Thursday, January 21, 2021

Assassin’s Creed III Remastered Review (PC)

- Advertisement -

Όλο και περισσότερη μουρμούρα ακούγεται από το gaming community για τις remastered κυκλοφορίες. Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρείες έχουν πάψει να έχουν φρέσκιες ιδέες και γενικά πολλές φορές στο βωμό του κέρδους φέρνουν στις κονσόλες νέας γενιάς αλλά και σε Pc, games που αγαπήθηκαν από το κοινό αλλά και μισήθηκαν ταυτόχρονα.  Δυστυχώς έχουμε περισσότερα remasters παρά remakes. Δεν ξέρω γιατί αλλά και μένα μου αφήνουν αυτές οι επιλογές τους μία γλυκόπικρη γεύση. Όπως και να έχει οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα γραφικά γίνονται ολοένα και καλύτερα και ίσως η εταιρεία σκέφτεται ότι  αστεράκια όπως το AC III ήρθε η ώρα να εμφανιστεί ξανά στην αγορά με νέο look. Ίσως θα ήτα σοφό για την εταιρεία  να κάνει κάποιες προσθήκες όσο αναφορά για παράδειγμα τομείς όπως το gameplay αλλά και πάλι βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια. 1000 άτομα να ρωτήσεις για το Creed III 1000 διαφορετικές γνώμες θα ακούσεις. Για αυτό έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι διαβάζοντας ένα Review, ακόμα και το συγκεκριμένο ,δεν σημαίνει κάτι. Είναι μία άποψη όπως όλες οι άλλες που είτε ενστερνίζεσαι είτε την αφήνεις στο κενό. Η Ubisoft μας φέρνει λοιπόν έναν τίτλο που κυκλοφόρησε το 2012 στα σημερινά δεδομένα. Πλέον δεν έχουμε ps3 αλλά μία i56600k και μία Asus 1060GTX. Με την βοήθεια αυτών θα αναλύσουμε το παιχνίδι, και αν αξίζει κανείς να δαπανήσει μισό ή ένα μεροκάματο για πολλούς για να το αποκτήσει. Η κυκλοφορία του Creed III Remastered έγινε στις 29/3/2019 με την ευχάριστη ‘’έκπληξη’’ της Ubi να δίνει μαζί και το Liberation το οποίο είχαμε λιώσει στο Ps Vita πριν από χρόνια. Ήταν ευχάριστη επίσης είδηση πως για τους κατόχους του Season Pass του Odyssey το παιχνίδι ερχόταν πακέτο δωρεάν στο οπλοστάσιο σας.  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Αρχικά θα κάνουμε μία μικρή αναφορά στο σενάριο. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ. Μην ξεχνάτε ότι είναι Remastered και όχι κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν διαφορές σεναριακά και ήταν κάτι που περιμέναμε. Ο Connor βρίσκεται στη θέση του. Οι Templars είναι εκεί για να καταστρέψουν τον κόσμο. Το Animus στη θέση του, και η αμερικανιά της Ubi έτοιμη να μας υποδεχθεί. Να υπενθυμίσουμε στο κοινό τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του τίτλου σε αντίθεση με το Black Flag αλλά και το Creed 2 που είχα ξεχάσει αν έδιναν κάποιο σωστό μήνυμα στο κοινό. Έχω αναφέρει πολλές φορές πως αν η Ubi θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, καλό θα ήταν να προσλάβει ιστορικούς και κοινωνιολόγους αφού ‘’τολμά’’ να καταπιάνεται με τέτοια games. Η νοσταλγία είναι μεγάλη βλέποντας για ακόμα μία φορά τις πόλεις της Αμερικής αλλά και την νοοτροπία των χαρακτήρων που μας οδηγούν και μας παρασύρουν στο 1753.

Παρότι είναι λογικό, πριν αναλύσουμε τις αλλαγές στα γραφικά, να πούμε ότι το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο για Remastered.  Το μέγεθός του  είναι στα 45GB με το αρχικό να είναι πολύ χαμηλότερα. Βέβαια το ότι έχουν γίνει αρκετά upgrades στα graphs το αιτιολογεί. Στα γραφικά λοιπόν, η εταιρεία έδειξε απαράμιλλο ζήλο να μας μεταφέρει στους δρόμους της Αμερικής,  και να μας κάνει να νιώσουμε οικία με αυτούς. Η αληθοφάνεια και ο τρόπος που πλέον δείχνουν οι πόλεις, ο ουρανός, οι εχθροί, οι δρόμοι, τα κτήρια, είναι αξιοθαύμαστος. Τα light effects έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό όπως επίσης και τα χρώματα τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον. Στα textures θα θέλαμε περισσότερες βελτιώσεις, παρόλα αυτά τα γραφικά είναι χάρμα οφθαλμού. Πιο πολύ απολαύσαμε τα cutscenes και τα screenshot μας παρά το ίδιο το παιχνίδι. Μέσω της 1060 και του i5 πιάσαμε τα 55fps χωρίς κανένα να έχουμε drop  ενώ θα μπορούσε η εταιρεία να βάλει περισσότερες επιλογές στο optimization.

Ο τίτλος έχει αρκετά Cutscenes, ενώ κάτι που πρέπει να αναφέρουμε είναι το behind the scenes content που έχει εισάγει η εταιρεία για τους fan του Assassin’s Creed και όχι μόνο. Στα γραφικά η εταιρεία έκανε φοβερή δουλειά και είναι ότι περιμέναμε. Άλλωστε για αυτό θα αγοράσει κάποιος ένα remastered. Είχαμε πει και στην αρχή. Δεν είναι remake.

To Assassin’s Creed III Remastered έρχεται σε μία περίοδο μετά την κυκλοφορίες των Origins και Odyssey. Σε μία καλή περίοδο για την εταιρεία με αρκετές πωλήσεις. Στο πακέτο του Remastered περιλαμβάνονται όλα τα DLC, έτσι ώστε ο παίκτης να έχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Στο Gameplay δεν υπάρχουν αλλαγές με εξαίρεση 2 πράγματα. Η στόχευση με bow έχει αλλάξει, και πλέον το Kill γίνεται πολύ ευκολότερα, ενώ πλέον μπορούμε να δούμε μέσω του eagle eye καθαρά τους εχθρούς μας (είτε το είδος τους είτε προς τα πού κοιτούν). Νομίζω πως ότι δεν έκανε η Ubi το 2012 το έκανε τώρα. To gameplay έχει διατηρηθεί ίδιο. Parkour, Free running, μάχες με σπαθιά, τόξο και όλα τα καλούδια είναι εκεί. Δεν θα χάσετε ίχνος απόλαυσης σε αυτό το κομμάτι.

Προβλήματα για ακόμα μία φορά στο Lip Sync και στον ήχο, ο οποίος κινείτε σε μέτρια επίπεδα. Ο λόγος είναι ο ίδιος από τότε καθώς και εδώ η εταιρεία επέλεξε να κρατήσει τον ίδιο κορμό. Ο ήχος δεν είναι άσχημος αλλά ούτε ιδανικός. Σε πολλά σημεία είναι άκυρος με τις μάχες, ενώ σίγουρα δεν μας δίνει την ατμόσφαιρα ‘’patriot’’ που θα θέλαμε. Άλλον το Creed III, άλλο ο Mel Gibson. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά δεν μας άρεσε και τόσο το keyboard οπότε αλλάξαμε με το μοχλό της Micro για λίγες ώρες.

Εν κατακλείδι, το Assassin’s Creed III Remastered αξίζει να βρίσκεται στη συλλογή σας, αν είστε λάτρεις των remastered και αν δεν το παίξατε ποτέ ξανά. Είναι μία καλή ευκαιρία καθώς τα γραφικά είναι εξαιρετικά αν και θα θέλαμε μία καλύτερη δουλειά στα textures. Το gameplay έχει ελάχιστες έως μηδαμινές αλλαγές ενώ ο ήχος δεν είναι στα καλύτερα του. Παρόλα αυτά αξίζει να αγορασθεί καθώς στη τιμή του, υπάρχει και η προσθήκη του Liberation που αν εξαιρέσω τα αρκετά bugs που έχει, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. H μουσική του τίτλου έμεινε επίσης  ίδια ενώ το μέγεθος του παιχνιδιού αυξήθηκε αρκετά χωρίς νομίζω να επηρεάσει τον κόσμο. Τυχεροί όσοι ήταν κάτοχοι του Season Pass αν και νομίζω η τιμή του δεν είναι απαγορευτική. Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να δούμε και κανένα Remake από την Ubi έτσι για αλλαγή. Ευχαριστούμε την G3 Greatgames για τη χορηγία του τίτλου.

https://www.greatgames.com.cy/p-17921-assassins-creed-3-remastered-ps4.aspx

www.greatgames.com.cy

 

Για να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.

- Advertisement -

REVIEW OVERVIEW

gameplay
75 %
narrative
70 %
graphics
90 %
technicals
75 %
value of money
75 %
audio
65 %

Must Read