Sunday, May 9, 2021

WandaVision – επεισόδιο 6: πόσα να αντέξουμε πια?

- Advertisement -

Με τίτλους και intro που θυμίζουν Malcolm in the Middle άλλο ένα επεισόδιο που μας ξετρελαίνει.

Είναι Halloween σε αυτό το επεισόδιο WandaVision και ο Vision είπε να εκμεταλλευτεί την “επίσκεψη” του γαμπρού του για να δει τι παίζει με όλα τα περίεργα που βλέπει γύρω του.

Τώρα να το πω? Αλήθεια? Καλά.

Ακολουθούν Spoilers.

Στο μεταξύ ο αδερφός Pietro που μάλλον ήρθε απο αλλο σύμπαν με λάθος μούρη (αφού ο Pietro του δικού μας σύμπαντος, είναι νεκρός).

Στο μεταξύ, έξω απο τη φούσκα, το τριο Monica, Jimmy και Darcy μπαίνουν στον Διοικητή, ο οποίος τους πετάει (ή προσπαθεί τέλος πάντων) απο την βάση. Σχεδόν αχρείαστο, αλλά όχι τελείως γιατί θέλουμε και λίγο suspense αφού στο Westview βλέπουμε sit-com.

O Pietro που λες, κάνει τον θείο-κακή επιρροή κτλ αλλά όπως αναφαίρει, το κάνει αυτό μόνο και μόνο γιατί αυτό τον ρόλο θέλει η Wanda να παίξει.

Συνήθως, δίνει την εντύπωση πως γνωρίζει για την προσομοίωση της φούσκας και φαίνεται να έχει όλες του τις αναμνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του απο το Age of Ultron (όπου φαίνεται στο intro-παρόλο που πρόκειται για τον ηθοποιό Aaron Taylor-Johnson).

Δικαιολογεί την διαφορετική εμφάνιση ως προς το ότι η Wanda δεν θέλει να θυμάται το παρελθόν. Εκτός απο κάποια φάση που τον βλέπει/βλέπουμε ψιλοπεθαμένο γεμάτο σφαίρες. Καθόλου creepy.

Για πρώτη φορά, η Wanda αναφέρει πως δεν έχει ιδέα πως ξεκίνησε όλο αυτό. Πως απλά θυμάται να νιώθει ένα κενό. Αυτό ίσως είναι που την ξεχωρίζει απο έναν κοινό super villain. Πως ότι συμβαίνει, συμβαίνει ασυνείδητα. Η θλίψη της δημιούργησε ένα φανταστικό κόσμο φτιαγμένο με πραγματικούς ανθρώπους βασισμένο σε σειρές.

 

Όσο ο ψεύτικος Pietro κρατάει την Wanda απασχολημένη, ο Vision βρίσκει ευκαιρία να ψαχτεί λίγο για να δει τι παίζει. Και βρίσκει ενδιαφέρον πράγματα.

Μια πόλη φάντασμα με “κομπάρσους” που απλά στέκονται ακίνητοι έξω απο τα σπίτια τους, γιατί μην ξεχνάμε, είναι Halloween. Φτάνοντας στα όρια της πόλης, ρίσκει την Agnes μέσα στο αμάξι της η οποία λέει “χάθηκε” – στην πόλη που μεγάλωσε.

Ο Vision, την ακουμπάει και εκείνη “ξυπνάει” και λέει πως είναι τόσο πολύ υπό τον έλεγχο της Wanda που έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Το δυστύχημα? Όταν η Agnes, βλέπει τον Vision, τον αναγνωρίζει ως έναν απο τους Avengers και τον ρωτάει αν ήρθε να βοηθήσει. Στο οποίο ο Vision απαντάει.

“Είμαι ο Vision, είμαι εδώ για να βοηθήσω, αλλά τι είναι Avenger?”

Νομίζω έκλαψα λίγο εδώ.

Φεύγει η Agnes, ο Vision προχωράει προς τα όρια της πόλης και εγώ φωνάζω απεγνωσμένα “ΜΗΗΗΗ! ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ…ξανά..”

Απτόητος, συνεχίζει.

Και φαίνεται πως η “φούσκα” τον κράταει πίσω, σαν σύννεφο προστασίας, αλλά εκείνος θέλει τόσο να βγει και να περάσει έξω. Εγώ θέλω να φωνάξω κι άλλο, αλλά μάταια. 

Πράκτορες τρέχουν έξω, τον βλέπουν να πέφτει στο έδαφος, αλλά κανείς δεν τον βοηθάει. Μόνο η καλή μας Darcy, την οποία αν και την απέκλεισαν απο την βάση, βγήκε απο την κρυψώνα της και έτρεχε να τον βοηθήσει, πριν την αρπάξουν και την δέσουν σε ένα αμάξι.

Όταν η Monica βγήκε απο το Ηex-φούσκα, η μοριακή της δομή μπερδεύτηκε (κχμ κχμ, μελλοντικές δυνάμεις), ο Vision αρχίζει να διαλύεται (τι έκανε άρα η SWORD με το κορμί του?)

Ο μικρός Billy (ο οποίος αναπτύσσει, όπως και ο αδερφός του, δυνάμεις σαν της Wanda και του Pietro) πιάνει την δυσφορία του πατέρα του αλλά και εικόνες απο τον έξω κόσμο και την SWORD.

Πετάγεται πάνω η Wanda, πετάει και τον Pietro στα πέρα (γιατί τόλμησε να πει πως “σιγά το πράγμα, θα πεθάνει δυο φορές?”, άκου εκεί!), τους παγώνει όλους και ΜΠΟΥΜ.

Μεγαλώνει τη φούσκα. Την μεγαλώνει, την μεγαλώνει, καταπίνει τις τέντες της SWORD και τους μετατρέπει σε τσίρκο μαζί με τους πράκτορες τους. Την γλιτώνει ο διοικητής Hayward, η Monica και ο Jimmy. Οι δυο τελευταίοι πήγαιναν να βρουν το μυστηριώδη αεροδιαστηµικό µηχανικό (Reed Richards aka Mister Fantastic,μήπως ?) που λένε πως έφτιαξε κάτι που θα τους επιτρέχει να μπουν στη φούσκα με ασφάλεια.

Ποια άλλη κατάπιε?

Την αγαπημένη Darcy.

 

Έχουμε τρελαθεί και δεν μας χωράει ο τόπος, ειδικά εάν σκεφτείς πως έχουν μείνει μόνο 3 επεισόδια ακόμα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 19/2, 26/2 και 5/3.

Αλλά εντάξει, μην στεναχωρηθείς πολύ.

Έρχεται η δεύτερη σειρά του Disney+ series, The Falcon and the Winter Soldier, την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Εαν δεν είδες το trailer της σειράς ακόμα, δες το εδώ.

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

Must Read