Το επετειακό iPhone 20 μπορεί να φέρει μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές σχεδιασμού των τελευταίων ετών, όμως φαίνεται πως ούτε αυτό θα είναι το τελικό σχέδιο που έχει στο μυαλό της η Apple.
Νέα πληροφορία από τον leaker Instant Digital υποστηρίζει ότι η Apple περιμένει από τη Samsung μια νέα γενιά OLED οθονών που θα μπορεί να λυγίζει σχεδόν κάθετα και στις τέσσερις πλευρές του κινητού. Η ιδέα δεν είναι ένα κλασικό curved display, αλλά μια επίπεδη οθόνη που θα συνεχίζει γύρω από τις άκρες σχεδόν στις 90 μοίρες.
Η Samsung φέρεται να αποκαλεί την τεχνολογία “full-surround, full-screen display”, όμως υπάρχουν ακόμη σημαντικά τεχνικά προβλήματα. Ανάμεσά τους είναι η παραμόρφωση της εικόνας και οι αλλαγές στα χρώματα στις γωνίες, αλλά και η προστασία του OLED panel όταν αυτό λυγίζει τόσο έντονα.
Υπάρχει επίσης το θέμα των κεραιών. Σε ένα κινητό όπου η οθόνη καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πλαίσιο, μειώνεται ο διαθέσιμος χώρος στα σημεία όπου σήμερα τοποθετούνται κεραίες για τη συνδεσιμότητα.
Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 20 με quad-curved σχεδιασμό που φημολογείται για την 20ή επέτειο του iPhone μπορεί τελικά να αποτελεί μόνο ένα ενδιάμεσο βήμα. Η Apple φέρεται να θέλει ένα ακόμη πιο ακραίο all-screen design, αλλά η τεχνολογία της Samsung δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο που χρειάζεται για να γίνει πραγματικό προϊόν.



1 Comment
Στα πλάγια που έχει γυαλί ούτως ή άλλως θα κουμπώνει μέσα στη θήκη, οπότε δε βλέπω να έχει νόημα. Διότι εάν θεωρήσουμε ότι θα είναι εκτός θήκης, τότε πως θα προστατεύεται το κινητό στα πλάγια που θα είναι και γυάλινο?