Τώρα που συνήλθαμε (κάπως) απο τις Μάχες (εναντίων του Thanos –μέσα μου τον φωνάζω Βαγγέλα, sorry- και του Winterfell), πάμε να δούμε λίγα νουμεράκια σχετικά.

Μπορείς να συνεχίσεις άφοβα, αν ακόμα δεν έχεις δει κανένα απο αυτά. Δεν θα βρεις spoilers εδώ.

Game of Thrones – Season 8, Επ. 3 – The Long Night:

Budget: Περίπου $15 εκ. ανά επεισόδιο ($90 εκ. συνολικό budget η 8η season).

Χρειάστηκαν 11 εβδομάδες (55 βράδια) γυρισμάτων με 750 ηθοποιούς.

Μεγαλύτερο σε διάρκεια επεισόδιο της σειράς με 82 λεπτά προβολής.

Σκηνοθέτης ο Miguel Sapochnik, ο οποίος σκηνοθέτησε και τα “Hardhome” (το επεισόδιο με το θεϊκο «come at me bro» του Night King – οκ, αυτό που ζωντάνεψε τους νεκρούς εννοώ) and “Battle of the Bastards”. Ο ίδιος εμπνεύστηκε από την Μάχη του Helms Deep (Lord of the Rings: The Two Towers), με την οποία είναι η μόνη που μπορεί να συγκριθεί. Η Μάχη του Helms Deep χρειάστηκε 4 μήνες (17 εβδομάδες) να γυριστεί καθώς γυριζόταν μόνο τα βράδια – με διάρκεια της μάχης στα 40 λεπτά.

Κριτικές: 74% στο Rotten Tomatoes  – χαμηλότερο σε βαθμολογία της 8ης σεζόν μέχρι τώρα και ένα από τα χαμηλότερα 15 σε βαθμολογία. Κυρίως λόγω σκότους.

We are in the endgame now, με μόνο τρεια επεισόδια ακόμα. Brace yourselves.

Υ.Γ.1. Cheers στην Melisandre (που εμφανίστηκε απο το πουθενά) για την προσπάθεια της να βάλει λίγο φως στην μαύρη και γεμάτη τρόμο νύχτα μας.

 

Avengers Endgame

Μπορεί η μάχη απέναντι στον Thanos να μην ήταν τιτανοτεράστια σε διάρκεια σαν του Winterfell, αλλά την ταινία την αγαπάμε 3000.

Budget: $350-400 εκ. (χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο).

Κριτικές: 96% στο Rotten Tomatoes

Ρεκορ:

  • Αριθμός presale tickets (κατ’ εκτίμιση $120 εκ.)
  • Mεγαλύτερη διάρκεια προβολής MCU ταινίας (181 λεπτά) – ακολουθεί το Infinity War με 160 λεπτά.
  • Μεγαλύτερο άνοιγμα στην Βόρεια Αμερική με 4662 αίθουσες. – Το προηγούμενο ρεκόρ είχε το Despicable Me 3, με 4,549 αίθουσες. Αλυσίδες σαν το AMC είχαν προβολές 24/7 για το ΣΚ.
  • Υψηλότερο gross για προβολές Πέμπτης ($60 εκ.) – Το προηγούμενο ρεκόρ είχε το Star Wars: The Force Awakens με $57 ek.
  • Υψηλότερο gross ανοίγματος και υψηλότερο gross μιας ημέρας ($156.7 εκ.) – Και τα δυο ρεκορ κατείχε πριν το Star Wars: The Force Awakens, με $119.1 εκ.
  • Υψηλότερο gross ανοίγματος σε Σαββατοκυρίακο εντός ΗΠΑ ($350 εκ) – Μάλιστα ήταν η πρώτη ταινία που την 1η ημέρα προβολής έφτασε τα $100 εκ. Την 2η ημέρα τα $200 εκ. και την 3η ημέρα τα $300 εκ.
  • Υψηλότερο gross ανοίγματος σε Σαββατοκυρίακο παγκοσμίως ($1.209 δις.)
  • Υψηλότερο gross ανοίγματος σε Σαββατοκυρίακο στην Κίνα ($330.5 εκ.)
  • Πρώτη ταινία που έφτασε το $1 δις διεθνός σε 5 μόλις ημέρες (η μοναδική ταινία που το έκανε τόσο γρήγορα).

Μένει μόνο ένα ρεκόρ να δούμε. Το απόλυτο ρεκόρ: η ταινία με υψηλότερο gross ever, aka απο την αρχή των πάντων . Μέχρι τώρα, το ρεκόρ κατείχε ο Τιτανικός του James Cameron, μέχρι το 2009 με την κυκλοφορία του Avatar, το οποίο κέρδισε $2.7 εκ. Παγκοσμίως.  Αυτή τη στιγμή, το Endgame είναι στο Νο17 της λίστας με $1,22. – EDIT: απο χθες, έχει ανέβει στη θέση 10 με $1,34. Οπότε, νομίζω, το έχουμε. Το ερώτημα είναι το πόσο γρήγορα θα φτάσει εκεί.

Υ.Γ.1. Το Infinity War και Endgame είναι οι πρώτες ταινίες Hollywood που έχουν γυριστεί εξολοκλήρου σε digital IMAX Cameras σε open-matte aspect ratio of 1.9:1.

Υ.Γ.2. Avengers, σας αγαπάμε 3000.

Σημ.: Το ουαό poster του Thanos στον Iron Throne, λέγεται “A Game of Stones,” και δημιουργήθηκε απο τον MeksicanoΓια να μην χάνεις τα Νέα μας ακολούθησε μας στο Google News.