως σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μία ιστορία, ή κάτι που να μας τραβήξει. Εδώ το μόνο που υπάρχει είναι η ”νοσταλγία” για τον Predator αλλά και για το γεγονός ότι αναμένουμε να δούμε αρκετό αίμα. Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι άλλο να δούμε. Μόνο τις αναμνήσεις μας από τις ταινίες και τίποτα άλλο.

Ας πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης. Το παιχνίδι μας βάζει στο τρυπάκι να επιλέξουμε μεταξύ Predator ή μίας τετραμελής ομάδας Fireteam. Παίζεις λοιπόν ως ο Predator που στόχος σας είναι να εξουδετερώσετε την ομάδα ή ως ένας commando ο οποίος πρέπει να ολοκληρώσει συγκεκριμένα objectives μαζί με την ομάδα του, να αποφύγει να σκοτωθεί από τον Predator ή αν γίνεται να τον σκοτώσει.

Μετά το πέρας του παιχνιδιού ένα ελικόπτερο έρχεται να πάρει το team το οποίο εξαφανίζετε και κερδίζει τη μάχη. Μετά από κάθε νίκη παίρνουμε βαθμούς με τους οποίους ξεκλειδώνουμε διάφορα μικροπραγματάκια τα οποία αφορούν κυρίως το customization. Ο χάρτης είναι ένας και απλά αλλάζει η περιοχή στην οποία γίνεται το Drop. Το παιχνίδι υποστηρίζει Cross-Play. Στα του gameplay τώρα θυμίζει αρκετά Call of Duty αλλά σε μία άλλη εποχή. Κακό σύστημα κάλυψης, ενώ η στόχευση είναι αρκετά ερασιτεχνική. Μέσω του interface βλέπουμε το lifebar μας, το χάρτη και τα στοιχεία των υπολοίπων.

Σε περίπτωση που τελειώσει η ενέργεια μας λόγο τραυματισμών, οι συμπαίκτες μας μπορούν να μας επαναφέρουν αν και αυτό τους κάνει ευάλωτους στους αντιπάλους για αρκετά δευτερόλεπτα. Στα θετικά του παιχνιδιού είναι το ατελείωτο customization, καθώς μπορούμε να αλλάξουμε σχεδόν τα πάντα σε Predator και Fireteam leaders. Υπάρχει βάθος σε αυτό και πολύ καλή προσπάθεια. Δυστυχώς όμως έχουμε θέματα ακόμα και στα γραφικά του παιχνιδιού.

Κακός σχεδιασμός του περιβάλλοντος αλλά και μέτρια textures. Υπάρχουν θέματα pop ups graphics καθώς φορτώνουν textures όσο προχωρούμε. Επίσης προβλήματα blur textures σε αρκετά σημεία. Δεν παρατηρήσαμε Frame Drops σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Εκεί που απολαύσαμε το παιχνίδι ήταν όταν μπήκαμε μία μικρή παρέα που γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Παρότι με αγνώστους ισχύουν όλα τα παραπάνω, παραβλέπεις αρκετά από αυτά όταν γνωρίζεις τα άτομα που παίζεις.

Είχε αρκετή φάση όταν ήξερες ποιον κυνηγούσες ακόμα και με αυτό τον μέτριο σε gameplay τρόπο. Φανταστείτε ότι με αγνώστους ακόμα και τα match up αργούν. Μέσος όρος αναμονής για Fireteam είναι τα 5 λεπτά ενώ φτάσαμε να περιμένουμε μέχρι και 20 λεπτά για να παίξουμε ως Predators. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ως fireteam έχουμε διάφορα objectives. Όμως ακόμα και εκεί η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων είναι τραγελαφική. Δυστυχώς ακόμα και στη μουσική το παιχνίδι μπάζει.

Είναι από τις λίγες φορές που θα πω πως το παιχνίδι αξίζει μόνο αν έχουμε μία δική μας παρέα 5 ατόμων. Εκεί πραγματικά η φάση αλλάζει. Όμως τι άλλο να πεις. Θέλει πολύ δουλειά και σίγουρα αλλαγή νοοτροπίας από την ίδια την εταιρεία για να παρουσιάσει κάτι το ολοκληρωμένο σίγουρα πιο όμορφο σχεδιαστικά. Ευχαριστούμε τη Sony Playstation Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube και Tik Tok

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

Gameplay
60 %
Graphics
60 %
Technicals
50 %
Value of Money
50 %
Audio
50 %

Must Read